КОЛЕДА 2024/2025

• 110 405
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 195
  • In transit
vox, това масло е с доста надута цена в момента, според мен.

# 196
А между него и Президент, кое е по-добро? Някой писа, че в Метро килограм Президент е 30 лв. На това килото е 32.50 лв. Трябва ми хубаво масло за 26 ноември.

# 197
  • In transit
vox, Президент не съм ползвала отдавна и не мога да дам мнение, но между Пармареджо и другите италиански масла в Метро, които са под 30лв, няма разлика, като вкус и качество. Затова казвам, че е завишена цената. Ако Президент е на 30лв килото, вземи си него или от немското масло в Лидл, което идва на 27лв килото, мисля.

# 198
Mikkey, благодаря за информацията. Много ми беше полезна. Hug

# 199
Здравейте дами, за първа година ще правя аржентинските сладки /алфахорес/, колко по-рано биха могли да се направят? Принципно това са маслени бисквити и би трябвало да имат трайност /капучиновите звезди ги правя края на ноември и ги слепвам 10 дни преди Коледа и няма проблем, даже съм ги замразявала без марципана разбира се/, но като за първи път ми се иска някой, който ги е правил да каже, дали става да се направят края на ноември и евентуално черупките дали може да се сложат във фризера.

# 200
Според мен изпечени ще се натрошат, ако ги замразиш. Не са чак такава врътня, аз ги правя няколко дни преди Коледа и ги държа на студено в метални кутии с хартия вътре. Можеш обаче да приготвиш самото тесто и да го замразиш, а в деня преди разточването и оформянето да го оставиш в хладилника да се размрази бавно.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 13:58 от Кубратова

# 201
От четвъртък в Билла маслото монарх ще е на промоция на 6.99. Някой каза че го дебне

# 202
Момичета, можете ли да ми препоръчате шприц за сладки? Като малка помня ,че баба супер лесно  щракаше по 2-3  тави с такъв за отрицателно време и ми е мерак да си купя и аз.

# 203
  • София
Момичета, можете ли да ми препоръчате шприц за сладки? Като малка помня ,че баба супер лесно  щракаше по 2-3  тави с такъв за отрицателно време и ми е мерак да си купя и аз.
Ами....при мен не се получи. Купих шприц на WILTON един от най-хубавите и нищо не успях да направя. По всяка вероятност грешката е при мен, въртях ме го всички у дома и никаква  нормална бисквитка не се получи, излизаха смачкани и страшно грозни и са напълно непотребни. За мен това чудо на техниката е изключително сложно, не става и сега си отлежава в шкафа, не ми е дошла още музата да го хвърля, но и това в един момент ще стане, щото ми заема място, лежи си в кутията. Да е от тестото - не, не е, защото на самата кутия има рецепта за маслено тесто, повторих я, разбира се, и - едно голямо нищо. Ще намериш в магазините за сладкарски консумативи, струваше около 60 - 70 лева.

# 204
  • Deutschland/HE
Майка ми има и прави страхотни бисквитки, купуван е преди около 40г от Чехословакия и е метален. Аз не искам да и го вземам, тези дни се загледах по този в Амазон. Цената му е доста висока, а и се притеснявам как ще се справя и да не окаже, че ще прибера още едни 40евро в мазата.

# 205
  • Русе
Марчева, само маслено тесто и то трябва да е студено, когато използваш пресата.
Аз използвам една още от соца и много съм доволен.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 22:40 от peych

# 206
С този на Пейч правехме едно време бисквити с мамите и се получаваха хубави, ама нашият вече не е жив, за разлика от над 40-годишния все още работещ немски миксер.
Нов не съм купувала, но като ви чета, няма да тръгна да съжалявам. Аз си правя шприцовани бисквити с поша и накрайник звезда, пак се получават, другите - с формички и това ми е достатъчно засега.   

# 207
Аз имам точно този от линка на Амазон и съм много доволна. Но цъкам по 2 пъти на курабия.

# 208
  • Deutschland/HE
А рецепта за бисквитите?

# 209
Мога да я дам утре, че не съм в нас в момента. Но трябва да отбележа може би, че ги бъркма в големия миксер, Kitchen Aid. И някакси ми става по-меко тестото. Ще снимам рецептата и ще я пусна утре. Иначе на тоя шприц има една пластина отгоре. В единия ѝ край пише 1, в другия 2. Аз я нагласям на 2. И стават.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 22:59 от vici75

Общи условия

Активация на акаунт