73 СУ - гимназиална степен - тема №4

• 10 106
  • 138
  •   4
Отговори
# 90
Ganis, извинявай че продължавам с тормоза, но нещо не разбрах. В 8. Клас математическата паралелка ще има +3 часа математика и +2 часа информатика (физиката не я виждам)
А останалите 3 паралелки ще имат +4часа МАТ и 1ч IT
Нещо не ми се връзва. А немски няма ли да имат допълнително в 8. Клас?

# 91
  • София
Часовете по НЕ са еднакви за всички ученици от първи гимназиален етап, независимо с какъв първи и втори профил са приети.
Профил физика и математика ще излязат в 11. клас.

# 92
Това ми е ясно. Но до момента имахте ИУЧ немски в 8. клас. Сега, доколкото разбирам, ще има предимно математика за всички паралелки?

Това, което не ми харесва е, че 73. няма нито страница като хората, нито профил. Комуникацията по мейл също е трудна.

# 93
  • София
Това ми е ясно. Но до момента имахте ИУЧ немски в 8. клас. Сега, доколкото разбирам, ще има предимно математика за всички паралелки?

Това, което не ми харесва е, че 73. няма нито страница като хората, нито профил. Комуникацията по мейл също е трудна.
В 8.клас няма ИУЧ по НЕ. Има само ООП, което е 18 часа седмично.

# 94
Да, сега намерих плановете, няма допълнително немски. Тогава за мат. Профил какъв ИУЧ ще има в 8. клас? Пак ли общо ще има 32 часа?

Много благодаря, че давате информация.

# 95
Да, сега намерих плановете, няма допълнително немски. Тогава за мат. Профил какъв ИУЧ ще има в 8. клас? Пак ли общо ще има 32 часа?

Много странен план, няма физика, имат два часа информатика по ООПв повече, нямат ИУЧ, ФУЧ. Малко разочароващо, доста се чудих, защото при сборуването на часовете по раздел А има аритметична грешка -вместо 32, 30 часа. Странно решение точно математическата паралелка да е с по-малко часове от другите по математика, плюс тази информатика е като "пришита" към профила, обявен с физика. На сайта няма поместена информация за извънкласни дейности. Има ли разкрити школи, предлагат ли се за 8 клас някакви занимания, особено с точни науки? Благодаря

# 96
  • София
Паралелката по Математика и Физика в 8.клас ще има два часа ФУЧ по математика, в 9. и 10. клас също ще има допълнителни часове,  както и занимания по интереси

# 97
Много благодаря!

# 98
Здравейте, Ganis, наистина ли Красимира Димитрова се пенсионира? Знаете ли кой ще е класен на 11 Б следващата учебна година?

# 99
  • София
Да, така е. Ако не се лъжа, класен ръководител ще е Мартин Петров по ФВС.

# 100
Благодаря, а дали се знае вече профилите по биология и химия, кой ще ги води?

# 101
Какво е класното ръководството на 9 клас ?

# 102
  • Sofia

Може ли да споделите плановете?
И може ли някой да уточни какво означава написаното:
Технически университет – София осъществява прием на част от наши ученици без да полагат конкурсен изпит
Училището е базова институция на Софийския университет

В кои дисциплини се приемат деца в Технически университет и съответно какво значи това за Софийски? Интересуваме се от паралелката Обществени науки.

# 103
  • София
Има спогодба с Немския факултет на ТУ, някъде на страницата на училището имаше информация и снимки, ако не бъркам е всъщност признаване на сертификатите вместо изпит.

"Училището е базова институция на Софийския университет", т.е. базово училище. Студентите си провеждат стажове, практики в училището, има много такива училища, може да не обхваща всички предмети.
Примерно старото училище на децата ми беше базово по Химия и начална педагогика.

# 104
  • София
Има спогодба с Немския факултет на ТУ, някъде на страницата на училището имаше информация и снимки, ако не бъркам е всъщност признаване на сертификатите вместо изпит.

Едва ли  в това се изразява  спогодбата, понеже FDIBA (ФАГИОПМ)  на всеки, без значение от кое училище идва, му приема  за успешно положен изпитът по немски, ако се е явил на  предварителен или редовен изпит в ТУ или ако ще ползва оценка от ДЗИ немски, или ако има нужния сертификат.  Факултетът организира и състезание в две части  през пролетта,  на база на което всеки дванайсетокласник (тоест  не е нужно да е от училище със спогодба)или вече завършил средно може да се яви и да бъде  приет по-рано, без кандидатстудентски изпити. Първата част е  Landeskunde, история и география на Германия тоест (някога точно такъв изпит държах и аз освен мат, дадоха събарянето на Берлинската стена  и обединението на Германия), втората е с акцент върху физика и химия на ниво ООП. И щом тези две неща са достъпни/приложими  за всеки един  кандидат, то спогодбата явно осигурява нещо друго в бонус - примерно може да са  срещи на учениците  със студенти/преподаватели оттам, които да отговарят на въпроси и да споделят опит/впечатления, да е  достъп до  някоя и друга лекция/упражнение или пък до библиотеката на ФАГИОПМ с цел ориентиране и потапяне в атмосферата (нещо като ден на  отворените врати )и т.н..Последното е САМО предположение, но  едва ли става дума просто за ДСД2 признаване.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 22:04 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт