Червените флагове при мъжете

• 28 007
  • 884
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Как така "вместо формалдехид" на майка?

Това отношение явно не е червен флаг за дългогодишната приятелка. Иначе нямаше да е "дългогодишна".

Дълга история. Майката е токсична, врънка го постоянно да ѝ услужва, много преди да легне болна. Не са женени по имотни причини, да му не вземе панелите. Приятелката е недоволна, но си кюта. Майката вече едва става, но я залива със скъпи подаръци. Приятелката трябва да се моли. В категорията мамин е, това е ясно.

Примерът беше по повод на грижовността, която посочих и някой  след мен даде пример за мъже, които си гледат родата, но оставят болните си жени. Подсещам се просто.

# 691
Такива мъже гледат само родата от която очакват нещо да получат. Ако майката беше без пукнат лев и на квартира, щеше да я глези ама друг път..
Използвачи, с една дума.
Тази дългогодишна приятелка не знам как още не го е разбрала или защо си затваря очите за този факт..

# 692
Аз също и то обикновено след особено дълги връзки, че и съжителства.

Има много логика - по време на дългата връзка са си изяснили какво не искат и какво искат. Точно както след като поживееш в един апартамент няколко години знаеш точно какво искаш да промениш и кое да оставиш.
Все едно говориш за бившата ми, благодарение на нея разбрах каква жена не трябва да взимам. Също ми подмяташе да се женим или поне да живеем заедно, ама аз не исках. После с жена ми го исках след няколко месеца.
Така че наистина в много от случаите думите не искам по принцип, рано ми е, не съм сигурен значат не искам точно с тебе, не по принцип

# 693
  • France
Предвид, че подарява Шанел (6К евро за малка чанта, 11К евро за голяма), няма да има само панелки. Може да ги е наследил от майка си и затова да я обгрижва така.
Нямам добро мнение за мъжете, които отказват за се женят заради имотите. Има толкова юридични начина да се предпазиш, че за мен това просто не е аргумент.

# 694
  • София
Парфюми парфюми, Фил. Joy
За къде ще се пръска, за гробищата...

# 695
  • София
Няма лошо възрастна жена да се поддържа. Даже е похвално.
Конкретно в купуването на подаръци от сина не виждам червен флаг. Всъщност и червено флагче не виждам.

# 696
Ако купя на майка ми чанта за десет бона - тя първо, сигурно ще получи инфаркт, и второ ще ме пребие с тая чанта. А жена ми за по-сигурно ще ми вкара и два контролни изстрела в черепната празна кутия.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 23:58 от Абуто

# 697
  • София
Има, когато си на умирачка.
За мен той си е послушко и третира майка си като съпруга, а жена си като майка.

# 698
И мъжът ми купуваше горе-долу еднакви подаръци за Коледа/НГ на мен и майка си, ама на майка му по-скъпи (таблет, телефон и пр.).

# 699
Няма лошо възрастна жена да се поддържа. Даже е похвално.
Конкретно в купуването на подаръци от сина не виждам червен флаг. Всъщност и червено флагче не виждам.
Напротив, след едни определени години е флаг отвсякъде.
Обгрижване на мама, а "гаджето" кучета я яли.
Говорим за някакви леко инцестни отношения, които за съжаление, са често срещани конкретно на Балканите и по Южна/Югоизточна Европа главно.

Къде е мъжът на тази жена, да я обгрижва и глези?
Знам,че ще ми се скочи яко след този коментар, но примерно аз имам предвид наистина някак болни отношения.
Естествено,че е ред флаг мъж да не почита родителите си,или да не уважава майка си. Ама тук май за нещо съвсем различно става дума.

Което пък е повод да кажем,че мъжете жените ги развалят(разваляме??), когато са обсебващи майки и не са щастливи със съпруга си. Тогава неизбежно сина заема ролята на съпруга. В природата празно няма. И това е кофти за "гаджето" му .

# 700
  • France
Eха, че стиснатият! Едно парфюмче да не купи на любимата
Посмях се на Абуто, но всъщност една маркова чанта е добра инвестиция. Ако си купиш кола за тези пари само след няколко години тя няма да струва и ⅓ от първоначалната си цена, а една чанта (особено ако е от колекционерска колекция) няма да намали толкова цената си и дори може да си я увеличи.

# 701
  • София
Сега, аз написах съвсем ясно, че говоря конкретно за купуването на подаръци. Никъде не съм написала думата "обгрижване". В поста си Кечър е дала пример за подаръци, коментирам само подаръци, не обгрижване.
За мен е огромен червен флаг, ако някой (независимо от пола му) смята, че възрастните имат правото да умират и да не знаят много-много.

И още нещо - съвсем логично е, че ако човек не уважава себе си, другите също няма да го уважават. Имам предвид дългогодишното гадже.

# 702
Това мъжа ви да купува на майка си, по- скъпи подаръци, отколкото на вас  си е направо за развод, не просто червен флаг.

# 703
  • София
Тук не говорим за мъж, а за гадже. Не прочетох за деца, нямат брак, те са просто гаджета, нищо не я задържа. Защо си го причинява... Close

# 704
Това мъжа ви да купува на майка си, по- скъпи подаръци, отколкото на вас  си е направо за развод, не просто червен флаг.

Искаш и ти Шанел ли? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт