КОЛЕДА 2024/2025

• 106 967
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 1 290
Поздравления, Зари!
Щом на вкус е била добра, дребните неволи нямат значение.
Аз напоследък пека всичките си блатове в отделни форми и не се занимавам с рязане, че някои наистина трудно се разрязват. Навремето ги режех с конец и ставаха перфектни, ама не всички са подходящи за този начин.

# 1 291
zari65, този блат по принцип се пука и трудно се реже понеже е много крехък. Аз пека винаги три отделни блата, за да ми е мирна главата Wink.
Важното е, че крайният резултат ви е харесал Hands V.

# 1 292
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря на всички, които помогнаха за моята шоколадова торта с тиква.
Стана много вкусна.
Блатът от блога на Купенска за шоколадова торта, сладкарски крем с 1 чаша тиква и залята с ганаш, ще отбележа, че на снимките в нета вероятно се слага и оранжева боя в крема, моя си остана жълт.

П.с. Сглобяването не е майсторско изпълнение Grinning, но компенсира с вкус. Блатът ми се напука много отгоре. Не успях добре да го срежа, третият блат тънък и се разпадна още при рязането, като за първи опит става.

Много добре сте се справили с тортата. Относно цвета на крема зависи от вида на тиквата. Някои са наситнено жълти /оранжеви/, други съвсем слабо. Все пак сега е краят на сезона за тиквите. Само за цвета.

Да запиша една торта, която може да подхожда на коледните празници.
Торта Баунти

# 1 293
  • под тепетата
Zari, имам лъкче за рязане на блатовете. Става много лесно! Понеже стана дума за тази торта, февруари за два дена пекох три пъти блата. Първо, че ми трябваше голяма, второ, че ми загаряше два пъти. След като съм я правила не един път, единственото ми обяснение е, че използвах неправилната захар. От инат ги направих трети път и се получи. В резултат във фризера имам изрезки за пет сладкиша в чаша Stuck Out Tongue Winking Eye
 Е, и кремът не стана идеален, но се изяде. Загубила съм тренинг, откак децата пораснаха Sunglasses
  Твоята е станала чудесна! По- добре натурално, отколкото химия заради единия цвят!

# 1 294
bilqna_69, подсказвам и друга идея за оползотворяване на изрезките 😉😘
Скрит текст:
Така модерните напоследък Кейк-попс ( или скалички)

# 1 295
  • под тепетата
Благодаря, denyil, ще се възползвам!

# 1 296
  • В светлината на слънцето
Здравейте, да дам една идея за супер бърза и лесна пролетна торта. Блатовете са от най-просто кексово тесто (2 яйца, чаша захар, чаша прясно или кисело мляко - каквото има, половин чаша олио, бакпулвер, ванилия, сладкарски бои - в розово и червено, и какао за най-долния). Кремът е маскарпоне, заквасена сметана и пудра захар. Сиропирах много леко с домашна вишновка. Между блатовете има и малко сладко от горски ягоди. Ягоди и мента за декорация. Получи се ефектна и много лека тортичка.

# 1 297
zari65, според мен, за да стане цвета оранжев слагат и оцветител. Есента правих тези pumpkin brigadeiros от тиква и кондензирано мляко. Изгледах доста рецепти и навсякъде за подсилване на цвета слагат и малко боя.
Скрит текст:

Кейк попсове и аз съм решила да правя. Даже малко ме е яд, че късно видях тази идея за 1 март. Нищо, догодина, ако не забравя, ще ги направя.
Скрит текст:

И вече съм на великденска вълнà. Случайно попаднах на един супер сладурски стъклен съд.
Скрит текст:
Сега събирам идеи за десерт в чаша, в тематиката на великденски заек Simple Smile

# 1 298
  • под тепетата
Ау,много е яко това зайче!
Може би спаначената торта отгоре с морковчета ще му пасне! Искам да кажа подредена в съда на пластове.

# 1 299
bilqna_69, от Пепко е. В магазина имаше една единствена бройка, без етикет и цена. Касиерката отказа да ми го продаде, но добре че бях настоятелна, дойде друга зарови се в някакви каталози и го откри. Наистина им се водеше само една бройка.

Идеята за спаначена торта ме заинтригува. Не съм правила, но ще разгледам. Hug

# 1 300
  • под тепетата
Зелени блатове се получават с пюриран спанак, без боя Stuck Out Tongue Winking Eye
Много лека торта.

# 1 301
Даже има рецепта във форума. 😉 Все ѝ се каня, така и не съм стигнала до нея.
Аз съм правила козунак със спанак по рецепта на Венета.

# 1 302
Ето моята по рецептата на Люси

Много свежа и лека, до сега никой не е познал от какво е направена.

# 1 303
  • София
.............
Аз съм правила козунак със спанак по рецепта на Венета.
Не си сама, също бях го забъркала и трябва отговорно да напиша, / кажа, че никога повече такъв козунак не бих направила, огромна грешка, направо беше гаден. Втасва отлично, изпекох го добре, така както трябва, вдигна се чудесно, НО!! винаги има и едно НО, на вкус беше отвратителен, нито козунак, нито спанак, едно нищо и никога няма да повторя, вкъщи моите хора го отлюспиха категорично, хвърлих го.

# 1 304
  • Deutschland/HE
Точно щях да питам, дали няма вкус на спанак. Аз не обичам спанак, дори миризмата като го мия, почиствам ми е ужасно неприятна, но два-три пъти годишно изтърпявам (другите го обичат с ориз).

Общи условия

Активация на акаунт