КОЛЕДА 2024/2025

• 109 775
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Момичета, къде съхраняватв в това време? .
В София си е студено, и са опаковани на терасата, маслото им е замръзнало, така че....Днес е малко по - топло, но по принцип нощем си е 1- 2 градуса, което мен ме урежда.

# 796
  • София
Фи_Фи много добре са се получили. Браво!

# 797
И аз имам опасения къде ще държа сладките, че и три торти ще правя до ден-два...
Хладилникът е пълен, част от нещата държа в студена стая, но и тя дава вече заето,  навън поне днес температурата е променлива и не смея.

# 798
  • София
Момичета, къде съхраняватв в това време....
И на мен ми е проблем, затова днес опаковах и подарих,  макар, че не съм приключила с всичките сладки,  но на терасата през деня е много топло /остъклена, южна/, а в хладилника нямам място за 10 метални кутии.

# 799
Направих сахер сладките, но се получиха много ронливи и малко сухи. Така ли трябва да са?
Разчитам след слепването да омекнат и да се "подобрят".

# 800
  • In transit
Boss Samorai, не са сухи, да не би да си ги препекъл? Моето тесто беше доста меко.
Съхранението и на мен ми е проблем. Сложих ги в едната стая, където не отопляваме, но то е 15С навън. Sad

Кубратова, за хладилника не ми се говори. От месец се каня да направя мусова торта, но поради липса на място все отлагам. Sad Тъкмо освободя малко място във фризера и мм го запълва пак с нещо.

Фи_фи, разкошни са! Наслада за окото!

# 801
Boss Samorai, не са сухи, да не би да си ги препекъл? Моето тесто беше доста меко.
И моето тесто беше меко, пекох на 180 градуса 12 минути без вентилатор.
Може в  някоя от съставките да е причината.
Всички останали сладки са ми ок, но нямам други с какао.

# 802
  • Русе
Унгарски бисквити

Италиански сладки с грис

# 803
  • Sofia
Луд умора няма 😂
Изнамерих рецептата за “совалките” на Роца и ги спретнах:

Ухаят страхотно, но на вид са ми някак недовършени.
Мисля да напълня лодките със сладко от портокалови корички. Ще побългарим френската рецепта 😊

# 804
Здравейте,
както всяка година така и тази правя и аз коледни изкушения. Миналата година направих едни сладки , на които за съжаление не мога да намеря рецептата изкъщи, а станаха чудесни. Става дума за сладки, които са с пластмасови резци бутало релеф . Забърках едно тесто днес, беше в хладилника и когато започнах да работя нищо не стана. Нито формата се запази, нито релефа. Та молбата ми е за читава рецепта, ако някой има, а аз се надявам да е така! Благодаря ви!

# 805
  • Czech Republic
Кога да слепя линцерите със сладко и кога да полея меденките с шоколад? Тази седмица или другата?
И с какво рисувате отгоре меденките, Наталина? Толкова са изящни!
ПС. Торта Рафаело стана хит вкъщи - лесна, бърза и много, много вкусна!!! Благодаря за рецептата.

Lemoncupcakes, много благодаря за милите думи ❤️

Аз украсявам с домашно направен айсинг  - 1 белтък и около 250г много ситна(сладкарска пудра захар, лъжичка лим.сок и лъжичка нишесте. Всичко трябва да е пресято и прецедено.
Може обаче да се купи и готов айсинг, който се разрежда с вода.

Здравейте,
страхотно вдъхновение е тази тема, вие сте машини, дами! И аз имам желание да направя много видове сладки, но за сега имам само меденки, капучинови звезди и нус кугели. Поусъвършенствах технополгия за направата на роял айсинг от белтък и захар, с рисуването има какво да се желае и съм решила да не оставя неизрисувана меденка. Искам да ви попитам дали ако слепя с мармалад украсените с айсинг меденки, ще попият от влагата и айсинга ще се стопи? Съвместими ли са айсинг върху фондан?
И още: вероятно ще направя алфахорес, но не ми се прави дулце де лече, дали в някоя от веригите може ли да се намери като готов продукт за слепване?
Показавам малко от моите
Скрит текст:
Скрит текст:

Фи_Фи, много красиви са станали меденките. ❤️Ако ги слепяш, не ги прибирай в кутия, за са не се овлажнят.  Остави ги на проветриво място.  

