Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 248
  • 768
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Аз спрях шоколада и производните му като установих, че от него получавам киселини и рефлукс вечер. Спрях всякакви десертчета, спрях плодовете (не че преди съм яла много плодове). Спрях картофи и ориз. Спрях всякакви сокове и газирани. Кафе и чай ги пия чисти без нищо.
... и никакъв ефект за сега при мен откъм тегло и обиколка. Единствения ефект е, че вече не ми става толкова уморено и заспало след хранене и не ми треперят крайниците ако съм закъсняла с храненето. Скоро предстои да си правя изследвания, ще видим там как ще е.
Хм, ти не споменаваше ли че не ти е нещо добре на стомаха и че това го "оправяш" само с по някоя филийка хляб или нещо такова да беше? Признавам си че не ми се рови назад, дано не те бъркам с някого че сме много.

Да, аз бях. Намалих тестените драстично. Само хляб ям отвреме на време или по половин филийка на хранене заради стомашните ми проблеми. Но на фона на всичко друго, което съм спряла да ям, тези въглехидрати, които продължавам да приемам са сигурно по-малко от 10% от обичайния ми прием в миналото. При такъв драстичен спад на въглехидрати пак си седя на същата позиция.
За съжаление нямам много възможности за спорт. Имам подувания на краката, а от време на време и болки. Обиколих няколко лекари и всеки казва, че съм ОК от негова гледна точка и ме препраща на друг вид специалист. От някорко дни пак ме боли крака. Тия дни смятам да отида при поредния лекар. От 1-2 години всичко се промени при мен - рязко напълняване, появяване на миома, висок TSH, подуване на краката, шум в ушите. Направо се бъгнах. На 44г съм. Дали е предменопауза не знам вече.
Иначе акнето ми намаля драстично и последните няколко пъти мигрената ми не беше толкова много болезнена като преди Grinning

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 12:06 от Irene Adler

# 316
Е значи не е хич да не си се подобрила... Понякога свалянето на тегло не е първото което се случва, здравословният аспект е на първо място. Но ако щитовидната ти не работи както трябва, там също си е пречка наистина.
А за предменопаузата няма какво да се чудиш - тя е едни десетина години преди да спре цикълът. Аз съм съвсем малко по-млада от теб, скоро ще стана на 43 и хич не се чудя дали го имам това или го нямам Grinning Не са ме прихапали да изтрещя както някои се оплакват от горещи вълни и какво ли не, ама и не съм баш както трябва в някои отношения.
Спорт като не можеш, гледай просто да се движиш максимално колкото можеш. Буквално си намираш повод да станеш и да отидеш до другата стая за нещо. Ако са две неща, не ги вземаш наведнъж ами отиваш 2 пъти, ей такива елементарни неща ако трябва, много е досадно обаче пак е нещо.
Не ти знам цялото хранене как изглежда, а и още не мога да си обясня как пък точно хляб ти помага с храносмилателните проблеми, дето при повечето хора точно той пречи много. Ама според мен прогрес си имаш. То дори само подобряването на мигрените малка работа ли е? Като знам как съм повръщала от болки по цял ден и отгоре...

# 317
Пускала съм гликиран самостоятелно, той гледа средните стойности за последните 3 месеца и ако е отделно няма да се промени нещо.

Освен това преди седмица на една лекция за диабета в халите "Синево" раздаваха ваучери за безплатното му измерване до края на януари. Не е зле да се провери дали те не могат да се получат и по друг начин в техните лаборатории и пунктове.

Подуване на краката може да се получи от задържане на вода, а дали и от друго не зная.

Още преди 10г. една ендокриноложка ми говореше, че на ден трябва да изминаваме поне 3-4км. Движенията топят кр. захар.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 15:09 от vl

# 318
  • София
Подуването и болките в краката могат да бъдат и признак на разширени вени.
Ирене, опиши си едно обикновено ежедневие. Хранене и други действия.

# 319
На мен ми се подуваха краката. Последните години вече не само в жегите, ами и така от нищо. Даже на лекар ходих (що ли си губих времето) и нищо ми няма разбира се. Нямам разширени вени.  След като започнах спорта преди няколко месеца, спряха да се подуват.

