КОЛЕДА 2024/2025

• 110 400
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 210
  • Deutschland/HE
Благодаря предварително!

# 211
  • София
..................тези дни се загледах по този в .......
 Цената му е доста висока, а и се притеснявам как ще се справя и да не окаже, че ще прибера още едни 40евро в мазата.
Абсолютно идентичен, просто не ми се вади в момента, да го снимам и покажа, но е същия. При мен не става.

Марчева, само маслено тесто и то трябва да е студено, когато използваш пресата.
.............
Тъй де, тестото е ледено, маслено, то и друго не може , а и не съм пробвала и не мога нищо да направя, много важно,  мина ми мерака, ще върви на боклука, няма да се дразня.
Но  момичетата нека да  опитват!!

# 212
  • София
С такъв шприц съм правила маслени сладки, но не съм охлаждала тестото, направо както е замесено и в шприца. Както и vici75 писа наглася се на 2 (все едно две щраквания на шприца) за да станат бисквитки, иначе стават едни малки точици, дето не се обединяват в една бисквита. Тавата не се намаслява предварително, а масленото тесто трябва да се залепи за нея ( май и хартия за печене не трябваше да се ползва).

# 213
И аз не съм държала в хладилник тесто, но пак да се повторя, в големия миксер го меся, с телената бъркалка и сякаш ми става една идея по-меко, но не и рядко. И после ми е по-лесно с шприца да работя.

# 214
  • Бургас
И аз имам шприца на Пейч, но не съм го използвала с години. И една притурка с рецепти има към  него.

# 215
Благодаря предварително!
colibri, рецептата ми съм я снимала, на английски е, но ако трябва да преведа, обесня ми кажи. Само искам да добавя още и да спомена и на Марчева, диска е като вдлъбнат малко. И се поставя с вдлъбнатото към тестото. Снимах да се види за какво говоря:
Скрит текст:

Също така, назъбената част на буталото (не знам как да го нарека), трябва да съвпада с дръжката където се стиска. Ако е завъртяно на къде да е, няма да работи шприца.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 02:38 от vici75

# 216
  • Deutschland/HE
Маслото 150гр ли е? Другото е ясно.
Благодаря още веднъж!

# 217
  • София
peych, би ли споделил рецептата за бисквитите? И аз имам точно като твоя шприц. Обаче спомените ми са, че със свинска мас ги правеха, не с масло.

# 218
  • Русе
Скрит текст:
peych, би ли споделил рецептата за бисквитите? И аз имам точно като твоя шприц. Обаче спомените ми са, че със свинска мас ги правеха, не с масло.

# 219
И моя шприц от Амазон отлежава непотребен в шкафа. Свекърва ми има метален древен - няма грешка в него.  Но аз предпочитам да изрязвам. Току що получих комплек т от тескома и тази година линцерите ми ще са с  коледни фигурки вместо отворчета  в средата Simple Smile  Може би ще направя така и алфахорес, за да им предам малко по коледен привкус. Благодаря за инфото за масло в Била, събота ще се запася доволно.

# 220
Вчера взех от СВА масло Монарх за 6.99. Вероятно до днес ще е на тази цена, че от утре са новите им промоции.

# 221
От утре в Билла го пускат на същата цена

# 222
  • София /Абсурдистан
В Кауфланд има датско масло за 6.50.

# 223
  • София
Във Фантастико маслото Монарх е на промоция - 2 бр. за 10.99. Промоцията изтича днес.

# 224
Маслото 150гр ли е? Другото е ясно.
Благодаря още веднъж!
colibri, един стик бутер е 113гр. т.е. за рецептата ми 339гр ще трябват.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 17:33 от vici75

Общи условия

Активация на акаунт