Момичета благодаря на всички за милите думи, макар че тук виждам много по-трудоемки и красиви неща. Страхотни сте ❤️😘😍

Здравейте,
както всяка година така и тази правя и аз коледни изкушения. Миналата година направих едни сладки , на които за съжаление не мога да намеря рецептата изкъщи, а станаха чудесни. Става дума за сладки, които са с пластмасови резци бутало релеф . Забърках едно тесто днес, беше в хладилника и когато започнах да работя нищо не стана. Нито формата се запази, нито релефа. Та молбата ми е за читава рецепта, ако някой има, а аз се надявам да е така! Благодаря ви!

Линцери и производните им ( т.е маслени бисквити), капучиновите звезди, та дори и меденки, ако
с тестото се работи бързо, за да няма време содата са реагира с меда.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 22:26 от natalyna

# 806
  • пак на Рив Гош
Луд умора няма 😂
Изнамерих рецептата за “совалките” на Роца и ги спретнах:
Tari Tasartir, много си чевръста, аз докато се натуткам да им направя фотосесия и да напиша рецептата, ти вече си ги направила Joy
Но я пускам, все пак, ако на някого може да му свърши работа:
navettes provençales - провансалски портокалови бисквити

Иначе самите бисквити са прости като форма, леко суховати, не са украсени и даже не са типично коледни Joy. Но на мен ми бяха мерак да ги направя от няколко години насам.
Твърде вероятно ще омекнат, ако ги напълниш със сладко и няма да са толкова хрупкави, може да ги сервираш със сладкото. Всъщност, зависи и какво търсиш като текстура, може у вас да се харесат по-меки. Аз обичам да ми хрупат Grinning

# 807
  • In transit
И моето тесто беше меко, пекох на 180 градуса 12 минути без вентилатор.
Може в  някоя от съставките да е причината.
Всички останали сладки са ми ок, но нямам други с какао.

Като ги слепиш с конфитюра и постоят в кутия ще поомекнат.

Офф, трябва да се отпиша от тази тема. Току що приключих 2 тави със Спекулос, 2 с линцери и една с шоколадови полумесеци и шоколадови дамски целувки. Вече наистина ми се виждат много, а ми останаха да изпека копчетата с шамфъстък и сахера. Луда работа!

# 808
  • под тепетата
Аз наслагах по кутии и почти разпратих. Но съм си оставила за ваканцията малко сладкоправене, да си начеша крастата.
Tari, аз бих мацнала първо черен шоколад в леглото и тогава сладкото от портокал . Може и Bonne maman Stuck Out Tongue Winking Eye
 vox, виж какво измислих. Утре ще ги разпечатам Smiley

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 23:46 от bilqna_69

# 809
Всичките сте много чевръсти в тази тема, че и майстори, аз пък изядох половината сладкиши, които направих, а локумките - изцяло (те са многострадални, че първо им изяждах 4 пъти локума преди да направя тестото, а сега изядох и вече самите локумки) и сега не виждам кога пак ще повтарям, както ме чакат и работа, и торти, и пътуване...
Ето докъде я докарах (малко снимки, докато не съм изяла и тези Simple Smile):
Работна снимка на Алфахорес, че някой казваше, че не харесал купеното дулсе де лече, та ако рече да си направи домашно, да види как изглежда на консистенция, за мен е и много по-вкусно.

и самите бисквити (изядох само две, но дозата е малка и ще направя още една вероятно):

Спекулос на Мики, и от тях май ще правя втора доза:

Линцери с фъстъчен крем:

и линцери с желе от дюли и ягодов конфитюр:

Меденки, които мислех да декорирам, но си останах с мисленето, след което ги слепих с мармалад от сливи, ябълки и круши и ги топнах в шоколад:

И накрая виенските коледни сладки, които ще полея с шоколад и ще поръся с малко натрошени лешници и нарязани сушени плодчета, засега такава ми е идеята:

Общи условия

Активация на акаунт