Червените флагове при мъжете

• 28 064
  • 884
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Тия коментарчета са си по темата.

Ох, много умна, ама колко нещастна. Червен флаг - ползва всяка възможност да чопне жените. Дано някой ден някой така прави на дъщерите ви. Както и да го въртим и сучем, мизогинията си е сред топ 3 флаговете. За какво ѝ е на една жена мъж, който мрази жените.

# 571
Като стана дума, прекалената докачливост също е много сериозен червен флаг и предпоставка за много бързо скапване на отношенията. Отнася се и за двата пола
По горния ми пример, съществува понятие емоционална интелигентност. Или казано нагледно, ако можеш да решаваш диференциални уравнения с лекота, това не ти гарантира, че ще направиш правилните избори в живота. И когато си във връзка с някой, който не те уважава, не те цени, унижава те или малтретира, решаването на диференциални уравнения не те прави щастлив. Има безброй примери и от двата пола на хора с доказан интелект и професионални способности, които са направили меко казано погрешни избори в живота и личния им живот е мармалад, не е нужно някой да се засяга от този факт.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 15:13 от rf22

# 572
  • София
Имам една приятелка, в последните 2 г.се обучи в нова професия с немски. Такива специалисти сигурно има 10 в София. Обаче по отношение на мъжете и финансите, ми иде да я тресна с нещо по главата!

# 573
Ама нали все пак се сещате, че в примерите, които давате като "Елементарно, Уотсън" е нужно само едно по-тегаво разболяване, за да загуби човека всичко и да се окаже буквално под мост? Не е нужно да е терминално, просто да не е трудоспособен няколко месеца, знаем чудесно у нас как работодателите гледат на 3-4-5 месеца отсъствие по болест.
Преди няколко години ми се случи нещо подобно- с двама болни родители, на почти изцяло моя издръжка и с кредит за апартамент останах без работа.
Спаси ме само това,  че имам хубава професия и бях безработни за 4 дни.
Иначе не си го представям просто.
Много ми се е искало и на мен да имам малко повече подкрепа от някъде, именно защото знам колко е трудно без.
Затова и не съдя хората, но пък моята прекомерна толерантност редовно ми и,лиза през носа.

# 574
  • София
На мен тези матрици са ми любими, много ме кефи да ги разгадавам. Но тестът съм го правила много пъти, схванала съм принципа (те са няколко начина на промяна) и вече предполагам не ми е валиден резултатът. Иначе и мен към края ме домързява Joy

А емоционалната интелигентност е нещо отделно и всъщност май е доста по-важна за личното щастие. Със сигурност за личните отношения.

# 575
  • София
Само дето темата е за червени флагове при мъжете, а не да се изсипвате тук, защото затвориха другата с постоянни коментари - ох, това колко е червено И ЗА ДВАТА ПОЛА.
Думам ти моме, сещай се снахо, нямате ли си работа да въртите милионите.

# 576
Аха, то щото в темата за жените хич не писахте. Двоен стандарт, още един червен флаг Simple Smile

# 577
  • France
От вчера си мисля колко е трудно да вземеш разумни решения, когато емоциите са включени. Дори и да имаш ясни флагове. Не само за любовния фронт, а и за другите аспекти на живота.

# 578
  • София
Не и като евтин копирайтър, работещ на час.

# 579
  • София
Това пък от къде се взе?

# 580
  • София
От мен, как от къде?
Списват, сякаш им плащат на час колко плювки ще измъдрят и налазват всяка тема.

# 581
след последните страници, бих добавила като флаг
 Sign Triangular Flag On Post мъж, който се самоизтъква с интелигентността си, особено 'доказана' с резултати от тестове.. самоизтъкването като цяло си е отблъскващо и флаг, за мен..

# 582
  • Далечният изток
Е сега... Човекът тук си доказва, че няма поне равностойна, да не говорим с по-висок интелект от него.
Впрочем знам няколко случая за членове на Менса, които осланяйки се на високия си коефициент, така и не си намериха работа. То голямо избиране, всичко им се струва мижаво, неподходящо и в крайна сметка кво като си много интелигентен, нищо, даже и работа нямаш...

# 583
Интелигентността не е еднозначно нещо. Тестовете мерят един вид интелигентност, но един композитор, който не може да сметне 5 х 5, нима няма интелигентност? А един художник? Даже Христо Стоичков, чиито мозък може за част от секундата да изчисли голям брой параметри (положение на всяка става, сила на всеки мускул, тегло на топката, вятър, кориолисово ускорение и какво ли не) така че топката да се оплете в мрежата, е високо интелигентен в своята си област.

# 584
И сега въпроса за милион долара: С-мен ти зодия дева ли си?
Не, козирог съм. Защо?

Общи условия

Активация на акаунт