Червените флагове при мъжете

• 28 072
  • 884
  •   1
Отговори
# 555
Стандартните приемни тестове на МЕНСА са вариант на таблиците на Рейвън, така че оценяват не математическите способности, а тези за абстрактно мислене. И между IQ-то и пробивността корелацията е по-скоро отрицателна. Защото високо интелигентният човек намира удоволствие в огромен брой неща. А за да постигнеш финансов успех, трябва да му посветиш всичките си  сили и цялото си време и да пренебрегнеш почти всичко останало в живота. Което е много по-лесно, когато не те интересува нищо друго.

# 556
Дай линк към тоя АйКю тест, моля.

# 557
# 558
А за да постигнеш финансов успех, трябва да му посветиш всичките си  сили и цялото си време и да пренебрегнеш почти всичко останало в живота. Което е много по-лесно, когато не те интересува нищо друго.

Абе, най помага да си окей като интелект, нищо уау, но тарикат, нагъл и с висок толеранс за риск. Ако си добър манипулатор, още по-добре. Винаги ще се намерят умни, но съвестни и плахи, които да работят за теб.

# 559
IQ над 150 = червен флаг.

# 560
Абе, най помага да си окей като интелект, нищо уау, но тарикат, нагъл и с висок толеранс за риск. Ако си добър манипулатор, още по-добре. Винаги ще се намерят умни, но съвестни и плахи, които да работят за теб.
Това са необходимите, но не достатъчни условия, както би се изразил Гаус Simple Smile Трябва освен тях да имаш и мотивация. Например да се опитваш чрез натрупване на голямо количеството пари да компенсираш недостатък в друга област - умствена или физическа Wink Или в детството ти да е формиран модел на поведение, свързан с презапасяване, например като следствие на постоянен недостиг на ресурси...

Направо черен, с под него.

# 561
  • Варна
А за да постигнеш финансов успех, трябва да му посветиш всичките си  сили и цялото си време и да пренебрегнеш почти всичко останало в живота. Което е много по-лесно, когато не те интересува нищо друго.

Същите обобщения имаше един мениджър от IT сектора. Парадираше с кариерните успехи, но симпатизираше само на изпълнителните. Дразнеха го личностите. Споделял е в лични разговори , че хората с диагнози, фобии или интроверти са предпочитани. Звездата е само една- той. Липсата му на емпатия бе потресаваща. Оправдаваше я с личните си лишения и компромиси. Интересен типаж беше за разучаване, но за връзка е крийпи.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 23:24 от Viviana97

# 562
Колегата е типичен пример, илюстриращ тезата ми. При 10 часа работа на ден, 8 часа сън (което е крайно недостатъчно) и 2 часа за хранене и хигиенни нужди, колко време ти остава за себе си?
При мен е точно обратното - вече над 30 години работя самостоятелно, без началници и без подчинени, без работно време и работно място. Имам ЕДИН работен ден в месеца - последно число, когато си обикалям клиентите, за да си получа хонорарите. Останалото време - на повикване, ако възникне компютърен проблем. И тъй като изграждам целите системи сам, ги правя така, че да не възникват проблеми, в резултат на което рядко ми се събират три пълни работни дни месечно. В останалото време чета книги, лятото всеки слънчев ден съм на плажа, уча нови неща (в IT сферата нещата се развиват много бързо и за да са актуални знанията ти, трябва да отделяш доста време за учене)... Приемам и нови поръчки, но никога не се ангажирам с краен срок. Когато стане - тогава. Но поне като го направя, работи с години без проблеми, така че клиентите са доволни.
Ако извадим от преживяното време това, изгубено в работа, ще се окаже, че аз съм живял поне 10 пъти по-дълго от колегата. Пък нека да нямам N на брой апартамента още толкова милиона в банката, това не ме тревожи.

Разбирам те, но не всички може да сме в ай ти сферата. Странно обаче, познавам няколко човека занимаващи се точно със същото като тебе от доста години и всичките са сгърчени от работа както съм аз. Може би тук допираме до законността на бизнеса, както беше споменал по-назад. Предимството е, че спиш спокойно нощем и не очакваш всеки момент да ти влети НСБОП. Лошо няма, кой както го нареди, моя начин е такъв. Другото е, че ако не си отгледал едно две деца, кел файда от всичкото. Но пак си е до разбиране, в днешно време гледам други философии са модерни

# 563
  • По света и у нас
И сега въпроса за милион долара: С-мен ти зодия дева ли си?

# 564
Хаха, реших да надникна какво се случва и щом се е стигнало до зодиите като ред флаг - нещата са станали сериозни 😅

# 565
  • София
Отдавна съм установила, че моят мозък не възприема тези чертички, квадратчета и точки. Подлудяват ме!

# 566
  • София
Прогресивните матрици на Рейвън са единствения тест за интелигентност, който признавам и уважавам. За жалост, наистина мери точно определен тип мислене, а според мен интелигентността има и други проявления. Но те пък са по-сложни за измерване.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 10:15 от Лъвица

# 567
  • София
Или съм тъпа или моят тип мислене не е такъв. Схващам логиката на първите 10 и оттам нататък се губя. Съответно губя интерес и натискам нещо, само за да завърша теста.

# 568
Хвърлих едно око на теста, като имам време ще го направя с удоволствие. Такива тестове имаше навремето из фейса и бяха популярни, не знам до колко реално отчитаха резултатите. С най добрата ми приятелка си правихме няколко пъти, изкарваше резултат с 7-8 единици над моя, някъде, нещо от рода на 145 и повече, вече не помня точно. И наистина си беше много интелигентна личеше си по много признаци. Но в личния си живот беше пълна трагедия, до колкото знам и по нататък вече като малко по голяма също не се беше променило съществено това.
Така че тази интелигентност не гарантира успех в живота по всички направления.

# 569
Много скучно. Изкарах го до 15 или 18 въпрос там беше и приключих, макар да имах още 26 минути. И ми каза, че имам КИ = 100 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт