73 СУ - гимназиална степен - тема №4

• 17 586
  • 206
  •   1
Отговори
# 105
  • София
От сайта на училището- "Съгласно споразумение между 73. СУ „Вл. Граматик“ и ТУ – София ФАГИОМ (Немския факултет) за прием на ученици на квотен принцип – 15 ученици в специалности, предлагани само във ФАГИОМ, се прилагат следните критерии, в случай че броят на кандидатите е по-голям от договорената квота."

# 106
  • София
От сайта на училището- "Съгласно споразумение между 73. СУ „Вл. Граматик“ и ТУ – София ФАГИОМ (Немския факултет) за прием на ученици на квотен принцип – 15 ученици в специалности, предлагани само във ФАГИОМ, се прилагат следните критерии, в случай че броят на кандидатите е по-голям от договорената квота."
Да, това си е  вече конкретен бонус вследствие на  сключена спогодба. Simple Smile

Ако е от сайта на 73-то цитат това,  може да  сложат в абревиатурата едно П пропуснато  и на двете места за промишлен. (ФаГИОПМ)

# 107
  • София
Напълно е възможно това, което пишеш, Русалчице.
Тъй като не намерих новината (за споразумението) и на сайта на ТУ, си я "преведох" като че се отнася за  сертификатите, а и реших, че условието би трябвало да важи за всички немски училища, т.е. че и с другите имат подобни
Скрит текст:
признавам си, че в моята глава, не са ок предимствата за университет защото си учил в някое конкретно училище - за някои от паралелките в училището на голямото имаше вътрешен изпит за СУ, щом можеш, ще се справиш с конкуренцията
Допълвам, ходиха децата в ТУ, не помня повода, но мисля, че беше във ФаГИОПМ.
Иначе в училището имаха професионално ориентиране, като самите ученици участваха в организацията.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 20:57 от Desem

# 108
Кои класове ще поеме г-жа Банчева ?

# 109
Записвам се отново при вас с момиче в паралелката с английски език 😛.

# 110
  • София
Добре дошла на девойката! Simple Smile

# 111
  • София
Ганис, има ли информация кой ще преподава по немски на новоприетите деца 8 клас в паралелката с английски?

# 112
  • София
Надя Мизова.

# 113
  • ту тук, ту там
Защо е такава тишина в тази тема? 😅
Моят син е приет немски с английски, второ желание му беше. Умуваме дали ще подадем заявление за второ класиране, май иска да опита. Но в 91НЕГ едва ли ще мръдне балът, та по-вероятно ще си остане в 73-то. 😍

# 114
  • София
Честито на всички приети деца!

# 115
Дъщеря ми е приета с профил "Обществени науки" и май не иска да ходи на второ класиране Simple Smile
Попадна ми из нета, че се строи нов корпус и училището ще премине към едносменен режим. Някой дали знае подробности дали важи за всички, или само за прогимназиален етап?

# 116
В 73 учителите по БЕЛ и математика запазват ли се през всичките 5 години или се сменят всяка година. Знам, че в 91 се опитват поне да ги оставят през целия випуск. И знаете ли кои учители ще поемат бъдещия 8 клас.

# 117
Дъщеря ми е приета с профил "Обществени науки" и май не иска да ходи на второ класиране Simple Smile
Попадна ми из нета, че се строи нов корпус и училището ще премине към едносменен режим. Някой дали знае подробности дали важи за всички, или само за прогимназиален етап?
За цялото училище става въпрос.
Но най/вероятно няма да е готов до края на тази година.

Учителите в 8 клас са едни, след това ги поемат други.
Осмокласниците учат в смяната на прогимназията.

# 118
  • София
Честито на всички приети деца!
Предвижда се цялото училище да мине на едносменен режим, но не се знае, кога ще стане това.
За учителите е различно. По математика синът ми е от 8-ми клас с една госпожа, не е имало промяна ( сега завършва десети клас).

# 119
Привет на всички, честито на всички приети и записани деца! Успех! Днес записахме по 1во желание нашия син в паралелката с Обществени науки. Училището е страхотно,  изключително доволни сме както от началния, така и от прогимназиалния етап на обучение в него. Благодарности на всички преподаватели от 1-7 клас! Много сме щастливи, че ще продължи обучението си в 73, което бе и неговото най-голямо желание.  

@ganis Дали случайно имате информация за това кой ще преподава немски на бъдещият 8а клас или пък кой би бил класен ръководител? Вие на кои класове ще водите математика? Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 19:24 от cochinita

Общи условия

Активация на акаунт