maya, честито бебче! Да расте здрава и щастлива. Май с тези мерки е една от най-големите в темата. Като имаш време, сподели с малко повече подробности за раждането какво, защо. Спомням си, че имаше доста различен план с онези готините болнични стаи. Важното е, че всичко е минало успешно и ти пожелавам бързо възстановяване.
anichka, радвам се да прочета, че сте добре и малката Диляна е вече с вас.

Лунатичка, искрено ти съчувствам, това с повръщането звучи ужасно стресиращо. Май не е нормално, какво казва педиатърът? Бебето наддава ли? Хубаво е, че получаваш помощ от мъжа и свекърва ти, но и аз силно се надявам да потърсиш специализирана помощ. След трудна бременност, раждане и сега трудна адаптация вкъщи, със сигурност си на предела на силите си. Но това е важно, моля те намери време за себе си! Особено като не кърмиш, говори с мъжа ти и отиди да се видиш с психолог. Изпращам ти виртуални прегръдки и се надявам скоро всички тези грижи да ги забравиш.
Skady, благодаря ти за идеите за готвене, аз се чудя дали да не взема една готварска книга, ама нямам енергия да експериментирам с нови рецепти. Искам проста, полезна, домашно сготвена храна, може би ще си открадна от твоите предложения.
Моето бебе до вчера не повръщаше, точно го похвалих, че повръща по-малко от сестра си и той започна да връща по малко след хранене. Не мога да разбера кога го прехранвам, понякога си усещам много пълни гърдите, понякога се чувствам, че яде малко. Аз поне повръщането го свързвам с преяждане при него, защото като суче много и начесто повече повръща. Разредих храненията на 2-3 часа, не му давам всеки път като измрънка, ама май пак му идва в повече. Проблемът е, че гърдите ми стават препълнени докато чакам да огладнее, давам му само от едната и другата за 4-5 часа е много пълна. Не ми се иска да цедя, защото ще стане по-зле положението с препълването и се надявам той сам да си регулира количеството.
Ние днес направихме пак опит за разходка и едно бързо излизане с колата. Бебето е супер нервно в количката, в колата също, а вкъщи в леглото спи като ангелче. Явно ще ограничим засега разходките или ще излизаме само на двора.