КОЛЕДА 2024/2025

• 107 080
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря за темата 🥰🥰
Прав доста по-малко сладки, но обичам да разнообразявам.

# 16
  • Пловдив
Благодаря за темата!Не правя много сладки, защото не ми е силна страна сладкарството.Но ще ми бъде интересно да споделите някоя сполучлива и лесна рецепта за нещо коледно.Мисля да пробвам тази година.

# 17
Джемма, аз правя по твоята рецепта, няма грешки досега.
У нас няма кой да яде сладките, няма и на кого да дам - ни на съседи, ни на колеги. Ама пък правя, защото ми харесва. Wink
Жалкото е, че накрая свършват в кофата за боклук.
Макакможетака?!?
Веднага давам адрес!!! В България съм Grinning

# 18
Благодаря за темата!
Биляна, не Президент, а Монарх беше две за 11 лв. в Била.
Смятам да направя няколко вида сладки, но има време. Миналата година фаворит ми бяха шоколадовите подкови на Мики.

# 19
  • Sofia
Подариха ми френски callison - мисля това да са новите сладки тази Коледа .
Имам шест вида постоянни и едни експериментални всяка година

# 20
Ей, тая снимка! Таман се мъча една вечер да устискам без десерт Simple Smile
Ама пък и аз що влизам, където не трябва...
И аз правя редовно подкови и свършват първи. Други традиционни за дома са меденки (слепени с мармалад и крем и глазирани с шоколад), линцери, децата обичат еклери и тарталети, така че добавям и винаги има няколко торти, че рождениците ни са точно по празниците. Всяка година правя и някакви нови, за тази година нищо още не съм решила, рано ми е.
Ама няма да продължавам списъка, че се увлякох и вече акълът ми е в шкафовете и хладилника да търси десерт, пък уж нямаше да ям Confused

# 21
  • под тепетата
Ох, Dara888, то стана като с кюфтетата на Mikkey Joy  Бяха министерски, аз ги повиших в президентски!
Аз ще си направя традиционните за нас - линцери, шоколадови с мента.

# 22
peych, благодаря за темата!

За Коледа традиционно ще има баклава. Ако ММ иска да точи кори, ще направим една по-завъртяна, ако не, ще е класическия вариант.
Меденките също са задължителни. Различното тази година ще са сицилианските каноли. Усърдно тренирам приготвянето им, засега с променлив успех. Simple Smile

А в темата се записвам с едни  pumpkin brigadeiros, които ще правя за Хелоуинското парти в нас. Пробвах ги предварително, да не се изложа пред гостенките (приятелки на дъщеря ми).

# 23
  • София
Странно как ми изчезна мнението, не виждам защо, но здраве да е.
Едни меденки ще направя сигурно и доста орехи имам, ще трябва да измисля нещо и с тях.

# 24
  • Някъде по Дунава
Благодаря за темата! След около месец почвам с АКК. Мислех тази година да го пропусна, но домочадието си го иска Simple Smile

# 25
Аз ще ви следя за поредна година и се надявам тази най-накрая да успея да се организирам. Имам много идеи, но все времето не ми стига.
П.П. Това е темата с най-готино настроение Simple Smile

# 26
Тази година пак, че ви следя. Дано ми остане време да изпробвам нещо от вкусотиите, които качвате! А, какво е АКК?

# 27
Коледен кекс, ама английски ли, американски ли беше, ЕГН-то не прощава. Joy Има много плодове в него и периодично се "полива" с алкохол.

# 28
Коледен кекс, ама английски ли, американски ли беше, ЕГН-то не прощава. Joy Има много плодове в него и периодично се "полива" с алкохол.
Звучи интригуващо. Ще потърся рецепта назад в темите.

# 29
  • Тополовград
Английски коледен кекс / АКК /

Общи условия

Активация на акаунт