КОЛЕДА 2024/2025

• 107 244
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Somewhere far away
ето я и нашата празнична трапеза от вчера- всичко както винаги е супер вкусно!

# 1 081
  • Русе
Весела Коледа!
Благодаря на всички за чудесната и уютна тема.

# 1 082
Алфахорес по рецепта на Марчева, страхотни! Правихме ги с малката ми дъщеря, а днес тя ги слепи.

За Бъдни вечер правих содената питка на Пепчо, много вкусна се получи.

Честита Коледа! Бъдете здрави и благословени!
Благодаря за уютното местенце тук, в темата, които всички заедно направихме (е, аз основно четях и се радвах на снимките ви)! До следващата Коледа! ❤️

# 1 083
  • In transit
Честита Коледа! Благодаря на всички за чудесно прекараното време тук и вдъхновението! Бъдете здрави и се обичайте.
В последния момент успях да направя коледно пънче с баварски шоколадов крем с ром (Кубратова, с онзи, хубавия Grinning), среда от карамелов мус, орехов пралин и блат Мадлен с ром. Не стана перфектно, но за набързо, толкова.

Питка бриош за довечера,

Коледната закуска,

Във фурната се пече Капамата, довършвам салатите и си чакам гостите, родители и деца. Heart

# 1 084
  • София
Алфахорес по рецепта на Марчева, страхотни! Правихме ги с малката ми дъщеря, а днес тя ги слепи.
...........................
Благодаря , за доверието! Наистина  е перфектната бисквитка!

Честита Коледа!
Една разядка съм снимала, тя е нова,  за довечера, че ще имам гости за вечеря. Остана ми крем-сирене от дубайския чийзкейк  и набързо ги завъртях
КОЛЕДНА РАЗЯДКА СЪС СУШЕНИ БОРОВИНКИ И ОРЕХИ ПЕКАН - CHRISTMAS CRANBERRY WALNUT CHEESE BALLS
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/12/christmas-cranberr … cheese-balls.html

# 1 085
  • Sofia
Мики! Пънчето е перфектно - в специален молд ли е правено или ти го оформяш?

Телешкото по бургундски е във фурната, пюрето ще го направя след малко.
Наредих и последните кутии, които ще раздавам утре и без малко да остана без сладки за нас 😂

Това спасих за закуска, после видях, че не съм сложила от линцерите…

А това е питката за Бъдни вечер

# 1 086
  • In transit
Tari, благодаря! Това е комплекта: https://www.silikomart.com/en/prodotti/moulds/yule-logs/kit-magi … ppeto-in-silicone
Отделно има само килимчета.

# 1 087
  • Euskal Herria
Весели празници на всички!

# 1 088
  • Варна
Мики, щях да пиша в другата тема, много вкусно у вас, пошепни ми адреса си, мооооля! Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз нещо ще донеса, де!

Да се похваля с чужда питка, хи хи. Свеки днес посреща с топла питка и сарми.

# 1 089
Скрит текст:

И последно, по рецепта от темата правих содената питка, стана чудна

Цитат
Моля за рецептата Simple Smile
Видях рецептата в темата и направих скрийншот

# 1 090
  • София
Честито Рождество! Здрави и благословени бъдете! 🌟🍀⭐
Тази година правих само меденки, въпреки че си бях набелязала поне пет-шест вида от вашите вдъхновения! Но седмицата преди Коледа бях в болница. По желание на родата правих неколедни неща - еклери и шоколадов чийзкейк.
Направих обаче Златната питка, в двойна доза, защото беше за девет човека. Пекох 50 минути, стана чудесна! Може би оптимална големина щеше да бъде доза и половина.

# 1 091
Включвам се да похваля рецептите за коледни сладки на Марчева. До сега не се осмелявах да пиша, защото съм още далеч от вашите умения.
Успях да направя бисквитките Ричарели, и тези с малиновия пълнеж, освен традиционните меденки. Децата не могат да се спрат.☺
Марчева, предполагам, че си очаровала гостите  си с прекрасните си творения!
Честита Коледа на всички!

# 1 092
  • пак на Рив Гош
Честита Коледа на всички! Много щастие и светлина в домовете ви!
Аз моите бисквити вече ги показах в темата (пък и то вече почти са изядени Joy), но да ви почерпя с едно печиво (купешко), което донесе свекърва ми. Тя е португалка и в Португалия се прави този традиционен сладкиш - много козуначено-бриошоподобен и гарниран с изобилно количество кандирани плодове и бадеми.

# 1 093
  • Euskal Herria
В Испания такива сладкиши се правят за Рейес Магос - 6 януари. Казват се роскон, могат да бъдат пълнени с крем или сметана.  На мен ми харесват повече натюр, без пълнеж. Традиционно вътре има фигурка или бобено зърно. Но съвременните сладкарници ги предлагат без.

# 1 094
  • Варна
YanaDG, мисля, че можеш да застанеш рамо до рамо с Наталина, голяма красота!

Общи условия

Активация на акаунт