КОЛЕДА 2024/2025

• 110 042
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте момичета! Досега тайно надничах в най-вкусната тема, но реших да се запиша и аз. Всички рецепти са страхотни, избора е огромен - само се чудя какво да забъркам тази година. Имам въпрос - с масло се запасих, с бадемово брашно също, обаче.... откъде да си взема хубава пудра захар?
Пудра захар купувам каквато хвана в момента, тази от Лидл е хубава, но пазарувам и от други места, не обръщам голямо значение, Сладея не е лоша, защото тя винаги се пресява, и добавя, това е задължително, така че не де притеснявай.

# 436
Навремето един инженер ми беше казал, че в някои машини не трябва да се мели захар, щом не са предназначени за това, влизало през перката в мотора или нещо подобно.

А пък аз така свалих мъжа ми, развали ми се кафемелачката, в която мелих захар и "Ох,може ли да дойдеш, да видиш кафемелачката ми, нещо се развали", а друг инженер не познавах Joy И така, 25 години оттогава, ама и синът ми увлечен по техника и съм "нащрек"Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе сериозно"Радиком", Пловдив, съвършена е, абсолютно удобна за всяка употреба.

# 437
Знаела си ти, че ще я развалиш, ама простено е...красив завършек на счупената кафемелачка Simple Smile

# 438
Знаела си ти, че ще я развалиш, ама простено е...красив завършек на счупената кафемелачка Simple Smile
Аааа, не, аз съм технически неграмотна, хуманитарен типаж, ама добре ми дойде. Kissing HeartJoyJoy

По коледната темада попитам, тези сладки със "стъклени украси" от точно какво тесто се правят и на какъв градус се пекат, за да се разтече бонбончето?

# 439
lulumba, много топло и интересно ми стана от споделеното Simple Smile моля, продължавай да споделяш какви изненади правиш на децата.

# 440
Светкавица, с обикновено маслено тесто стават. Може и с това за линцерите или за меденките. Пекат се на температурата, която е указана за съответната сладка. Бонбоните бързо се разтапят.
И един леко "надграден" вариант, ако някой реши да си поиграе Simple Smile.

# 441
А тези разтопени бонбони твърди ли са после, чупят ли зъбки на баби като мен?  Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 05:05 от Кубратова

# 442
Кубратова, втвърдява се "прозорчето", но то е тъничко. Ако бабата Wink може да хрупа бисквитки, "стъкълцето" едва ли ще е проблем Joy.

# 443
  • В светлината на слънцето
Аз ги правих с тестото за линцери, лукчетата леко ги натроших, за да се сипят по-лесно в дупката. Не са твърди. То реално е доста тънко, за да направи беля с някой зъб.

# 444
  • Sofia
lulumba, едновременно ли ги пече - бисквитките и бонбоните? В клипчето по-горе даваха първо да се пече бисквитката 10мин и после слагаха цял бонбон и после пак във фурната, но не видях да има точно време.
Аз маслените ги пека по 12мин, ще стигнат ли 2мин.за разтапянето?

# 445
  • В светлината на слънцето
lulumba, едновременно ли ги пече - бисквитките и бонбоните? В клипчето по-горе даваха първо да се пече бисквитката 10мин и после слагаха цял бонбон и после пак във фурната, но не видях да има точно време.
Аз маслените ги пека по 12мин, ще стигнат ли 2мин.за разтапянето?

Да, едновременно ги пекох. По принцип линцеровото тесто (а аз такова ползвах) е много крехко и става супер бързо. Ако е на два пъти, ще прегори. Може би с по-дебела бисквитка и с цял бонбон, ще е по-бавно, но с натрошените стана супер бързо.

# 446
Мооооля ви да ми напишете по-подробна рецепта за тези бисквитки със "стъклената" среда, предпочитам с желирани бонбони да ги направя.

# 447
  • Sofia
С желирани май не ставаха така гладки и прозрачни.

# 448
  • Стара Загора
Мооооля ви да ми напишете по-подробна рецепта за тези бисквитки със "стъклената" среда, предпочитам с желирани бонбони да ги направя.
Гледах клип с желирани бонбони. След като изстинат сърцевината не става като стъкло, стои мека.

# 449
Аз преди години правих такива сладки със стъклено прозорче. Крайният резултат въобще не ми хареса. Цветът на стъкълцата въобще не стана ярък, освен това останаха балончета, бяха твърди и заминаха в коша. Хич не обичам нещо, за което съм отделила време и на което съм възложила надежди да не ми се получи, а помня че голяма подготовка за тях беше.

Общи условия

Активация на акаунт