ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 503
  • 316
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Момичета, да се похвалим и ние Hug Вчера се роди нашата принцеса! Heart 3 кг и половина, 51 см. Здрави сме, всичко е наред. При мен си е. Слагам я на гърда, макар за момента да е само упражнение и за двете ни Grinning

Притесненито ми преди да дойдем в болницата беше много голямо, не смятах, че ще се случат нещата, а, когато постъпихме, всички лекари, сестри и санитари бяха толкова мили, че веднага се отпуснах, и досега престоят ни е изключително приятен.
Постоянно ни питат как сме, дали имаме нужда от нещо, отговарят на всякакви въпроси, включително "тази инжекция каква е, това за какво е" и следят всичко стриктно. Няма такъв момент да ни "забравят".
Успях да гледам края на секциото от лампата над мен (в отражението се виждаше), беше като по филмите Smile
Храната тук е повече от прекрасна. Готвят страхотно. Веднага се съобразиха, че не ям месо, и се започна - мусака от тиквички, картофена крем супа, миш маш, и т.н. Захранването след престоя в реанимация също беше вкусно, а те ми се извиняваха, че "сега е такава храната", защото се налага да е нещо леко, но после ще е по-добре.

Бебчето го обличат в много качествени (и сладки) дрешки, като тези за изписването, които сме приготвили. От типа, който продават във Вис Виталис, а там дрешките най-много ми харесват по принцип.

Лекарят мина да ни види, мед. сестри минаха да проверят превръзката. Като имаме нужда от нещо, само казвам на етажа и веднага се случва, например обезболяващо като поисках, че първоначално го отказах и те ми казаха, когато реша, че има нужда, само да им кажа.

Топ отношение и грижа, това мога да кажа! Heart Радвам се, че избрахме тази болница.

В коя болница раждахте?

# 91
Sway,благодаря ти😘
Skady,честито!Само радост да ти носи и бързо да се нагодите.
Моите перипетии продължават.Днес бяхме на свиждане от 13ч.Бебчо все едно става още по-дребен.Той е два пъти по-малък от останалите бебчета.Вчера като звъннах ми казаха 2500,а днес като питах-2390гр.Не било нищо притеснително според дежурния лекар.За 15 дена от раждане до сега е качил дефакто 20гр.Не ме разбирайте погрешно,че омаловажавам труда на лекарите,но нещо ме ми харесват нещата.Беше със скъсани ръкавички(ластиците отвътре висят) и му падат постоянно.Хълцаше много силно като влязохме,направо беше посинял покрай устата,но казаха че е нормално и щял да спре от самосебе си.Спря чак след 10мин.Постоянно е със свити крачета,но според тях не са колики.А той се свива и почервенява целия.Днес са му пуснали контролни изследвания и ако всичко е наред,ще го изпишат в понеделник.Все пак си оставят сега пък вратичка,че главния лекар може да удължи престоя му заради спада в теглото(който спад 10мин по-рано не беше проблем или фактор).Пак ще кажете,че издребнявам,но само при моето човече нямаше шише,а във всички други легълца имаше.Като питах,казаха че най-вероятно си е изял всичко и са стерилизирали шишета.А то горкото дали и яде изобщо?7 пъти ходим на свиждане за по 1 час и досега будно не сме го видяла.Само спи.
Пускам снимка,за да видите позицията на тялото и да ми кажете дали са колики според вас,за да мога да си купя нещо при евентуално изписване.

# 92
Мишоче мъничко 🤗🤗🤗 Lunaticka, не знам какво да кажа, че нямам опит по темата. Какво стана с твоят прием в болницата да си покрай него?

Skady, честита рожба 🍀🌸🥳💯🎁🎂🌞

Джу, напомняш ми какво каза ММ този сутрин по въпроса дали искаме да опитаме предизвикване на раждане със с*екс “аз съм се чудил как така има братя и сестри със 6м разлика във възрастта, а тя жената можело да забременее докато е бременна” 😄…та предполагам го е страх.

# 93
Мен не ме искат😀.Още вчера по телефона се самопредложих.Било пълно отделението,тоест едната стая с три легла,която имат за майките.И да добавя.Според тях,коликите се появявали след третата седмица,по-рано-не.

# 94
Skady, много се радвам, че всичко е минало и върви толкова добре при вас. Честито дребосъче!

Лунатичка, не знам какво да ти кажа и аз. Както се вижда от споделеното тук, коликите могат да започнат и веднага. В крайна сметка си мисля, че май най-добре да го изпишат и да си го гледате като писано яйце вкъщи. Стискам палци да е на границата в понеделник и да ви го дадат.

