Отговори
# 15
  • Далечният изток
Държавата/общината.

# 16
И аз така прочетох и все за чудя как функционира реално това? Моят казус е дял само от къща, без земята и ужасен стрес и проблеми от тези хора, който са наследници на всичко, земята, сградите, аз имам.мтого малък дял по стечение на обстоятелствата и  прочетох за този вариант, но колкото и да са лоши, ако го направя реално аз ще съм лошата, защото "посявам" за тях само проблеми, въпреки, че напълно си го заслужават. Малко ми е страна тази възможност.

# 17
  • Далечният изток
А защо не им прехвърлиш дела си или на един от тях?

# 18
А защо не им прехвърлиш дела си или на един от тях?
Няма никакъв проблем и веднага искам да го направя, но проблема е, че има някакъв проблем със сградите, плаща се данък, но са от преди много години, има ги на скицата доколкото разбрах, но трябва заснемане и да се подготвят документите. Те и не разбират, не ми дават са видя дори какво има като документи, постоянно са скандали от тяхна страна вече 20 г. аз няма да тръгна да вадя документи за каквото и да било, защото реално аз не наследявам нищо, а стойността на земята е над 200 хил. Е и е тяхна. Последния път ми казаха, да отидем при нотариуса и в хода на разговора разбирам как са извадили данъчна оценка и удостоверение за наследници, веднага им казах, че това не е прехвърляне на МПС да отидеш ей така, най-малкото знам, че трябва и декларация за съответствие на адреса,  защото има проблем с това и още куп неща със сигурност, е отиде едната нищо не разбрала, отиде другата съответно изискаха още куп документи и нещата за пореден път пропаднаха, а стреса е само за мен. Съгласна съм на всичко за да се "отърва" от от това бреме, но освен обвинения, и просто аз съм виновна друго не чувам. Затова и доста четох. Помолих последния път да ми дадат всичко, което имат и исках след консултация с адвокат да направя пълномощно да се разпореждат с моя дял, да си го самопрехвърля и повече да не се занивамам и това не става, не отговарят на обажданията ми, после следват скандали как аз съм виновна. Ужасна ситуация.

# 19
  • Далечният изток
Ами хващат адвокат и той ще свърши всичко. Аз на твое място не бих се занимавала. Плащай си твоя данък, едва ли е някаква голяма сума, щом имаш малък дял, пък те да се оправят както искат.

# 20
Ами хващат адвокат и той ще свърши всичко. Аз на твое място не бих се занимавала. Плащай си твоя данък, едва ли е някаква голяма сума, щом имаш малък дял, пък те да се оправят както искат.

Да намериха адвокат, който според тях им е казал САМО отивате при нотариус, само, че въобще не е само. На разположение съм, но ако продължават да се държат така, ще спра комуникацията и ще ги предупредя, че ще говоря само с техен представител адвокат за решение на този безумен проблем. Слушах Айда Марковска, която е родов терапевт и по повод подобни ситуации тя казва, че някога първородния наследявал всичко, днес куп наследници и проблеми, ставаше въпрос за родовата йерархия и наследставата.

# 21
Здравейте отново!

Все още нищо не е направено.

Искам да помоля за препоръка за добре обясняващ адвокат по наследствено право. Нужна ми е консултация. Не става въпрос за дело.

Благодаря ви.

Хубав ден!

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 13:08 от Аметист

# 22
  • София
Майка ми почина януари месец, имаше имоти и кола. Колата я караше моята дъщеря и реално беше за нея.
 По Удостоверение за наследници сме трима души, записах час за нотариус и се явихме всички със следните документи. Акт за смърт, удостоверение за наследници, голям, малък талон, лични карти, платен данък/може да е за миналата година, но го искат/, валидна ГО, ааа и оценка на колата, при нас нотариуса го извади..
Нотариуса попълни договори деклараци, че всеки от нас 3 мата/баща ми, аз и моя брат/,че се отказваме в полза на 4 то лице моята дъщеря. Има данък който се плаща на място беше от рода на 10 лева, за частта на моя брат. Той се превежда автоматично на държавата. Платихме си таксата на нотариуса, с договора на другия ден дъщеря ми отиде в КАТ за смяна на талони за 20 лева.
Не ви трябва адвокат и т.н. вие реално дарявате вашата част от колата. Не се отказвате от наследство.

# 23
  • Далечният изток
Ау, моля ви се! Отказ в полза на друго лице е недействителен. Това го знае всеки нотариус и е абсурдно да ви е дал да подпишете подобни декларации.
И последните ви две изречения всъщност са нещо съвсем различно от написаното в първия абзац. Последно? Дарихте, отказахте се от собственост, отказахте се от наследство?

# 24
Направихме дарение към чинка ни.

# 25
  • София
Отказахме се от колата в полза на дъщеря ми. И се попълват декларации, може да не знам правилния им термин, но са такива. Накрая ни даде един документ/договор за дарение на МПС/ с подпис и печат на нотариуса. Точно в момента го извадих за да го чета. И с този документ детето само си отиде в КАТ и си смени талоните.
Описани са кой каква част от колата притежава/ние сме 3 ма наследника/и пише Дарява на четвърто лице.

# 26
  • Далечният изток
Договор за дарение си е договор за дарение. Не е отказ в полза на дъщеря ви, нито е декларация.
Попълват се декларации във връзка със сделката, а не декларации, че се отказвате от колата.

Общи условия

Активация на акаунт