КОЛЕДА 2024/2025

• 110 075
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Момичета, нужна ми е помощ. Искам да направя сладки за един мъник, но трябва да са без яйца и ядки. Също така ако се запазват формата, ще е чудесно. Целта е да ги мина отгоре с точилката за фигурки и после да ги изрежа с формички. 🌺

Сладки със сметана, семена и подправки - ти си преценяваш да слагаш ли подправки, есенции и т.н.

# 166
Nuclear, тези са без яйца и ядки и мисля са подходящи за дете.

250 гр кр.масло
100 гр пудра захар
250 гр  брашно
100 гр натурално нишесте (каквото имаш - пшенично, царевично...)
ванилия, щипка сол
Маслото, захарта, солта и ванилията се разбиват на пухкав крем. Брашното и нишестето постепено се прибавят към крема. От тестото се правят топчета с големината на орех. Нареждат се в тава и се притискат отгоре леко с вилица. Пекат се в предварително загрята фрна на 180 С около 8-10 мин.
Можеш да разточищ тестото между два листа хартия, но да не е много тънко и да изрежеш с формички. Преди това обаче, задължително го сложи за половин-един час в хладилника, за да стегне. Времето за печене може би ще е по-малко, защото ще бъдат по-тънки. Наблюдаваш ги и като порозовеят крайчетата са готови.

# 167
  • here, there, everywhere
Много благодаря, момичета❤

# 168
Наскоро купих Lurpak в коледна опаковка на промоция и понеже не познавам марката се бях притеснила, че е твърде евтино. Оказа се 200 гр. и много ми хареса. Миналата година най-много ми допадна Монарх и днес мисля да се възползвам от промоцията във Фантастико.

Lupark е английска марка и е много добро масло.
Всичко българско буквално смърди на гранясало.
Общо взето всичко е пълно менте с много ниско качество, днес изхвърлих два пакета пушена сьомга в срок на годност купена от Била.
За една година в Бг направо се чудя какво да купувам. Всичко е адски солено и мазно, гранясало или старо. преди седмица направих страхотна алергия от пръсканите за България стари бразилски орехи едвам ме спасиха.
Направо съм отвратена!

# 169
  • на последния етаж
Отдавна повтарям, че Lurpak е най-доброто масло на българския пазар, защото е оригинално и много вкусно. "Френските", като Монарх се пакетират у нас, също както масовите немски. Там не бих заложила на оригиналност за френско масло а и няма такава марка масло Монарх във Франция.. Миналата зима го бях проучвала, не ми се търси пак, но бях писала мисля точно в тази тема по въпроса.
И аз купувам Лурпак от над 10 години, в последните години ми се струва обаче, че е малко по-меко. А за Elle&Vire какво мислите? Аз и него харесвам.

# 170
Аз харесвам Елевир, Лурпак съм купувала преди 2-3 години, но вече не помня от къде. При мен няма Фантастико, къде другаде се продава?
Аз основно дебна промоции на масло Презедент.

# 171
  • In transit
Лита, не съм забелязала. Сега изрових последните, които купих от Била, твърди са. На мен меко ми е само ирландското.
Между другото, био маслото в Лидл е Лурпак(Арла). Проверих щемпела току що.

От Метро харесвам и вземам две масла, италиански. Едното е 84% масленост и е идеално за ламиниране на кроасани. Тяхна марка е. Другото е Brazzale(burro delle Alpi).

# 172
За мас коя препоръчва те ?

# 173
  • In transit
За мас коя препоръчва те ?
Лидълската е много хубава, която продават в пакетчета.

# 174
Благодаря, Мики! Тъкмо щях да питам за препоръчвана мас, че не мога да си купувам домашна от проверен източник.
Вземала съм 1-2 пъти от фирмен магазин за месо, но сякаш други са ми спомените за хубава мас, макар и да не мога да я нарека точно лоша.

# 175
  • София
Много е хубава на Лидл в кофичките.
Аз се чудя в САЩ как да намеря точно мас, ама ще изскочи отнякъде.

# 176
  • софия
Скрит текст:
Това масло , което е в скрит текст онзи ден го купих от Фантастико и беше около 6 лева/250 г то е разкошно масло и ако попаднете на него не го отминавайте. Взех на количество, да си имам във фризера винаги, все още не е кавърдисано  от българска ръка, но и това ще стане, а става, като се купува оригиналната хартия и у нас се преопакова и се добавят разни нещица, за по-голямо количество. 
Благодаря за препоръката. Купих днес. Беше 4.99 лв. Срокът за годност е 28.11., но го прибрах във фризера.

Наистина ли има някакъв проблем да държиш масло там? В някоя тема някой беше писал, че в някоя готварска тема така било пишело.

# 177
  • USA

Мас има почти във всеки хранителен магазин. Не е в хладилниците, а там, където е олиото обикновено.
Хубава е.

# 178
  • София

Аз основно дебна промоции на масло Презедент.

Маслото Президент в момента в Метро е 30 лв за 1 кг

# 179
Много е хубава на Лидл в кофичките.
Helene S, аз съм в Канада и мас купуваме от европейските магазини. Има един Polish Deli недалеч от нас и оттам си купуваме хубави колбаси, прясна мая, мас, кисело зеле, кисели краставици и домати. Огледай се дали няма нещо подобно и там, където живееш.

Общи условия

Активация на акаунт