Sway, аз също реших да спра с упражненията и мислите по въпроса. Mommy също каза, че си взима почивка този уикенд.
Психясах се онази нощ, защото някъде прочетох, че ако бебето е с гърба вдясно излиза много трудно и не е оптимална позиция, особено за първа бременност. Има риск да не може да си прибере брадичката като се завърти в таза. И като задълбах на таза тема, едно че не спах, гледах упражнения как може да се завърти, натоварих се психически. Вчера цял ден упражнения правих. Е, накрая след като вече се уморих и физически, реших, че аз нищо не мога да направя по въпроса. Тя ако иска ще си се завърти като тръгне да излиза. Ей така се редуват при мен спокойни и неспокойни дни.

# 95
  • Sofia
Лунатичка разбирам те. Когато аз посещавах бебето в болницата почти винаги спеше и се оказа че точно преди визитациите хранят бебетата и затова си спинкат. Може да стяга краката и да ги вдига ако се напъва за изхождане. Да, почервеняват и докато плачат. Моето бебче свали доста от теглото си и наддаде малко в болницата. След изписването чак на втората седмица възстанови повече тегло. Хранят ги не се тревожи, само искай да ти направят обучение за тоалет и хранене.

# 96
В коя болница раждахте?
В болница "Надежда". Препоръчвам с 2 ръце. Частна е, обаче за мен всеки лев си заслужава.

Lunatichka92, не се притеснявай! При всички бебчета теглото спада в първите 10-на дни. Нашата от вчера досега е свалила 20 грама, и се очаква да свали до 10% от теглото при раждане (което ще е 350 грама) в следващите 10 дни, независимо колко яде. Това, разбира се, е ориентировъчно.

Убедена съм, че хранят малчо Heart Имай доверие на лекарите. Както и да се държат с майките, към бебенцата със сигурност са отговорни, особено към недоносените Hug
А това, че само спи, когато сте там, също е нормално. Моята е при мен днес вече 7 часа плътно, и беше будна точно 10 минути, по-рано през деня. Дори за ядене не се буди напълно.

# 97
Skady, жива и здрава да ви е принцесата! Heart

Някой беше питал, добре съм аз, още бременна и обикалям из центъра на София. Grinning Просто нито ми се стои вкъщи, нито ми се излиза, ама реших по-добре навън да се разсейвам в това време. Вече с два дни преносвам от термина ми по овулация. Иначе ако трябваше да смятам по документи, още на 18ти ми мина официалния термин. В понеделник ще обсъждаме какво да правим. На мен ми идват малко в повече тези тонове всеки ден и вече искам да се приключва, малко ми е притеснено за бебчо да престоява прекалено дълго. При всички положения началото на другата седмица ще ме приемат на индукция, освен ако бебето не реши да се появи само. ММ се оправи, ама аз май се разболявам, боли ме тялото и ме дразни гърлото. Поне не е много гаден вируса и бързо минава.

Стискам палци и на останалите очакващи, а споделилите снимки - много са ви сладки бебоците. Hug Нещо днес не мога да стигна да ви прочета всички, така че прощавайте, ако съм изпуснала някоя.

# 98
Isibel, голямо бонбонче е бебчо.

Skady, честито бебче. 🥰 Радвам се, че си доволна от болничната грижа. Според мен във всяка болница грижата за родилките трябва да е такава.

На нас ни предписаха Витамин Д от 10тия ден, 0,1 мл всеки ден до навършване на 3 г. Дадоха му две дози витамин К - в деня на раждането и на 5ти ден.

Първата ни разходка беше на 5тия ден от раждането и оттогава сме навън поне по 1 час на ден.

Моето момче яде на по-малко от 3 часа, освен ако не сме навън. Нощем на 3-4 часа. Вечер имаме маратон на сукане, така нареченото “cluster feeding”. Често срещано е при новородените и помага да правят по-дълго паузи от хранене нощем.

# 99
Радвам се, че си доволна от болничната грижа. Според мен във всяка болница грижата за родилките трябва да е такава.
И аз мисля така. Всяка жена, всеки пациент заслужава добро отношение и добра грижа. Защо трябва да се ходи в частни болници, за нещо, което би трябвало да се случва така навсякъде безплатно?

