КОЛЕДА 2024/2025

• 110 048
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 135
  • софия
Понякога се изморявам да пазарувам онлайн и взимам първото подходящо, което ми попадне 😏

# 136
Мики, това е което е показала звънче, на това казвам паста, защото е много гъсто.
Ядливото злато и сребро са 3 листчета 3х3 см.

# 137
  • София
Мики, това е което е показала звънче, на това казвам паста, защото е много гъсто.
Това не е паста, ползвам ванилова паста и съм я показвала, тя е в тубичка и е гъста като крем за ръце. Сега не мога да я покажа, защото ми свърши и трябва да купувам нова, ето я.
Скрит текст:

# 138
Аз ползвам от тази

# 139
  • Euskal Herria
Това, което сега се предлага в лидъл ли?

# 140
Не оцветява ли? Вземала съм, прави едни тъмни точици в тестото.
Аз взех марципан за капучиновите звезди, миналата година много се харесаха и мисля да  повторя.  И бял кувертюр, защото с него украсявам браунис звездите.

# 141
.......................
Ако питаш за пастата, не оцветява. А точиците са ваниловите зрънца. Съвсем нормално си е да ги има. То и ванилова шушулка като ползваш пак ги има.

# 142
  • In transit
2в1, откъде я купуваш тази паста?

# 143
# 144
  • София
Аз взех марципан за капучиновите звезди, миналата година много се харесаха и мисля да  повторя.  И бял кувертюр, защото с него украсявам браунис звездите.
Защото трябва да има и да са видими черните семенца от ванилията ,цитирам: ..."Черните семенца от ваниловата шушулка трябва да се забелязват, това е индикация за естествена ванилия, високо ценена от френските готвачи.", споделя J. Mielle. https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_221.html

Купих и аз марципан, нямам още идея защо го взех, нека да имам. Взех и златните люспички, може да ги вложа в едни много хубави бонбони, но не е ясно още, нека да имам. Взех и от тази ванилия  от 20 лм от  Лилд, пише че е истинска, нека да вярвам. Минах през Зоя нямаше ванилова паста , а само  в бурканчета суха и мокра ванилия, но не взех. Бях си поръчала чист екстракт от ванилия и дойде вчера ,....няма да кажа, колко струва, много е, но на мен ми харесва да имам-  118 мл
Скрит текст:

# 145
От утре във фантастико 2бр масло Монарх 2х250гр за 11лв

# 146
  • В светлината на слънцето
Точно и аз щях да пиша за маслото.

# 147
А днес ММ купил от същото 1 опаковка за 11 лв. Ама почти бях свършила всичкото масло, та поръчах. Интересно как една и съща стока за ден разлика се продава на двойно по-ниска цена. Или печалбата им е свръхвисока или какво? На загуба съм сигурна, че не продават. Аз предпочитам френски масла, но за сегашните ми цели и това ще стане, надявам се. Във всеки случай намирам разлика, особено за маслените теста - миналия ден едно масло почти ми прецака бисквитите, работеше се много трудно, а преди 2 седмици 4 пъти правих тарталети и бисквити по същата рецепта и тестото всеки път беше перфектно за работа (ползвах два вида френско масло - President и Elle & Vire, останалите продукти бяха еднакви).
 Ето го въпросното масло, не го препоръчвам за фини работи: https://shop.gladen.bg/product/milmu-nemsko-krave-maslo-82

# 148
Мен ме заболя сърцето, като видях Монарх в БИЛА за над 11лв.Минслата година беше около 8лв,а на промоция-две за тази цена. Бях си купила и замрази ла, сега ще дребна промоция. Ние не ядем масло, рядко правя сандвичи. Но за коледни сладки отива много.

# 149
Аз купувам масло вече близо 2 години от една мандра на 21 лв/кг ,като наскоро го увеличиха на 24лв  и направо ме изумявате с тези цени 11лв за 250гр. Преди да започна да купувам от тях го взимах от турските магазини на около 17-19 лв кг ,вярно че всичко поскъпна ,но направо се оливат с тези цени.

Общи условия

Активация на акаунт