КОЛЕДА 2024/2025

• 109 958
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 480
Соленките изглеждат фантастично . Сигурна съм че и на вкус са така . Имаше ли рецепта някъде по напред за тях ? Или някоя добра душа да я постне ?

# 481
  • Бургас
Г.Д. аз от години правя тези соленки!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1168752
Много ги харесваме. Колегите също!

# 482
Смятам от понеделник вече да захващам сериозно сладко правенето и започнах да си правя списък със сладките ,съответно какво още трябва да купя за тях. Стигнах до мини щолените и се замислих мога ли да нарежа сушени смокини и кайсии? Предни години ползвах стафиди ,сушени череши и цитрусов микс, но това лято си изсуших домашни смокини и кайсии ,та си мисля дали ще стане да добавя и от тях към другите сушени плодове Rolling Eyes

# 483
  • In transit
Леона, с всякакви сушени плодове ще станат, винаги слагам смокини и кайсии в щолен курабиите, защото са ароматни и вкусни. Само ако са много сухи, може да ги накиснеш за кратко в ром, Марсала, друг ароматен алкохол или гореща вода.

# 484
Karzz, пак ме спасяваш, добра душа такава . Ще ги включа обезателно, да има нещо и за засоляване. Аз тази година ше почна по късно , да са по пресни сладките. Мисля към следващия уикенд  да стартирам , тъкмо за Коледа да са готови и все още свежи . Готова съм с продуктите като цяло , и сгущенката счупих от варене , дано се е карамелизирала.

# 485
  • Бургас
Аз тези соленки ги правя в промишлени количества, че все не ни достигат. Сега съм обещала за 3.01 да занеса на колегите. Чакат ги кат топъл хляб!

Аз още не  съм правила списък, но всяка година е едно и също. Трябва да седна и да реша, какво що ще се прави!

# 486
  • под тепетата
И аз в мини щолените слагам кайсии и боровинки,не обичам стафиди. Домашните сушени смокини си ги хапвам със сирене и винце Blush
Утре съм си намислила да захващам сладкоправенето.

# 487
Благодаря момичета!
Последните 2-3 години ги правя по рецепта на Бени ,а там нищо не пише за смокини/кайсии та затова рекох първо да питам. Обичайно със солени неща експериментирам, но при сладките не ми е сила и не смея ,защото все като изляза извън рецептата нещо не ми се получава и затова първо питам Grinning

# 488
  • под тепетата
Забравих- и сушени череши слагам, ако намеря.

# 489
  • София
Забравих- и сушени череши слагам, ако намеря.
Сушени череши бели и червени има и съм купила, да си знаеш.
Karzz, пак ме спасяваш, добра душа такава . Ще ги включа обезателно, да има нещо и за засоляване. Аз тази година ше почна по късно , да са по пресни сладките. Мисля към следващия уикенд  да стартирам , тъкмо за Коледа да са готови и все още свежи . Готова съм с продуктите като цяло , и сгущенката счупих от варене , дано се е карамелизирала.
Ти коя рецепта търсиш за соленки, на karzz ли, ако са те нали ги пуснах, страхотни са, ще ги правя отново, при тях маслото е малко - по - малко, 250 г,  изчезват за нула време,  ето ги
Скрит текст:

# 490
  • София
Мини щолените, по рецептата на Бени благодаря Blush/ са готови. Със сушени кайсии и червени боровинки.
Но такова омазване падна докато ги овалвах в пудрата захар.... За първи път ги правя и се одобриха от домашните, влизат като постоянен асортимент в Коледния списък.

# 491
здравейте, според вас замразените във фризера теста , колко време може да издържат? например за линцери, за меденки.

# 492
  • In transit
здравейте, според вас замразените във фризера теста , колко време може да издържат? например за линцери, за меденки.
Ако са добре опаковани за да не поемат миризми и да изсъхнат, до 2 месеца.

# 493
благодаря, значи започвам Simple Smile

# 494
  • София
Здравейте! Виждали ли сте някъде марципан по магазините? Предишни години съм си купувала от Лидл, но тази година май съм го пропуснала.

Общи условия

Активация на акаунт