ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 20 216
  • 316
  •   1
Отговори
# 300
Браво, Мая, поздравления! Да е здрава и щастлива! Бързо въстановяване! Чаках да пишеш Simple Smile

Лунатичка, и в нашата тема августовски бебета имаше момиче, което каза, че в началото не е чувствало връзка с бебето, и други момичета казаха подобни неща. И аз предпочитах първия месец мм да го гледа повече, а имах проблеми и не можех много, прекарвах повече време с помпата, а не с детето. А аз предпочитах да свърша нещо из нас, защото там се чувствах компетентна, напрягах се като остана сама и за половин час. После дойде майка ми и го гледа през деня тя 3 седмици, аз само го храних с шишето. Като дойде да я вземе татко ми (аз съм от Червен бряг, но живея в Русе), застанах на средата на коридора и се разревах с глас пред тях)...

После се справих много добре сама, а ми изглеждаше невъзможно....

Искам да кажа, че връзката се изгражда постепенно понякога и най-малкото се свиква. Напасваш се, полека лека се получават нещата. И пак има моменти, в които емоциите вземат връх, после пак се успокяват нещата, пак нещо става, справяш се някак... нормални са всички тези емоции, всеки има различни притеснения - на нас на дневен ред са ни сополите... няма да навлизам в подробности... преди това пък не акаше и сменяхме млякото няколко пъти.

Пиши тук, ние те разбираме много добре

Само за това как е правилно да се реагира при задавяне с мляко поговори с някого. Може да питаш в Училище по първа помощ, намери ги във фейсбук, те имат много видеа и информация по темата, но едва ли имаш време да ги гледаш. Питай ги директно.

Аз лично се чувствам много по-добре, като се обаждам на нашите, много ме зареждат, а в началото много ме напрягаха. Даже им пускам да говорят на бебето по месинджър и те се радват, и аз.

Просто майчинството си е такова за някои момичета - кълбо от емоции. Други са по-спокойни. Но за всички е изискващо, свързано с ежедневно чудене кое как...

# 301
Здравейте, мами! Аз от много отдавна не съм влизала при вас. При мен малкото ни съкровище не искаше да излиза. Не бързаше изобщо. По термин на развитие на ембриона беше на 20.10 терминът и на 28.10 отидох в болницата за планиран прием и предизвикване на раждане. И така няколко часа по-късно, след сравнително бързо достигане на разкритие и раждане гушках своята рожба - Диля̀на. Таткото присъства и не мога да опиша момента. Беше както съм си мечтала - тя, малката ни снежинка и ние с татко й да я посрещнем.
Родих я 3430 гр и 50 см. в 18:10 часа. Вечерта засука без проблем и сега я кърмя през няколко часа (от 2 до 4, тя си решава).
Имаше малко усложнения с мен - лек кръвоизлив след раждането и поседях повече в родилна зала, но не се стигна до кръвопреливане, после почнах да вдигам кръвно, но за кръвното се очаква до месец да стане отново нормално. Ходих в петък в кардиологична болница. Сега достига до 160/110. Имам изписан и допегит при нужда. Пия чай от каркаде като се сетя.
Физически се възстановявам без никакви усилия от моя страна. Бях качила 15 кг, оставих 7 в болницата. Днес се теглих и съм 56 кг или съм свалила още 2 кг. Ям добре, кърмя. Корем имам като преяла, почти се прибра.

# 302
Това да нямаш връзка с бебето (да не го искаш и т.н), лично според мен е форма на следродилна депресия.
Много сериозна тема е депресията и ако някой я усеща, нека да помоли близки хора за помощ с бебче, съвет, помощ в домакинство и при нужда да потърси и професионална помощ. Има и онлайн консултации с психолог и не са скъпи.

Лунатичке, аз ти съчувствам за рефлукса на бебко. Взехте ли мерки, матрака да се повдигне, има такива възглавнички също?

Иначе не ми харесва децата да са вкъщи с шапки и ръкавички, особено ръкавички, горките, да не могат да усещат добре допир и да хващат с ръчички.

# 303
Прием на вит. Д. Това намаля възможността от депресия. Ниските нива на витамина са предпоставка.

# 304
Вдигнах матрака.Подкрепям гръбчето с възглавница от обиколника.Винаги е на една страна.Той си е глупав обаче.Вдига си главата нагоре за част от секундата и гълта повръщаното.
Има много големи нокти и си драска лицето.Затова е с ръкавички.Не ми дават да ги режа преди 40-те дена.

# 305
Мая, честито, голямо ти е детенцето, браво! 💐❤🥳 Днес за теб си мислех. Да ви е живо и здраво и много да слушка, нанка и папка!🙂

Честито и на другите мамчета, да са ви живи и здрави и спокойни бебчовци👶💐!

Вчера бяхме на консултация на 20 ден, върнали сме си грамчетата и сме сложили 140 отгоре, сега е 3380гр. Храненето ни продължава да е борба. Цедя, (вече имам две помпи, вчера си взех и една хендсфри на cangaro нещо такова) и сега помпя с двете. Изкарвам по 30-40 мл, но не се предавам. Дохранвам, ако успея, той много спи и храненето ни отива по един час. Смених си бибероните (та авент) с номер 3, защото изобщо не успява с две да си изяде млякото.
И той повръща, пресечено, не пресечено всякакви варианти. Затова внимавам с оригването и го държа поизправен около 20 мин след храна. Когато не спи лудвам, когато не се събужда за храна пак😬.
Още имаме малко жълтеничка. Имаме си и хъркаш нос, пръскам стеримар и дебна с аспиратора, но в повечето случаи нищо не изкарвам.
Има колики, давам омнибиотик и инфакол, а от днес и още едни капки абоколикен. Масажирам коремче, правя гимнастика и се справяме в повечето случаи.
Имахме не изхождания ( акахме много на рядко), но с повече тиква в диетата ми оправихме този проблем. Не съм спирала пробиотика и инфакола, защото проблема не беше запек, нямахме твърдо ако, просто не акаше.

