КОЛЕДА 2024/2025

• 109 735
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 900
Аз като Dara888 не съм направила никакви сладки все още тази година.
С малката щерка все плануваме през почивните дни да правим и все или  има много за учене, или аз имам друга работа.
В неделя, обаче, замесихме едно тесто за меденки по рецепта на Джемма (любими са ни). Основно детето меси, показах и' как да разточи тестото, изряза фигурки. С печенето аз се заех. Вкусни се получиха, почти ги привършихме.
Скрих няколко, че иска да ги украсява с роял айсинг, да се радва детето.
В събота и неделя ще отворим домашната сладкоправница.
Ето малка част от меденките

Възхищавам се на всички за сладките, които приготвяте. Всички са много красиви. Темата ми е любима и се радвам, че е все така уютна. Поздравления момичета и момче. ❤️

# 901
Сладките за колежките са готови.Ако има време може да направя още някой вид.

# 902
Здравейте,от къде мога да купя цитросовия микс сушени плодове,който използвате за мини щолените?

# 903
  • В светлината на слънцето
И аз съм до под кривата круша. Имам напълно готови само едни рохлички, изпечени заготовки за капучинови звезди, линцери, меденките на Джули и медените части на къщичка и елха. Плюс две теста в хладилника за още половин доза меденки на Джули и сахер сладките. Плюс планирани още разни неща. Нооо! До вчера имах яко бач, остана ми още малко работа (по-лека) тази вечер и утре сутрин, и после отпуск. За беля си счупих вчера кутрето на десния крак и ме болииии, ама ще мине - то пръсти на крака и ребра сами си минават.
Та тези дни ще трябва бързо да наваксам със сладкоправенето, че Коледа вече чука на вратата.
Тази година мислим да е пуйка основното, отдавна не сме правили.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 18:33 от lulumba

# 904
Така като те чета, си под правата круша вече, под кривата щеше да си без теста в хладилника и без заготовки Simple Smile
Гледай да не си счупиш втори път същия пръст, че аз така направих с реброто в рамките на два месеца и повторното боли повече и по-дълго, вече над месец съм като замаяна. Ако не ми беше инатът, нямаше и сладки да има тази година, поне не от мен, ама дип, че ми дал дядо Боже поне инат Simple Smile

# 905
Най мразиМ да правя сладки, а ги обожавам. За съжаление около мен никой не прави така много и разнообразни. Аз всяка година следя тази тема и вадя, записвам рецепти и накрая карам дъщеря ми да прави меденките на Джемма и с това приключва желанието ми да направя 107352920 вида. Миналата година даже си купих формичка за елхички....тъй си седя.
Сега под ръководството на Биляна правя браун бисквити. За капак на кантара му спря батерията. Аз "на око" ме мога да готвя Joy ама ги забърках, сложих и масло Президент, обаче май повечко брашно бухнах, че 330 гр един господ знае колко е. Мъчих се с една мерителна чаша....ама не съм сигурна, че мери каквото трябва.
Сега седи в хладилника и мЪ чака. Ако не стане тестото, ще ядем от меденките на дъщеря ми които направи вчера.
Иначе аз торти, сладкиши, питки и ястия обичам да готвя да не си помислите, че съм с две леви ръки Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 906
Да дойдеш тогава да ми спретнеш двете торти, с които изоставам, че без всичките сладки може, ама без тях не може, имаме и лични празници Simple Smile
Значи, отчетът за съпоставката между тазгодишните (коледните, де, не всичките) ми теста с Президент (от Метро, партидата по 1 кг)  и Монарх. Както и забелязах още днес при работа, с Монарх и двете теста станаха гладки, пластични, перфектни за работа. На едното дори бях сложила повечко масло от дозата, ама не добавих брашно и въпреки това се оформиха и изпекоха нормални сладки. Сега имам още половин кг Президент, ще го вложа в нещо друго, но не в дребни сладки. Явно партидата е била кофти, с него за пръв път недоволствам.

# 907
  • София
Момичета, има ли отделна тема за Коледните ястия (солени)? Simple Smile
Искам да дебна за идеи, но тук главно сладкиши се обсъждат Simple Smile

# 908
Здравейте,от къде мога да купя цитросовия микс сушени плодове,който използвате за мини щолените?
В Лидл има микс от захаросани цитрусови корички. От там нататък добавяш каквото харесвате - стафиди, сушени боровинки, кайсии, череши.
При нас всякакви захаросани плодове има и в магазините за плодове и зеленчуци.

# 909
Мими0585, жалко че не съм ти колежка Blush
Сладките за колежките са готови.Ако има време може да направя още някой вид.

# 910
  • София
Скрит текст:
В Лидл има микс от захаросани цитрусови корички. От там нататък добавяш каквото харесвате - стафиди, сушени боровинки, кайсии, череши.
При нас всякакви захаросани плодове има и в магазините за плодове и зеленчуци.
Да ама, не, свършили са, няма нито една кутийка, поне в този  в който бях.

# 911
  • Под сянката на разлистените кактуси
Момичета, има ли отделна тема за Коледните ястия (солени)? Simple Smile
Искам да дебна за идеи, но тук главно сладкиши се обсъждат Simple Smile

Няма отделна тема, всичко е тук. То какво да обсъждаме, май доста капами ще се правят Grinning Аз включително, никакъв избор нямам, народа това чака. Но ще го направя за събота, 28-ми, когато организираме голям купон, гърнето което свекърва ми домъкна от България е огромно, така че доста гости трябват, за да се изяде.

На самата Коледа ще сме само с децата и сигурно ще направя телешко филе задушено в слоу кукъра

# 912
  • под тепетата
Реа, никакво предаване без бой! Плюс това винаги има резервен план А, Б...
В щолените слагам сушени плодове. Нещо не ме кефят тези захаросани корички.

# 913
Благодаря за споделените рецепти за които питах по-назад в темата. Сега да покажа какво сътворих за коледния базар на дъщеря ми. Торта Медовик и бонбони, които направих от остатъците от блатовете за торти.
Желая ви весели празници!

# 914
  • под тепетата
Браво, много добра идея и изпълнение, Анджела!

Общи условия

Активация на акаунт