КОЛЕДА 2024/2025

• 110 044
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
Скрит текст:
Привет! Имам доста бадемово брашно и се чудя на какво да го направя. Няколко години хапваме Ричарели и те са ми резервен вариант, но ми се иска да пробвам нещо друго. Чудех се дали да не пробвам и соленки с пармезан, например.
Вие какво приготвяте с бадемово брашно?

https://ipeychev9.blogspot.com/2023/11/blog-post_18.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/01/2.html

# 361
  • In transit

.....................]копчета с шамфъстък и крем от шамфъстък[/url], много сполучливи се получиха и влизат в тазгодишния списък с коледни сладки. Ще ги пробвам и със сладко от малини, много обичам комбинацията шамфъстък и малини. Heart Eyes
..........
Преди време също ги направих тези копчета, но при мен много не се харесаха, особен вкус има матчата, , не мога да определя точно на какво прилича, но като че ли не е моето,  те ще отпаднат за Коледа, ако изобщо  правя бисквитки

Къде съм казала, че моите са с матча? То си пише и в заглавието, че са с брашно от шамфъстък, а са слепени с крем от шамфъстък, затова зеленеят, но и във вкуса се усеща. Simple Smile

Визията на "копчета" и идеята за рецептата идва от вид бисквити на Молино Бианко

# 362
  • София
Привет! Имам доста бадемово брашно и се чудя на какво да го направя. Няколко години хапваме Ричарели и те са ми резервен вариант, но ми се иска да пробвам нещо друго. Чудех се дали да не пробвам и соленки с пармезан, например.
Вие какво приготвяте с бадемово брашно?

Сладкиш с плънка от рикота и бадемово брашно

Сладкиш с рикота, бадемово брашно и конфитюр

Сладки с джинджифил

# 363
  • София

.....................]копчета с шамфъстък и крем от шамфъстък[/url], много сполучливи се получиха и влизат в тазгодишния списък с коледни сладки. Ще ги пробвам и със сладко от малини, много обичам комбинацията шамфъстък и малини. Heart Eyes
..........
Преди време също ги направих тези копчета, но при мен много не се харесаха, особен вкус има матчата, , не мога да определя точно на какво прилича, но като че ли не е моето,  те ще отпаднат за Коледа, ако изобщо  правя бисквитки

Къде съм казала, че моите са с матча? То си пише и в заглавието, че са с брашно от шамфъстък, а са слепени с крем от шамфъстък, затова зеленеят, но и във вкуса се усеща. Simple Smile

Визията на "копчета" и идеята за рецептата идва от вид бисквити на Молино Бианко
........
Да, да , така е, изписах грешно, моя е грешката,  нещо си мислих  за матча,  също ги правих с брашно от шамфъстък не, не се харесаха, това исках да ти кажа, сега на вкус и цвят...нали знаеш как са нещата.

# 364
  • София
Оле-мале, момичета, като гледам по колко сладки се правят в една немска група, направо онемявам. Килограми, килограми, по 30-50-60 вида различни😊Възхищавам им се на труда и волята. Тази година ще го давам по-семпло аз най-вероятно.

# 365
Много харесваме тази торта с бадемово брашно https://www.mycookingcreations.com/2021/03/torta-caprese-ricetta … izionale.html?m=1

# 366
На тази Капрезе и аз съм хвърлила око, но не съм правила още.
Сякаш прилича на Бороци (също без брашно, но с лешници), нея съм правила доста отдавна, също много ми допадна. Има и разлики, разбира се, но сякаш съставът, технологията и текстурата са сходни.   
Има ли прилики, Мики или само така ми се струва?

# 367
Привет! Имам доста бадемово брашно и се чудя на какво да го направя. .................
Шведска бадемова торта

# 368
  • In transit
На тази Капрезе и аз съм хвърлила око, но не съм правила още.
Сякаш прилича на Бороци (също без брашно, но с лешници), нея съм правила доста отдавна, също много ми допадна. Има и разлики, разбира се, но сякаш съставът, технологията и текстурата са сходни.   
Има ли прилики, Мики или само така ми се струва?
Не ти се струва, така. е имат прилики, но точно в текстурата и донякъде в състава се различават. Бароци е по-въздушна и лека(с повече яйца и по-малко бадемово брашно), с богат аромат на кафе и ром, докато Капрезе е по-плътна и шоколадова. Пристрастна съм и двете ги обичам много! Heart Eyes

# 369
Благодаря, Мики!
Значи ще се прави и тя, и без друго го бях решила.

# 370
  • Euskal Herria
Мики, средни яйца - размер М ли са?
И къде мога да видя рецептата за Бороци?

# 371
Привет ще правя и аз тази година сладки ( меденки , линцери, рохлички, напукани сладки, забравени сладки, капучинови звезд) трябва да си харесам още някоя нова рецепта че тези правя от 15 години вече Simple Smile

# 372
  • In transit
Мики, средни яйца - размер М ли са?
И къде мога да видя рецептата за Бороци?
Да, М са, средно 50-55г яйцето.

Ето рецептата за торта Бароци.

# 373
  • Някъде по Дунава
Вече съм готова с АКК и се оглеждам за нови идеи. Много хубави предложения има от последните страници, но трябва да махна някои от миналогодишните сладки, че обикновено правя по 6-7 вида и ще има да ядем до другата Коледа. А децата си искат едно и също - меденки, джинджифилови, червено кадифе, линцери, какаовите звезди на Димитрана, портокалови и напукани.

# 374
Постоянно ми излиза реклама на Филаделфия и рецепта за торта Карпатка-еклерова торта
Някой дали я е правил?

Общи условия

Активация на акаунт