КОЛЕДА 2024/2025

• 110 289
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 225
  • Балчик
Това е моята рецепта за шприц бисквитите, няма грешка. Шприцът ми е на Tescoma.
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_4016.html?m=1

# 226
За хората, които са на диета - една вкусна торта( Икейската бадемова, ако сте я опитвали, но без захар и млечни)
Шведска бадемова торта- кето вариант, без захар, без брашно, без млечни

И тези Лилави картофени бонбони с кокос ( видео рецепта)

в блога   

и тук с обикновен картоф и захар, която може да бъде заменена с еритритол.

Ще има и още беззахарни неща, по нататък, ще споделям. За рождения ден на ММ приготвих една торта без брашно и захар в блата, стана много вкусна, повторих за друг повод...ще споделя при първа възможност.  Ще я направя пак, като поработя малко върху крема, за да елиминирам напълно захарта и в него.

# 227
  • Под сянката на разлистените кактуси
Благодаря, BiankaD, моля споделяй!  Тортата изглежда страхотно, ще я направя при първа възможност!

# 228
Взех масло от Била, както и доволно количество сгушенка от Метро, нямаха дулсе - мислите ли, че това ще повлияе на вкуса на сладките? Пише, че сгушенката е със захар, а в консервата изглежда да е доволно гъсто - не съм работила досега с такова нещо, надявам се да е идентично с дулсето.  Мисля, че заредих всичко.
Идея за слепване на линцерите  - с конфитюр не знам защо, но някакси попива , не е достатъчно плътно. Мармалад дали няма да е по добрия вариант?

# 229
Сгущенката е много сладка и гъста, става за слепване. Аз обаче си правя домашно дулсе де лече и от години не купувам, имам една кутия резервно за всеки случай и толкоз.
А също и мармаладите са по-подходящи от конфитюрите - конфитюр ползвам само от сини сливи за целта, и то много гъст (останалите трябва да ги сгъстявам допълнително с желатин например, когато искам друг вкус), а обичайно ползвам мармалади - от ябълки или асорти.

# 230
Сгущенката е гъста, но според мен не е достатъчно и ще се разтича. Дулсе де лече е много по-гъсто.

# 231
Може би говорим за различен вид. Имам предвид тази, която е карамелена на цвят, а не бяла. Бялата е действително рядка.

# 232
В консервата тази карамелената се усещаше как клопчи, а бялата не. Затова взех бяла. Довечера ще я отворя, надавам се няма д й стане нищо в хладилника и ще й преценя гъстотата. После ще споделя.

# 233
  • Русе
Скрит текст:
Взех масло от Била, както и доволно количество сгушенка от Метро, нямаха дулсе - мислите ли, че това ще повлияе на вкуса на сладките? Пише, че сгушенката е със захар, а в консервата изглежда да е доволно гъсто - не съм работила досега с такова нещо, надявам се да е идентично с дулсето.  Мисля, че заредих всичко.
Идея за слепване на линцерите  - с конфитюр не знам защо, но някакси попива , не е достатъчно плътно. Мармалад дали няма да е по добрия вариант?

Използвам предимно мармалад от шипки, понякога и такъв от ябълки и сини сливи. Не сладка и кофитюри.

# 234
  • Mars Hotel
Ще ви следя, както винаги. Тази година ще следя основно за идеи за здравословни сладки, че вкъщи ми се сърдят за многото бяло брашно и захар.

Шведската бадемова торта ще се прави, то се е видяло. Благодаря за рецептата!

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 15:35 от Светлица

# 235
Пейч, да предупреждаваш за снимки друг път, моля те.  Тез твои снимки са направо атентат връз крехката ми психика Simple Smile
Туряй там по твоя преценка червена точка ли, друго ли, но да не гледам картинката, само да чета...
На мига извадих слепените бисквити с ябълков мармалад и ги емнах...довечера ще правя други, че бяха с предназначение Blush

# 236
  • Русе
Скрит текст:
Пейч, да предупреждаваш за снимки друг път, моля те.  Тез твои снимки са направо атентат връз крехката ми психика Simple Smile
Туряй там по твоя преценка червена точка ли, друго ли, но да не гледам картинката, само да чета...
На мига извадих слепените бисквити с ябълков мармалад и ги емнах...довечера ще правя други, че бяха с предназначение Blush

Ще предупреждавам следващия път, че снимките не са за хора със слаби сърца и добър апетит. Flowers Rose
Бисквитите навремето ги слепяхме с мармалад и заливахме с разтопен шоколад /ганаш/. Разкошен сладкиш ставаше. Дори не го оставяхме да се напои както трябва и започвахме.

# 237
  • In transit
В консервата тази карамелената се усещаше как клопчи, а бялата не. Затова взех бяла. Довечера ще я отворя, надавам се няма д й стане нищо в хладилника и ще й преценя гъстотата. После ще споделя.
Няма проблем да стои в хладилника. Само запуши отвора с двойно парче стреч фолио и сложи ластик, за да спреш достъпа на въздъх. Така може да го съхраняваш месеци.
За слепване ти трябва сгушенка(дулче ди лече), което гъсто, кафяво и карамелено на вкус.

# 238
Mikkey,  а ако го поваря известно времe така както е в запечатаните консерви, дaли няма да се самкарамелизира?

# 239
Благодаря, Пейч, за разбирането! 
Сега познай дали любопитството няма да ме накара да отварям и скрити картинки.
Ама вече изядох бисквитите и сякаш е безопасно Simple Smile
Любима комбинация ми е това - маслени бисквити с мармалад и обилно ганаш или млечен шоколад за глазура.
Като бързам, ги нося да стягат на студено и в първия възможен момент влизат в употреба.
А помните ли (не знам дали навсякъде са били с такова име) от детските ни години (моите са били през 70-те и част от 80-те) един сходен сладкиш "Триочка" - представляваше две големи квадратни дебели бисквити, слепени с мармалад и поръсени с пудра захар. Сякаш не беше точно фино маслено тесто, по-скоро от рода на захаринките.
Ако някой има такава рецепта, моля да я сподели.

Общи условия

Активация на акаунт