Вчера плаках защо не яде, онзи ден защо не ака, редовно си намирам причина да се чувствам смотана майка, но после влизам и ви чета и си казвам това всичко е нормално. Всички имаме едни и същи проблеми и те ще минат. Наслаждавам се на всеки момент в който няма стрес и се усмихваме с бебка. Трудно е, никой не е казал, че ще е лесно. Бременност, раждане, не спане, браво момичета, вие сте специални, всяка една майка е специална!❤❤❤

# 306
Ноктите спокойно могат да се режат от ден 1.

Isibel, как даваш омнибиотика и по колко?

# 307
Здравейте,
Аз съм от декемврийската група, но ви следя, че сте пример за активност и информяция.
Позволявям си да се намеся, защото се засегна тема, която в моемнта е много болна на моето семейство.
Загубих братоведка си миналия понедленик по подобен начин, както стана с Биляна, с бебе на 5 месеца и без никой да подразбере какво се случва в душичката й. Така че молете си за помощ, не се срамувайте от чувствата си, всипко се решава, стига да сме тук!
Късмвт и кураж на всички!

# 308
Ноктите спокойно могат да се режат от ден 1.

Isibel, как даваш омнибиотика и по колко?

Омнибиотика го давам разтворен в малко кърма (15-20мл) по половин саше направо с бутилката с биберон. По принцип дозата е цяло саше, но лекарката ми препоръча да започнем с половин. Изчаквам 10 минути ( ако имам тази възможност) след като го разтворя преди да го дам. Имало съм случаи в които не съм чакала, давала съм го с АМ и дори с вода.

# 309
Anichka, поздравления за бебчето, прекрасно име сте избрали. Нашата девойка щеше да е Диляна, почти до последно това ни беше фаворита за име.

Lunatichka92, всичко това звучи като следродилна депресия. Много момичета минават през това, и дано е успокояващо, но тези чувства преминават след време. Обаче е добре да потърсиш помощ, според мен. На твое място бих се консултирала с психолог, защото най-важното е да се оправиш, да се почувстваш добре, независимо по какъв начин, а вкъщи май няма да стане или поне не бързо.

Ноктите на бебето аз ги рязах още в родилното, защото така прецених и никого не съм питала дали може или не.
Казваш, че и името на детето не харесваш. Защо го кръстихте така (на свекървата?). Нормално е да не ти е много приятно сега, но се надявам да отмине и това чувство. Погледни го така - това дете ще измие злото от това име Grinning
И нашето бебе повръща, вече сме се видели в чудо какво да направим, че да не я минат на адаптирано мляко против рефлукс и да ми спре кърмата. Май всички бебета повръщат. Късмет е, че нашата не се дави.

# 310
Мая, честито да ви е бебенцето. Много да е здраво и щастливо.
Аничка, честита дъщеричка и на теб. Жива и здрава да е.
При нас положението все още е спокойно. Яде на три часа. През ноща се буди само веднъж и вече чак сутринта. Днес даже аз го будих да яде. Сами сме си - кучетата, бебето и аз. За момента се справяме добре, но и той за момента е кротък.
По чудо имам кърма. Вчера махайки си сутиена си течеше. След раждането изпуших три цигари, защото нямах нито коластра, нито напрежение, нито болезнени гърди. Сега съм спряла цигарите и давам да суче и дохранвам с АМ. Ако стане само с кърма, чудесно, ако не стане - живи и здрави. Важното е бебето да е нахранено. Кафе сутрин след ядене дали може?
Мисля да го изведа за 10-на минути днес на двора, че времето е хубаво.
Лунатичка, говори с мъжа си и му кажи какво чувстваш. Съвсем нормално е това. Връзката с бебето не винаги става от първия път. Но съм сигурна, че когато се успокоиш и видиш как бебето ти се усмихва за първи път нещата ще се променят. Ако чувстваш обаче, че правиш нещата на сила, и не си щастлива потърси професионална помощ. Съвсем нормални емоции и чувства са това и няма нищо лошо и срамно да се обърнеш към някой друг с опит.

# 311
Момичета,започвам да правя новата тема лека полека,моля ви който не ми е пратил данните на детето да ми пише на л.с. , за да ги добавя

Остана ли не родила мама,мисля ,че всички вече родихме ,но ако има някоя да си казва Blush

# 312
На всяко влизане си казвах: MayaJane вече е родила… до днес! Честито момичета!

# 313
Маяяяя, честито!!! ❤️ Да е много здрава и щастлива девойката, а ти бързо да се възстановяваш! Заподозрях те аз като изчезна тия дни, хе-хе.

Аничка, честито и на теб! Чудно име сте й избрали ❤️

Ние днес бяхме на първото си излизане сами с колата, ходихме на остеопат. Не видя нещо притеснително, което разбира се много ме радва. Надявам се добрият сън на бебето след посещението да продължи и вечерта, че и снощи не сме спали.

Icyyy, съжалявам за братовчедка ти и ти благодаря за напомнянето. Явно е много често срещано състояние сред младите майки, за което се говори крайно недостатъчно.

# 314
Не знам.Свга седя пак цялата трепереща.Оставиха ме сама с него за малко,пак повърна от носа и устата и не успях сигурно 20 мин да го успокоя.Утре го водя в Мама и Аз и каквото решат,това да го правят.Днес е повърнал 31 пъти-къде само лиги,къде фонтани..Сменили сме го 7 пъти от сутринта,а деня още не е приключил.

Общи условия

Активация на акаунт