КОЛЕДА 2024/2025

• 109 933
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте! Виждали ли сте някъде марципан по магазините? Предишни години съм си купувала от Лидл, но тази година май съм го пропуснала.

Сега се връщам от пазаруване и имаше доста марципан в Лидл. Сред коледните неща е, на рафт под средния. Като правоъгълни тухлички е, малко по-дълги от миналата година, но пак са 250 гр.

# 496
И от мен едни декорирани сладки.

# 497
  • Русе
Соленки с меко сирене

# 498
  • под тепетата
Моите са с пармезан и крем сирене

Навъртях и една доза от пияните локумки - много са хубави! Една доза мини щолени на labrex.
Отлежават в хладилника две теста за утре, че не ми останаха силици.

# 499
  • София
И още едни бисквитки опечени днес. Спекулос /благодаря, Мики/, миналогодишното ми откритие. Направени в двойна доза. Ама нещо кръгчето за изрязване се оказа по-голямо от печата  Rolling Eyes

# 500
Аз направих и раздадох: линцерите и рохличките на Наталина, и капучиновите звезди на Мики. Всичко се хареса и изяде. За по нататък съм предвидила трета доза от линцерите и ще пробвам мини щолените. Не снимах, но поне се отчитам 🙂

# 501
  • In transit
Момичета и момчета, имам въпрос. Някоя от вас, която е правила белгийските канелени бисквити Спекулос, да е ползвала захар Мусковадо на Мултипак?
Бях купила такава на една промоция преди време. Сега ѝ дойде реда да отворя пакета, обаче на аромат изобщо не ми бие на карамел, за разлика от Панела на Алче неро.
Отзад на опаковката пишеше, че имала карамелен аромат, но не усетих изобщо такъв. Притеснявам се дали нещо има проблем с моя пакет или си е такава. Освен това има малки топчета, като гранули, които трябва на ръка да "разбия", защото иначе си остават цели.
Така изглеждаше опаковката.

Emy_emy, чудни са. И аз благодаря за доверието!

# 502
Момичета, пуснете рецепта за солени бисквити със свинска мас.
Сирене, брашно.. това имам в момента.

# 503
  • Русе
Скрит текст:
Момичета, пуснете рецепта за солени бисквити със свинска мас.
Сирене, брашно.. това имам в момента.

# 504
  • София
Момичета и момчета, имам въпрос. Някоя от ...
Mikkey, по втория въпрос мога да ти кажа, че и моята беше отчасти на гранули, на Мултипак е, но е demerara.

# 505
Мики, аз съм купила такава захар, но още не съм я отваряла.
На сина обаче преди време беше такава, той я ползва за сосове, не прави сладкиши.

# 506
  • нейде там, където ....
В тази захар, dark muscovado, винаги е имало по-твърди гранули. Слагам я при течните съставки, добре се разбиват в яйца. Използвам по 1-2-3 лъжици в добавка към друга захар, за цвят и аромат. Не ми е достатъчно сладка и никога не съм слагала само нея в бисквитки.
За спекулатиус намерих дарк демерара и ми се получиха добре. Днес пак ще правя.

# 507
  • Някъде по Дунава
Днес мислех да правя линцери и да ги прибера неслепени, но ще са шведските джинджифилови бисквитки с печати. Оказа се , че утре шестокласникът трябва да носи на училище коледни сладки за часа по технологии и да обясни рецептата и начина на приготвяне.

# 508
Рано ли е за минищолени ? Колко най-рано мога да започна с коледните сладки ? Съхранявам в метални кутии.

# 509
  • Бургас
Пейч, от кои книги черпиш информация?

Общи условия

Активация на акаунт