КОЛЕДА 2024/2025

  • 107 098
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 909
https://www.facebook.com/share/165N8P9wtN9eZpLH/

Не съм фен на Хелоун, но идея за ранно вкарване на коледната елха в употреба 😋

# 91
  • Мнения: 6 366
Маслото което Пейч е показал е разкошно. И аз дебна малко по човешка цена да заредя фризера. Обожавам алфахорес, никога няма фал с тях - отгоре поръсвам леко с шамфъстък на прах, добиват  зеленикав цвят , а вкусът е просто убийствен. Тази година ще пробвам да слепя  една доза с портокалов тахан, имам чувството че ще се получи добър резултат.

# 92
  • Мнения: 7 973
Маслото което Пейч е показал е разкошно. И аз дебна малко по човешка цена да заредя фризера. Обожавам алфахорес, никога няма фал с тях - отгоре поръсвам леко с шамфъстък на прах, добиват  зеленикав цвят , а вкусът е просто убийствен. Тази година ще пробвам да слепя  една доза с портокалов тахан, имам чувството че ще се получи добър резултат.
Те са си просто вариант на маслени бисквити, само са по-фини заради присъствието на нишестето, но аз и в другите ръсвам нишесте понякога (замествам същата част брашно), така че можеш с всичко да ги слепиш и после да ги търкулнеш в смлени ядки по избор или кокосови стърготини - което отива най-много на пълнежа.

# 93
  • София
  • Мнения: 3 332
Благодаря на всички за рецептите и идеите! Най-вероятно ще ги пробвам.

# 94
  • София
  • Мнения: 12 256
..........
АРЖЕНТИНСКА МАСЛЕНА БИСКВИТА С ДУЛСЕ ДЕ ЛЕЧЕ - АЛФАХОРЕС
...........
Тези бисквити дали са подходящи за украса с релефна точилка? Надуват ли се много при печене?
[/quote]
Не мисля! Има толкова други маслени бисквити, които може да се разточват с релефната точилка.

# 95
  • Мнения: 2 166
G..D.., може ли да споделиш какъв е този портокалов тахан? Звучи вкусно, а не бях чувала за подобно нещо.

# 96
  • Русе
  • Мнения: 6 350
Скрит текст:
G..D.., може ли да споделиш какъв е този портокалов тахан? Звучи вкусно, а не бях чувала за подобно нещо.

# 97
  • Мнения: 6 366
Благодаря, Пейч, това е, да.  Чудесен портокалов вкус на основата на сусамов тахан. Нека се внимава все пак, неизвестно защо съдържа   палмово масло. Иначе консистенцията е много фина и нежна.

# 98
  • Мнения: 1 486
Благодаря за прекрасната тема!
Винаги съм обичала Коледа, нашите семейни празници започват от началото на м.декември.
А сега вече броим дните, защото синът ни се връща по това време в БГ. Има и рожден ден, който празнуваме тогава.
Украсяваме заедно елхата и празниците започват, всеки ден е празник за нас, когато сме цялото семейство.
Всяко година приготвям нещо различно ,с което да ги изненадам.
Ами тази година вече изпробвах Коледния венец, които се оказа доста сполучлив и ще го включа в любими.
Правя напукани шоколадови сладки, канелени локумки, маслени бисквити, задължително коледно пънче, ябълково руло.
Още от сега ми е коледно...
И моят експеримент.

# 99
  • София
  • Мнения: 12 256
Благодаря, Пейч, това е, да.  Чудесен портокалов вкус на основата на сусамов тахан. Нека се внимава все пак, неизвестно защо съдържа   палмово масло. Иначе консистенцията е много фина и нежна.
този няма палмово масло  и е добър, ползвала съм го
https://gtgroup.bg/bg-product-details-76.html

# 100
  • Мнения: 1 610
Ще се спретвам с линцерите на Наталина аз, миналата година правих балеринки и арменски сладки (и двете рецепти са от тук) обраха точките. Джинджифиловите меденки са класика, но може би ще се огледам за рецепта , в която стават по-мекички. Никак ме няма в декорациите, възхищавам се на всички тук за търпението и нервите, но си оставам само възхищението - нямам тези нерви. 

Ахони, обожавам коледните календари с активности, всяка година творя. Лошото е, че започнах да се поизчерпвам с идеи, пък и време малко ми остава Sad

# 101
  • Варна
  • Мнения: 1 472
То не е нещо потресаващо, ама все.пак да се изкяжа и аз. С дъщеря ми (на 14) последните години купуваме адвент календар с чай от ДМ. Всяка вечер тя чака с нетърпение и се получава едно малко бягство от ежедневието.

# 102
  • Мнения: 856
Здравейте! Идвам при вас с въпрос. Първо ви благодаря за всички споделяния, черпя от вас много идеи и последните години приготвям сладки, защото ме вдъхновявате. Hug

Тази година имам за помощник една госпожица на почти 2г. Та ми се иска да забъркаме нещо заедно. До тук добре, реално всяка рецепта мога да приготвя заедно с нея, но сега трудността ми идва от там, че ми се иска и тя да може да яде от сладките после, т.е. ако може да са без захар. Дали сте пробвали в някои от рецептите да замените захарта с мед/агаве/фурми?

# 103
  • Мнения: 7 973
Всяко заместване променя рецептата, респ. консистенцията и понякога съотношението на другите продукти и изисква известен опит. Ако детето няма някакви специфични ограничения, не мисля, че малко количество сладки със захар ще му навреди. Поне ние и нашите деца (родени в края на 80-те) сме отглеждани с обикновени сладкиши и не бих казала, че в моето или тяхното поколение има някакво отражение точно захарта. Виж, в сегашните хранителни продукти повече ме притесняват всякакви добавки и химикали, не точно захарта, те даже не миришат вече на храна. 

# 104
  • под тепетата
  • Мнения: 11 317
Има и нещо друго - медът при термична обработка си губи полезните свойства и само ще го похабите.

Общи условия

Активация на акаунт