Плетем, разплитаме, за бримките питаме! - 5

• 175 750
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Mimito, на око Grinning...
   Значи (за голямото цвете) 20 въздушни бримки, затворени в кръгче, след това 4 с нисък пълнеж, обръщаш и в двете крайни по две с нисък пълнеж=6, така наддаваш до желания размер(при мен бяха 8-10), след това два реда без наддаване, следва свиване: пропускаш втората и предпоследната докато свършат, поръбвам с "изтеглена бримка" за да придам обем.
   По-малкото цветенце е започнато с 15 бримки, плете се по същата схема.
   Тичинката: 4 въздушни бримки, затворени в кръгче, 2ред- във всяка бримка х2 с нисък пълнеж, 3 ред - всяка 2х2 бримки с нисък пълнеж, след това 1-2 реда без наддавки.
   Зашиваш трите елемента един за друг.
Дано съм обяснила разбираемо, ако нещо те затруднява питай Hug.

# 91
Mimito , почвай с цветенце, а после ще те запалим и по  играчките Laughing

# 92
  • Варна, морето и сините вълни!
Mimito , почвай с цветенце, а после ще те запалим и по  играчките Laughing

Мими, няма нужда да ме палите по играчките  Mr. Green аз вече съм запалена  Mr. Green
Пусто обаче руския малко ми куца, времето ми е кът, а и едно пончо тук ми се кучи и не става и не става така както аз го искам.
Нали съм плетачка голяма карам без модел, а на фантазия  Mr. Green

# 93
А как сменяте цвета като плетете на една кука - завързвате съвсем ниско и продължавате с новия цвят ли?

# 94
ами май да.
като внимавам да е на точното място Simple Smile
има един вариант, който не винаги е удачен  -двата края на преждата от различен цвят да се съшият леко с игла и конец в единия от цветовете.

# 95
Здравейте,
аз не съм плетачка и никога няма да бъдаааа (както се пееше в една песен Wink )
Обаче вие сте ми надеждата. В темата "Зелени идеи" в Нашия дом има едни сандали от торбички, които искам, искам, искам и все така заспивам... сериозно много искам да си направя такива, но били на една кукЪ Sad, някой може ли само да ми препоръча от къде да се науча да плета на една кукЪ само за въпросната цел?! Praynig

# 96
ето ти най-наобходимото, на английски и руски:
http://www.learntoknit.com/instructions_cr.php3
http://webposidelki.ru/Vk1.htm

# 97
mebbeth , заинтригува ме!
Я дай линк към този сайт че съм мързелана...
А аз слоших снимка във Форума към сайта Направи си сам. Ето:
 http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=939&postdays= … r=asc&start=0

# 98
мими-кир, аз съм виновницата Simple Smile сандалите от торбички са пак от Направи си сам/а те не знам откъде са го взели/, от темата за плетива от лента от касетка. Там всъщност се обсъжда плетенето от найлонови торбички Simple Smile ето цялото:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=2891&start=15

# 99
тити   bouquet

# 100
Леле, как можем да изпаднем на 2-ра страница? Вече съм на последния ред на моята Великденска украса на 1 кука. Скоро сигурно ще я завърша. Стои много къдрава и неравна, обаче. Имате ли идеи как мога да я изправя? Дали е достатъчно да я изпера и изгладя, докато е още мокра? Трябва ли да я топя в някаква кола?

# 101
  • София/Овча купел 2
Извинявайте, че се намесвам така грубо в темата ви, но имам едно питане.Не съм първа плетачка,но имам мерак да се науча, та за това кажете моля ви къде в София мога да намеря магазин с по-евтина прежда, защото искам да се заредя и да се упражнявам!
Благодаря!

Има магазини за платове и прежди на кг.При нас в квартала има такъв и най-скъпите прежди са около 15лв за кг и са наистина хубави.Аз си плетох потник от прежда за 5лв килограма и стана много хубав.Знам че на женския пазар има такъв магазин.Успех.

# 102
това изобщо не го знаех  ooooh! само аз ли купувам скъпи прежди??

# 103
  • София/Овча купел 2
Не си само ти,не се притеснявай.Аз само веднъж съм купувала от там,ина4е плета от скъпите прежди.Сега плета с памучна прежда от 2,40лв за 50г.В този магазин повечето са меланжи,италиански са и са все примеси.

# 104
Ауууу пратете малко и насам ефтина прежда!
не че съм се разплела, но ей тъй за разкош...

Общи условия

Активация на акаунт