Плетем, разплитаме, за бримките питаме! - 5

• 176 212
  • 288
  •   2
Отговори
# 180
Iggiberry това червеното с каква прежда си го плела-много добре изглежда,и плетката също ми хареса.

# 181
  • В сърцето на любимите мъже!
Червеното е с една прежда 100% памук, със същата са плетени цветята на дънковата чанта.

Плетката я разучих благодарение на Летящата крава и не е трудна, но е много сръдкава, бавно става..., но ако те интересуват подробности, ето тук е разчепкана темата подробно:
http://letiachtata.web.data.bg/phpbb/viewtopic.php?t=63

# 182
  • Варна
Здравейте момичета ,вижте какъв сайт открих  http://crochet.korabel.net/jurnali/. Дано не сте го пускали вече.

# 183
Iggiberry, на  тази чанта от кога съм и хвърлила око. Не съм сядала да я мъча още. Можеш ли да пуснеш схемичка?

suzi_a, линкът е ценен.  Grinning

# 184
Летяща, както казах вече на няколко места, аз съм ти върл фен на таланта плетачески и за мен е страшна чест да ме питаш за нещо... newsm44 . Това означава, че и аз мога да дам нещо на света. Joy

Тази чанта я захванах на шега (под строгия поглед на баба ми, за която няма тайни в плетенето) и от няква гадна прежда, но се оказа доста лесна плетка и бърза (таман кат за мен) и от някоя по-хубава и по-твърда прежда ще стои страхотно, НО...

Нямам идея как да ти пусна схема, ще разгледам разни схеми да видя как са нарисувани и ще се пробвам да ти пусна... Все пак да кажа, че аз само от картинката го гледам и може малко в бройките да не съм съвсем точна, но... ти ще се ориентираш...

Сега отивам да кърмя и приспивам юнака, после ще боядисвам яйца, но ще се постарая днес или утре да направя схемата...

П.П. Тези дни хич нямам време за плетене  Embarassed и още не съм стигнала до деколтето, за което питах...

# 185
Ще взема да се засрамя и това ще е чудо не виждано........  Grinning
Аз между другото започнах да плета лятна блузка с тази прословута, та чак филмирана плетка.   Mr. Green  Още не ми се е оформил крайния й вид, но аз ги мисля в движение тези неща. Обикновенно като започвам нещо, никога не знам какво ще завърша. Преждата е копринена, от  тези които се развличат много, но на тази плетка стои добре. Дано не съжалявам на края за положения труд.

# 186
Някой може ли да ми каже как се плете това?

# 187
неуспях нещо със снимката ще пробвам пак

# 188
това което се  мъча да пратя е снимка на плетена детска пола която стои на плисенца

# 189
  • София/Овча купел 2
Здравейте.
Скоро не съм писала,че нямаше с какво да се похваля.Най-накрая бюстието ми е готово.Това е отпред,а това отзад.Само дето още не знам как седи и дали ще ми хареса Mr. Green.

# 190
Така-а-а, след като надрасках цяла тетрадка в опити да докарам някаква схема, се отказвам и минавам на план Б. Ето в едър план как съм започнала плетката:

Отначало е синджирче, после са от най-късите стълбчета без наметка - 14 бр, а после почват стълбчета с две наметки и с по едно синджирче нежду тях. Следващия ред е отново със стълбчета с по две наметки, но едното стълбче го минаваме отзад на долното (гледах го в учебника на Бетти Барнден "Вязания крючком" на стр. 32 от файла - Релефно лицево стълбче се казва), а другото си го промушваме между двете долни стълбчета. Следващият ред вече има две нормални стълбчета, промучени през едно и също място и едно релефно, по-седващия 3 нормални и т.н. докато станат 5 и после си караме все така. По някое време като достигнем необходимата големина прескачаме една дупка, за да свием още малко в горната част и така... голямо обяснение му дръпнах... Ужас....

Niunia, нищо чудно, че ти е отнело време бюстието, с тези плетеници, но пък си е струвало...Наистина е жестоко. Я дай насам схема за 56 размер, че с моята талия 111 см по-малък няма да ми стане! hahaha

# 191
Момичета, не съм ви чела от 6-та страница май. Бързам само да ви покажа великденската си покривчица, която все пак успях да свърша навреме.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=73468&photo=16
Ще ви чета и възхищавам по-късно тази вечер или другата седмица.

# 192
 Iggiberry, представих си го. Благодаря!   bouquet Heart Eyes

niunia, бюстието е жестоко. Поздравления. И на Steisi салфетката ми харесва.

Grinning

# 193
Успях да ви прочета! Браво на нюня за бюстието! И на Iggiberry, че плете еднакво добре на 1 кука и на 2 игли.
Аз разсъждавах върху идеята да плета нещо за лятото, но с тия мои темпове едва ли ще успея. Най-много шапка за юнака на 1 кука да докарам......... По-скоро ще започвам нещо за есента и зимата.

# 194
  • Варна, морето и сините вълни!
Много ми хареса чантат, но много сложно ми звучи това описание  Embarassed

Хареса ми и бюстието и потника и много много неща тук.   bouquet  bouquet
Ето моята скромна шапка на главата на щерката(нищо че не е за нея)

Общи условия

Активация на акаунт