Инсулинова резистентност - тема 2

• 23 241
  • 768
  •   1
Отговори
# 330
Чебурашка, кажи каква ти е пътеката. Аз имам една за ходене Lotto, която е адски шумна. Също и след един час почва да загрява лентата. Твоята от големите фитнес пътеки ли е? Иначе да, приятно е да си ходиш докато гледаш.

# 331
  • 🌊
О, не, не, абсурд да се събере голяма. WalkingPad C2 е моята, но тежи 23кг (което е пак от леките) и е сложна за разнасяне. Обикновено ги държат под диван, но моя е до пода.

# 332
Дами, моля от сърце. Загубих се в толкова много теми и информация. Какво закусвате? За обедите и вечерите вече имам яснота, но тези закуски направо ме затрудняват. Тази чия вече не мога да я гледам, а твърдо съм решила да поправя показателите, които ми дойдоха като гръм от ясно небе. Не съм с наднормено тегло, нямам никакви оплаквания, но се оказа, че Инсулина на гладно ми е 10.80. Благодаря.

# 333
Като ми писне от чията просто не закусвам Joy сериозно, мразя яйца за закуска, тъй че нямам много варианти.

# 334
А какво прави закуската специална с нещо, че трябва специална храна за нея? Която храна е добра по друго време, е също толкова добра и сутрин.
Как ли пък няма да ям нещо дето не ми харесва... в редките случаи когато съм гладна сутрин нямам скрупули да нахапя каквото е останало от вечеря. Ако ще да е кюфте или пържола, все си е чудесна храна.

# 335
Топла каша от овесени ядки.

# 336
Аз закусвам кисело мляко с разтворени фибри и добавям боровинки или сливи нарязани. Ако не се заситя, хапвам си и едно сварено яйце. Кафе с мляко, също.

# 337
Защо пък закуската трябва да е по-различна от обяда или вечрята? Същото което ям през деня, бих яла и сутрин. Иначе аз не закусвам.

# 338
Защо пък закуската трябва да е по-различна от обяда или вечрята? Същото което ям през деня, бих яла и сутрин. Иначе аз не закусвам.
Защото до сега не ми се е налагало да спазвам никакъв режим. Свикнала съм да закусвам и за мен тя е по- различна от другите хранения през деня.
Не мога да закусвам пържола, салата или кюфтета например.
Благодаря на останалите за дадените примери.

# 339
И аз съм така, сутрин като помисля за нещо готвено ми се повдига.

# 340
Абе те хубаво примери, ама... Овесена каша или сливи не са най-доброто за човек с ИР.
А това със специалната храна за закуска е от полза само на тези дето продават такава храна. Дори прословутият лаф че закуската била най-важното хранене е всъщност рекламен слоган на накаква зърнена закуска.

# 341
Различни омлети, овесени ядки - накиснати с вода/мляко или направени на палачинка с някое яйце. Покрай овеса и някакви плодове - малини, боровинки, такъв тип. В тоя сезон - замразени..

Аз лично ако кисна овес си слагам доза протеин вътре, да не е гол въглехидрат.

# 342
Изобщо не е задължително да е "готвено". Яйца, маслини, кисело мляко, сирене, какавал, за който яде млечни, някоя краставица...
Разбира се ще има и много, които ще се оплакват от липса на разнообразие. После да не се чудите защо не ви се получават нещата.

# 343
Закуската е задължителна точно толкова, колкото и митовете, че хлябът е най-важен. Точно от зърнени и тестени закуски са масово дебели децата и въобще хората в днешно време.
Ако някой наистина не може без закуска - тип английска закуска е много добър вариант. Яйца, наденички, маслини. Без хляб, естествено.
От дете не закусвам.

# 344
На сливите гликимичният индекс е 39. Води се нисък. И като казвам сливи, имам предвид една слива от кръглите големи, нарязана на парченца. След прием може да се изследва след един час кръвната захар в домашни условия и да се провери какво влияние би имало. При мен никакво. Затова плодовете ги комбинирам с кисело мляко. Лично аз боб, омлети и манджи не мога да ям сутрин, затова съм на това меню. Овесените ядки не са много ок. Фибрите на прах засищат.

Общи условия

Активация на акаунт