КОЛЕДА 2024/2025

• 109 785
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 765
  • Bарна, морето, сините вълни
viga, масленки са това, пропуснала съм да напиша.
Скрит текст:
1 яйце
1ч.ч. размекната свинска мас(този път ползвах пача мас)
2 ванилии
1ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
пудра захар за овалване

Яйцето се разбива с маства, захарта и ванилиите. Постепенно се замесва тесто. Разточва се и се изрязват фигурки. В случая изрязох квадрати. Пекат се в предварително загрята на 180° за 12-13 минути. Още горещи се поръсват обилно с пудра захар.

А шоколадовите човечета съм направила точно в силиконова форма за бонбони. Ако стоят на хладно би трябвало да не се разтопят.
Просто разлях разтопен шоколад.

# 766
Някой търсеше безглутенови бисквитки/курабии. Правя по тази рецепта. Замествам пшеничения грис с царевичен. Сместа е хубаво да престои поне 1-2часа в хладилника преди да се пече, за да може да омекне гриста и да не хрупа. Може би ще стане и с царевично брашно, но не съм пробвала

https://-spam256-/topyashti-se-v-ustata-kurabijki-bez-brashno-mn … s-malko-sastavki/

# 767
Аз идвам да помоля за рецепта на сладки с кандирани портокалови корички. Не знам какво направих ,че 20 пъти пазарувам по списък, но се оказа че съм накупила страшно много от портокаловите и цитрусови корички на лидл. Част ще вложа в мини щолените, но търся още идея  Grinning Мислех си ако замеся едно обикновено маслено тесто и просто сложа вътре от тях + малко червени боровинки да станат цветни дали няма да се получат

# 768
Leona_, разбира се, че можеш да ги вложиш в някое маслено тесто, но кандираните корички, ако не са отваряни, имат голям срок на годност, така че можеш спокойно да си оставиш някоя кутийка за козунаците по Великден.

# 769
Половината съм ги взимала вероятно около Великден и са годни до януари, затова искам да махна поне тях.  Явно аз не знам малко като пазарувам, цели 6 кутийки са ,което си е 600 грама Joy Иначе тези,които съм купувала сега са с годност до декември 2025-та  и наистина ще останат за Великден

# 770
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Правя портокалови сладки по тази рецепта: 2 яйца, 100 г захар, 220г брашно  100 г масло, бакпулвер, кората от 1 портокал и 1 с.л. портокалов сок.
Мога ли маслото да заменя със свинска мас? Имам един буркан и половина мас и се чудя как да я оползотворя.

# 771
  • Mars Hotel
Някой търсеше безглутенови бисквитки/курабии. Правя по тази рецепта. Замествам пшеничения грис с царевичен. Сместа е хубаво да престои поне 1-2часа в хладилника преди да се пече, за да може да омекне гриста и да не хрупа. Може би ще стане и с царевично брашно, но не съм пробвала

https://-spam256-/topyashti-se-v-ustata-kurabijki-bez-brashno-mn … s-malko-sastavki/
Marmoleta, линкът не работи.

# 772
Момичета, взех от Джъмбо много удачни кутии за опаковане на колени сладки. Мислех да взимам някакви подноси, целофан, панделки, но тези  кутии са просто перфектни за целта, и освен това са ефектни.  Ако някой няма идея как да поднесе подарък коледни ръчно правени сладки, това е една много удачна идея.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 15:47 от G..D..

# 773
Да, сега видях че не се отваря.

Marmoleta, линкът не работи.

# 774
  • София
Последно!
СНЕЖНИ БИСКВИТИ ПЪЛНЕНИ С МАЛИНОВО СЛАДКО - RASPBERRY FILLED ALMOND SNOW COOKIES
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/12/raspberry-filled-a … snow-cookies.html

PS не е добра снимката, разразях бисквитката леко топка, беше късно през нощта, но и много се чупи пустата бисквитка, днес ще опитам отново да я снимам.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 16:44 от marchеva14

# 775
  • София
Марчева, може ли по-подробно да обясниш за настърганата кора? Портокаловите бисквитки са ми в списъка тази година.

Това го прочетох при един кулинар на сладкиши, не съм си го измислила аз!!

В купичка изсипваш кристална захарта, отгоре се сипват настърганите кори от цитруси и с пръсти захарта се разтърква, тя започва ,примерно, ако е от портокал,  да става приятно оранжева,  и силно ароматна,  след това се разбива с  маслото и продължаваш рецептата.
 2в1 - благодаря!

# 776
  • пак на Рив Гош
Mikkey, ще погледна за "торчети"-те. Португалските и те в оригинала бяха със светла бира, ама повече ми харесаха с тъмна. А веднъж ги правих с един вид тукашна бира, в която има и текила Joy

Вчера се оказах с един пакет крем-сирене Филаделфия с изтичащ срок на годност и на бърза ръка спретнах едни едновремешни балеринки/корекомки/захаринки (на заден план).
И по план - navettes provençales - провансалски бисквити с портокал, във формата на совалката на тъкачен стан, която е дала и името им.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 22:23 от Роца

# 777
Leona_. напоследък в зелената салата слагам от тези портокалови корички заедно със синьо сирене, орехи и круши. Мога да я ям всеки ден тази салата

# 778
  • София
Пътувам днес и трябва да стана рано но за кратко и докато си изпия кафето пускам променени снимки на  СНЕЖНИТЕ ТОПКИ С МАЛИНОВО СЛАДКО,  да, бисквитката е уникално добра, но трябваше хубаво да изстине и тогава да я срежа, ето я

# 779
  • Sofia
И по план - navettes provençales - провансалски бисквити с портокал, във формата на совалката на тъкачен стан, която е дала и името им.

Роца, може ли рецепта някъде да видя? Може и да не е на бг. Много интересна форма - като хлебчета. Иска ми се да направя портокалови бисквити, но нещо по-необичайно

Общи условия

Активация на акаунт