Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 61

• 70 903
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Току що изпечена баница с кайма

Кексче с канела и ябълки

# 646
  • Под сянката на разлистените кактуси
Пиле пармиджано

Крем брюле

# 647
И аз се включвам към баниците днес Blush една с газирана вода

# 648

Пълнени чушки

Пържени кюфтета

# 649
  • ВАРНА
Милинки
Разядка за мазане с крема-сирене

# 650
Снощи по никое време ми дойде вдъхновение -
Виненки

Напукани сладки

# 651

Любимите ми Новогодишни сладки от детството, които няма кой вече да ми ги прави. Със сестра ми ги наричахме топящите се в устата сладки и бяхме готови да водим войни заради тях. Та, запретнах ръкави и си ги направих аз, следвайки стъпка по стъпка рецептата от стария тефтер на майка ми. Сладки Краси, така са кръстени, не знам коя е Краси, но сладките са уникални.

# 652
От мен една баница със сирене за късна неделна закуска. Grinning
Печена свободно без тава, само върху хартия за печене.

Напоследък така я пека и повече ми харесва. Има пълната свобода да се надува на воля. Grinning Освен това се опича равномерно и буквално е като слънце. Nature Sunny

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 13:44 от Sysly

# 653
Скрит текст:

Любимите ми Новогодишни сладки от детството, които няма кой вече да ми ги прави. Със сестра ми ги наричахме топящите се в устата сладки и бяхме готови да водим войни заради тях. Та, запретнах ръкави и си ги направих аз, следвайки стъпка по стъпка рецептата от стария тефтер на майка ми. Сладки Краси, така са кръстени, не знам коя е Краси, но сладките са уникални.
Може ли рецептата?

# 654
Frozenn,  разбира се. Тестото се приготвя от 250 гр масло и толкова брашно, които се стриват на трохи. Добавят се два жълтъка и две лъжици кисело мляко. Оформя се топка и увита в стреч фолио се оставя за една нощ в хладилника. За плънката се смесват два белтъка, чаша пудра захар, чаша смлени орехи и ванилия. Всичко се разбърква добре, аз го направих с чопъра. После тестото се разстила на плота, режат се кръгчета, слага се от плънката и се завиват на две, като полумесеци. В загрята фурна на 200 градуса сладките се пекат за кратко време, около десетина минути, вадят се и се поръсват още топли с пудра захар.

# 655
Днешният обяд.

# 656
# 657

Постни локумки с орехи и бяло вино

# 658
Остана ми бяла риба от Никулден и я панирах

Накъде се завъртя тая снимка ?!

# 659
  • In transit
От последните дни, чорба де бурта (румънска шкембе чорба)

Салата Капричоза - традиционна пиемонтска салата, много свежа и вкусна.

Салата с риба тон и финокио

Пакери със сос от прясна риба тон, чери и маслини

Супа от манатарки и нахут

Печено пиле

Общи условия

Активация на акаунт