# 320
  • Бургас
Ами аз повече от 15 години работя на бюро, ама никога не съм имала подути крака, дори и лятото. И дори и да съм имала някое друго кило отгоре глезените ми винаги са били слаби. Това с подуването се появи изведнъж миналото лято, наред с други проблеми, което ме навежда на мисълта, че не е от движението или липсата му, а някакъв здравословен проблем, защато те не се подуват навсякъде, както при хората, които стоят дълго време седнали, а само около кокалчетата от вътре и отвън. И оттока не се влияе от това дали съм извървяла 5 километра или съм си държала краката нависоко или съм стояла по цял ден. То си е постоянно. Не зная вече какъв лекар да посетя. Нямам разширени вени, съдов хирург ме гледа на ехограф. На кардиолог, ортопед и ревматолог също ходих.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 16:12 от Irene Adler

# 321
О, липсата на движение е голям фактор. Просто след критично натрупване, системата дава фира.
Аз четох доста. Някакви клапани за отвеждане на кръвта по кръвоносните съдове отслабват и спират да работят правилно. На мен само глезените ми се подуваха.

# 322
  • Sofia
Може да е застой на лимфна течност. Повече вода, движение, масажи и в почивките краката нагоре. Stuck Out Tongue Winking Eye

И аз можех да преборя 300г Линд. Докато гледах един филм го унищожих, после ми призля и домочадието искрено ми съчувстваше до момента, в който разбра причината да ми е зле. Joy За тях не оставих и прашинка.

# 323
  • София
Подуват се около глезените? Задължително преглед на бъбреците.
На моя приятелка така се подуваха, ходи и тя на много лекари. Откриха проблеми с бъбреците, хранителни непоносимости и подагра.

# 324
Не знам ама точно в тема за ИР да си приказваме как ей на, аз все така съм си карала и едва ли не до вчера нищо ми нямаше... несериозно е.
Ако не друго, дори само ИР си показва ясно че както ей тъй си караме с нездравословните навици и уж нищо ни няма, в един момент ясно си проличава че не е така.

# 325
Там е работата, при мен проблем с бъбреците няма. Нямам и хронични заболявания, нито наднормено тегло. В моят случай клоня към липсата на движение и вероятно съдово свързано в следствие на години обездвижване. Толкова бях зле, че получавах мускулна треска след малко по-дълго ходене. Пълна трагедия.
Сега се бия по главата защо чаках толкова време да започна да тренирам.

# 326
На една приятелка и намериха така артрит.Ако си забелязала на по-студено време да се подуват и да болят,нищо не пречи да провериш,че и нея я мотаха доста,докато го установят.

# 327
  • В центъра на моретата
Има кръвно изследване за ревматоиден фактор. И аз мисля, че или бъбреци, или артрит. Особено с подуване около кокалчета. При подаграта има реакция след консумация на определени храни, съдържащи повече пурини. Обикновено, началните симптоми за подаграта са болки в палците на краката или на ръцете.

# 328
  • 🌊
Наистина след консултация с ортопед-травматолог и на мен ми назначиха въпросния ревма фактор + пикочна киселина и още няколко други. Иначе уж и аз бях 50 кила и доктора се чудеше как може да имам подагра ама на. При мен даже беше в нестандартна зона на крака.

За движението, трудно е от 0 да започнеш. И аз нямах никакъв мускулен тонус, хриптях на стълбищата, но това се изчисти с разходки и ходене на пътека в хола. Пускам си сериала и си ходя докато гледам епизода.

# 329
На нея на изследвания и беше въпросително,там трудно ще го намереха...та в София ходи с нещо я гледаха и така го установиха.Е и при мен на изследвания много трудно да уловиш нещо,но на ехограф ми намериха Хашимото,а без обременяване с глюкоза едва ли ще ми намереха и ИР...та не знам какви са станали тия болести всичко зорлем да го намериш...
П.п.Чебурашка пътеката изглежда приятно изживяване така и аз мисля да взимам,за по-студено време да си движа в нас.Та скоро ще съм като теб с филма и пътеката.

Общи условия

Активация на акаунт