В "Надежда" ми прави впечатление също, че каквото и да поиска/каже пациентката, се взима предвид и не се коментира излишно. Например още първия ден като ме приеха, в стаята ме чакаше обяд, но едното от трите беше кюфтета в сос, а аз не ям месо. Само им казах, че не ям месо, попитаха доуточняващи въпроси за мляко и яйца, и това беше. Взеха кюфтетата и след 5 минути се върнаха с огромна порция миш маш. Оттогава не са ми носили месо, което много ме радва, явно си предават информация на следващата смяна. Никой не започна да ми дава акъл, че трябва да ям месо и някакви такива. За името също, имахме малко по-интересен случай с фамилията - записаха каквото им казах без да ми дават акъл как и защо. И някои момичета дадоха по-редки (и по-интересни) имена на децата си, никой нищо не им каза, никакви коментари нямаше.

# 100
Аз родих и двете си деца в университетска държавна болница в Швейцария. Отношението и грижата бяха на топ ниво. Като ме преместиха от родилна зала веднага дойде жена, която ме пита дали ям месо, какво месо предпочитам, ям ли риба, какви десерти предпочитам, какви плодове и фрешове обичам, хляб бял или пълнозърнест…Записа всичко и ми каза, че мога всеки ден да гледам менюто ми за деня в приложение и да го променям ако все пак нещо не ми допада. За мен и бебето всичко беше подсигурено от болницата - памперсите бяха Pampers Premium care, всички дрешки Petit Bateau, за мен имаше бельо, превръзки, интимен душ със смрадлика и дори разтвор за стерилизиране на протектори за зърна.
Всичко ми беше безплатно от следенето на цялата бременност, всякакви изследвания, включително за тромбофилия, фетални морфологии, до раждането и след родилната грижа до 2 месеца след това.

Всички акушерки, санитарки и болничен персонал бяха мили и отзивчиви. Постоянно идваха да проверяват бебето, да му мерят температурата, да проверяват шевовете ми и как се чувствам. Преди изписването ни имахме среща с педиартърка от родилното отделение, която ни направи като инструктаж и отговори на всичките ни въпроси.

# 101
Skady, честита ви принцеска! Да сте живи и здрави! ❤️❤️❤️❤️

Лунатичке, хранят ги, спокойно, нормално е да става червен - колики и напъни за акане. Първото ми дете беше с колики от 2 ден.
И аз като бях в болницата и взимаха бебчо за ваксина или къпане и ми го връщаха спящ, чак се изненадвах, че не плачеше при тях въобще.

Dana, с гърба на дясно ще ти е трудничко, стискам палци!

Аз няколко дни след секциото започнах да си излизам с и без бебчо за по няколко часа. Например ходих за 3ч на фризьор, друг ден с приятелка на ресторант и т.н. Изцеждах кърма и ММ гледа бебко.

Ние сме болни с грип вече седмица. Детето, аз, ММ. Хреми, гърло, кашлица, темп., отпадналост, болки в тялото.. Бебко е със сополи и колики.

Секциото мазах с 1 гел против белези, но май от него ми се възпали и го спрях. Сега мажа с йодасепт и още един мехлем, но имам още малко гной. Sad Не ми се ходи по доктори. А си беше ок белега преди.. защо така нз!

Аз също родих в частна болница и бях изключително доволна от всичко - грижи, отношение, хигиена.. даже и на ММ носиха храна! Подаръци ни дадоха един куп. Памперси от тях, дрешки, мляко. Както вече споделих, впечатлих се, че имаше и психолог.

Към родилите:
Ще ходите ли да  слагат на бебетата втора доза вит К?

Какъв витамин Д давате и по колко?

# 102
Skady, честито бебенце! Да е много жива и здрава и да си се радвате взаимно! 🥰

За разходките, ние излизаме всеки ден напоследък - времето е чудно. Сама не съм излизала засега и честно казано не го виждам да стане скоро - просто нямам желание да оставям бебето.

Втората доза на вит. К я сложиха в деня на изписването от болницата - което беше 5-тият ден на бебето. Първата доза я сложиха веднага след раждането.

За вит. Д, знаете ли дали има проблем, че сме започнали по-късно приема, а не на 7-мия ден както е по рецепта? Нашият е D-Cure, 2400 IU, по една капка на ден.

# 103
Не е проблем, някои на 20 ден започват.

# 104
Не е проблем, някои на 20 ден започват.

Благодаря ти! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт