КОЛЕДА 2024/2025

• 107 095
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 60
  • В светлината на слънцето
С мен живее голямото дете все още, тя е студентка. Както и 85-годишната ми майка. Плюс куче. Това с игрите е супер идея, благодаря! Heart

# 61
  • софия
Благодаря за тази прекрасна тема! Още не ми е коледно,но ще стане. Мисля и тази година всеки уикенд на декември да правим сладки с децата.

# 62
Благодаря и аз за новата тема🎄 Коледно ни е вече, синът настоява да сложим елха 😀, едва го удържам. И с тази тема настроението е с дух на Коледа 🍥🧁

# 63
Цитат

FBID10211009317903503, идеята с кутийките е чудесна, от къде са?
Как правиш двуцветните сладки?

Кутийките къщички са от Алиекспрес. Получи се много ефектно от провалено тесто всъщност.
Ако имаш хубаво гладко и охладено тесто, просто режеш желаните форми от двата цвята тесто. В тях изрязваш по-малки като при линцерите и ги разменяш.
Обаче на мен какаовото тесто ми беше провал, защото не намалих брашното за сметка на какаото и стана много сухо и трудно за работа. От него не ставаха големи гладки бисквитки и понеже ми беше жал да го хвърля изрязах тези малки. Те пък си паснаха идеално с размера на къщичката.
Другият начин, който съм виждала в клипчета е да разточиш примерно бялото тесто на голяма кора. В нея да изрежеш малките формички, които да запълниш с изрязни малки от кафявото. След това леееко минаваш с точилка да се "вградят" и изрязваш бисквитки с голяма форма. Тогава може да не се целиш в средата да се падне елемента от другия цвят, а в една бисквитка да има няколко елемента. Нямам как да покажа и не знам дали става ясно от писанията ми.

# 64
Благодаря!
А може ли все пак рецептата за това прословуто тесто?

# 65
  • Deutschland/HE
Благодаря!
А може ли все пак рецептата за това прословуто тесто?

Наталина линцери

# 66
Много благодаря!

# 67
  • Deutschland/HE
Диорела, вадя по малко тесто от хладилника, изрязвам и нареждам в тавата и прибирам тавата в хладилника или изнасям на терасата. В кухнята ми като работи фурната е много топло и ако не сложа тестото, да е стегне след изрязването, си губят формата маслените бисквити.

# 68
  • В светлината на слънцето
Момичета, много благодаря за хубавите думи и подкрепа. Hug Както и за чудесните предложения. Точно те ми дадоха идея каква да бъде Коледата ни тази година. Надявам се да се получи. Ще споделя задължително, но след празника, защото едното дете чете тук понякога и да не издам изненадата. Страхотни сте! Hug

# 69
  • Варна
lulumba, чела съм постовете ти минали години с възхищение. И съм сигурна, че с толкова вихрена фантазия като твоята, ще се правиш перфектно с празника и ще преодолееш всичко.
Имаш нашата подкрепа и моля, прати усмивка и на нас тази Коледа. И наздраве отсега!

# 70
  • София
lulumba, и от мен една идея за нещо позитивно през декември. Ще направя на дъщеря ми адвент календар с предизвикателства - да прегърне днес 8 човека, да накара някой да се усмихне, да разкаже виц, да напише на някого какво харесва в него, да напише какво харесва в себе си, да каже на някого, че го обича. Ей такива приятни и вдъхновяващи предизвикателства. И всяка вечер да дава отчет кого е прегърнала и кого усмихнала.
Joy Joy, можете да правите сладки, изрязани във формички. Ти правиш тестото, те разточват и изрязват, ти печеш Всички деца обичат това, а най-хубавото е, че после ще си ги хапват.

# 71
  • Русе
Може да е интересно на някого.  Как да изкараме весело Коледа. Чужд опит.

https://blog.eva.ua/ru/rizdvo-ideyi-yak-vidznachyty-svyato-z-rodynoyu/

# 72
lulumba, помня твоите/вашите тематични коледи и много ти се радвах. Затова сега ми е мъчно да прочета през какво минаваш. Имаш от мен гуш и ти изпращам позитивна енергия. 🤗

Обичам Коледа, очакването, подготовката. Не украсявам пищно, но правя няколко вида сладки, спазваме традицията за Бъдни вечер и Коледа.
Традиционно правя линцерите и рохличките на Наталина, меденките на Джемма. Тази година искам да пробвам да направя алфахорес.
Успешно сладкоправене на всички и весело предколедно настроение. 🤗

# 73
Обичах Рождество. Имам много мили спомени от времето когато децата бяха с нас..... От пет години ми е все тая дали е делник или празник.... Безвъзвратно изгубих първородния си син........ преди това малкият се запиля по широкия свят и не иска и да чуе за връщане. Живота го пое, порасна рано, прибира се когато може за колкото може, седмица, две, три, както доде и това стопля душата ми за кратко.
Ще следя темата и творенията ви,може пък да ми стане празнично. Една година сътворих дузина сладки и изпратих колет в странство, може пък пак да го направя....

# 74
Откакто са се родили децата празнуваме Коледа при родителите на партнера (моите роднини са далеч). От различни религии сме и си затварям очите, че не се спазва до буква менюто примерно. Както и те правят отстъпки, за да се радват децата. Най-важното е да сме здрави и да сме заедно. Така че се присъединявам към предишните мнения, нищо не е на всяка цена и всичко е колкото ни стигат силите.
Кураж на всички, които минават през трудности!

Общи условия

Активация на акаунт