КОЛЕДА 2024/2025

• 109 948
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 750
Моите меденки с ръжено брашно се получиха и без да има мазнина в рецептата - не са твърди, ухаят вкусно - доволна съм!
Сега ми се правят сладки, които да са много ароматни, може би точно портокаловите бисквитки. Heart Eyes

# 751
  • София
Моите меденки с ръжено брашно се получиха и без да има мазнина в рецептата - не са твърди, ухаят вкусно - доволна съм!
Сега ми се правят сладки, които да са много ароматни, може би точно портокаловите бисквитки. Heart Eyes
Когато правите портокаловите бисквити, или бисквити в които се добавят настъргани цитруси, то настърганата кора се слага в кристалната захар и с пръсти започваш да я пресоваш,   как да го кажа, не ми идва на акъла, а разтъркваш я с пръсти и тя започва силно да ухае. Добавяш я там където трябва и продължаваш да бъркаш нещото си.

# 752
  • София
Момичета, помагайте, моля Simple Smile Бях мернала някъде в темата, но може и да греша, сладки правени с формички за 3Д елха или кошер. Дано разбрахте нещо от обясненията ми. Тогава не им обърнах внимание, но ровейки вчера в един шкаф, установих че съм си купила такива формички и така си стоят в опаковката. Не че нямам замесени три вида тесто, което да пека утре и не, че нямам план за още толкова, обаче ми се иска да направя нещо сполучливо и с тези формички. Благодаря ви предварително!

# 753
Това е рецептата за елхички, която аз имам:
2 чч смлени обикновени бисквити
2 чч смлени орехи
1 чч пудра захар
100 г масло
7 сл ром
1 ванилия
Зелена сладкарска боя
Всички продукти се смесват. Получава се тесто, с което се пълнят формичките.
Готовите елхички се поръсват с пудра захар - все едно ги е навалял сняг.
Много красиви и вкусни!

Кошерчетата бяха по рецепта на Наталина.

# 754
  • Bарна, морето, сините вълни

Полумесеци по рецепта на Бени

[Не]напукани сладки 😃

Бисквити с кафе и бадеми

Ежковци с пача мас

# 755
Марчева, може ли по-подробно да обясниш за настърганата кора? Портокаловите бисквитки са ми в списъка тази година.

# 756
Марчева има в предвид да се настърже кората от портокал в захарта предвидена в рецептата и да се претрие през ръцете. Така етеричните масла се освобождават по-добре и аромата става по-силен. И после вече да се ползва, както е по рецепта.
В случая за портокаловите бисквитки, да я разбиеш с маслото.

# 757
  • София
Малко в страни от темата, ама не съвсем... био портокалите и лимоните дали може да им се ползва кората?
И в случаи, че не намерим... бях гледала да се залеят с гореща вода за около 15 минути и кората  става годна за употреба...
в лидъл миналата седмица имаше лимони с ядлива кора.
малко бледи изглеждаха, но може би не са обработвани с нищо.

# 758
  • In transit
Ароматните масла се освобождават по-добре в маслото. Затова всички известни сладкари препоръчват, ако има масло в десерта, портокаловите, лимоновите кори или ванилията да се добавят към маслото.

# 759
С тестото на портокаловите с шоколадов чипс процедирам така: оформям на тънък залам в стреч  фолио  в хладилника, и режа на тънки филийки които приплесвам . Но може би не съм го правила по правилния начин, защото това означават няколко часа  в хладилник, а в тях има бакпулвер. Вкусът им е уникален, аз слагам и качествени портокалови корички .

# 760
DespicableMe, може ли рецептата за Ежковците?

# 761
  • Bарна, морето, сините вълни
Таралежчета:
Скрит текст:
150гр. свинска или пача мас(ползвах пача)
130гр. пудра захар
2 ванилии
1 яйце
1п. бакпулвер
300гр. брашно

За украса:
100гр. разтопено шоколадов кувертюр
шоколадови пръчици и смлени орехи

В купа се сипват брашното, захарта, ванилиите и бакпулвера. В средата се чуква яйцето и се добавя маста. Замесва се тесто. Оформят се топчета, които се издължават за муцунка на таралежите. Пекат се в предварително загрята на 170° до порозовяване. Оставят се да изистинат, намазват се с шоколад и се поръсват с пръчици и орехи. С клечка се правят носле и очички.

# 762
2в1, благодаря ти!

# 763
  • София
Скрит текст:

Полумесеци по рецепта на Бени

Скрит текст:

[Не]напукани сладки 😃

Бисквити с кафе и бадеми

Ежковци с пача мас

Сладките ви изглеждат чудесно - всичките, но бих искала да ви помоля за рецепта за тези на снимката, която съм оставила. Приличат ми много на едни любими на моето семейство шотландски сладки и бих искала да се пробвам да ги направя. Предварително благодаря!

# 764
  • София
DespicableMe, може ли да ми кажеш как направи шоколадовите човечета. Имам страхотни формички за мъфини и много ми се иска да направя в тях нещо такова, но се притеснявам, че ще се разтопят докато ги подаря.

Общи условия

Активация на акаунт