КОЛЕДА 2024/2025

  • 106 969
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 1 275
  • под тепетата
  • Мнения: 11 314
За първи път виждам такова брашно, lulumba.Явно го няма навсякъде. При мен брашно върви, че си правя домашен соден хляб. Но ми е много удобно така - правя сладките, когато мога, а слепването - ден преди да се хапват.

# 1 276
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Момичета, къде е рецептата за сладките Сахер, пропуснала съм я? Изглеждат чудесно.

# 1 277
  • Мнения: 8 070
Джема, заповядай рецептата на Mikkey- Бисквити Сахер.

# 1 278
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Благодаря много.

# 1 279
  • Мнения: 2 375
За всички влюбени в живота и всичките му чудеса!
От мен една тематична торта, изненада за приятелка по случай РД днес.

# 1 280
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Ще помоля за изпитана рецепта за сладки (релефни), които запазват формата си след изпичане. Пробвах с класическо маслено тесто, преди печенето - перфектни форми, след това някак се позагубиха. Няма набухвател в тестото, лесно за работа, резците се оказаха учудващо добри. Та ми се ще така да си остане формата и след като ги извадя от фурната.

# 1 281
  • Русе
  • Мнения: 6 345
Скрит текст:
Ще помоля за изпитана рецепта за сладки (релефни), които запазват формата си след изпичане. Пробвах с класическо маслено тесто, преди печенето - перфектни форми, след това някак се позагубиха. Няма набухвател в тестото, лесно за работа, резците се оказаха учудващо добри. Та ми се ще така да си остане формата и след като ги извадя от фурната.

https://ipeychev9.blogspot.com/2023/12/speculoos.html

# 1 282
  • In transit
  • Мнения: 14 430
Яна, и аз щях да ти предложа тестото за бисквити Спекулос, почти не променя формата си. Моята рецета е по-различна от тази на Пейчев.

Ето как се получава, за да добиеш по-добра представа.




# 1 283
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Благодаря ви!
А мога ли да пропусна канелата? Резците позволяват част от бисквитите да са декорирани с шоколад, карамел или сладко. Затова мисля, че ще е добре да няма толкова аромати.

# 1 284
  • In transit
  • Мнения: 14 430
Няма проблем. Просто няма да са канелени бисквити, ще са леко карамелени. Simple Smile

# 1 285
  • Мнения: 10 725
Mikkey, онези твоите със сварения жълтък в тестото. Те държаха форма перфектно също и няма канела в тях. Подай ѝ тази рецепта, че по-бързо от мен ще я намериш. Даже им забравих името, но ти знаеш за кои говоря. На мен лично са ми любими.

# 1 286
  • Мнения: 8 039
https://www.mycookingcreations.com/2020/11/canestrelli.html?m=1
Ето ги - канестрели  . И аз много ги харесвам, но не съм ги правила с печат.

# 1 287
  • In transit
  • Мнения: 14 430
Вики, Дани, благодаря. Да, канестрелите запазват форма, правила съм ги с печат. Сега се сетих и за тези: https://www.mycookingcreations.com/2023/11/biscotti-friabili-sen … tine-e-senza.html

# 1 288
  • Мнения: 14 968
Благодаря на всички, които помогнаха за моята шоколадова торта с тиква.
Стана много вкусна.
Блатът от блога на Купенска за шоколадова торта, сладкарски крем с 1 чаша тиква и залята с ганаш, ще отбележа, че на снимките в нета вероятно се слага и оранжева боя в крема, моя си остана жълт.


П.с. Сглобяването не е майсторско изпълнение Grinning, но компенсира с вкус. Блатът ми се напука много отгоре. Не успях добре да го срежа, третият блат тънък и се разпадна още при рязането, като за първи опит става.

# 1 289
  • Мнения: 5 189
Ще помоля за изпитана рецепта за сладки (релефни), които запазват формата си след изпичане. Пробвах с класическо маслено тесто, преди печенето - перфектни форми, след това някак се позагубиха. Няма набухвател в тестото, лесно за работа, резците се оказаха учудващо добри. Та ми се ще така да си остане формата и след като ги извадя от фурната.
За друг път и ето тези са добри:

http://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html

Няколко пъти ги правя. Аз лично пропускам какаото и др, слагам само канела и ванилия, иначе не ми харесаха.


(Тези са първите, с какао бяха.)

Общи условия

Активация на акаунт