73 СУ - гимназиална степен - тема №4

• 17 602
  • 206
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Успех на всички зрелостници на ДЗИ!
Да бъдат спокойни и с ясна мисъл!
Вярвам, че ще успеят! Heart

# 76
  • Sofia
Стиснати палци и много позитивна енергия за зрелостниците Flowers Four Leaf Clover

# 77
Някой има ли яснота кой ще преподава БЕЛ, Математика и НЕ на бъдещите 9 клас ?

# 78
  • Sofia
Някой има ли яснота кой ще преподава БЕЛ, Математика и НЕ на бъдещите 9 клас ?

Не.

# 79
  • София
Ganis, какви са резултатите тази година на ДЗИ? Къде сме? Аз знам на сина ми и част от децата около него  Simple Smile, та ми се струва, че пак ще сме в челната 5-ца !?

# 80
  • София
Имаш предвид БЕЛ ли?
Нямам представа. Все още няма статистика.

# 81
  • София
73. СУ "Владислав Граматик" е на трето място в страната от ДЗИ по БЕЛ, с общ среден успех Отличен 5,61.
Поздравления за Випуск 2025 и Веселин Геренов!

# 82
  • София
Браво

# 83
  • България, София
Поздравления за децата и за господин Геренов!

# 84
  • София, Лагера
А г-н Геренов дали ще поеме бъдещите девети класове?

# 85
А г-н Геренов дали ще поеме бъдещите девети класове?
Мисля, че е под въпрос. Може и г-жа Костова да си остане с тях. Доколкото знам младата госпожа по Химия на НЕ, която води сегашните 9 клас, пак ще взима 9 клас и г-жа Петкова ще е на сегашните 9 клас. По НЕ най-вероятно г-жа Йолова ще вземе целия випуск. По РЕ си мислих, че ще бъде г-жа Димитрова, но тя се пенсионира и явно ще бъде нов учител. По История ако г-н Зарков се пенсионира и госпожата по История на НЕ не се върне от майчинство, най-вероятно младият господин и г-жа Менкова ще си ги разделят, макар че има вероятност и госпожата по История на НЕ да се върне. По География друг вариант освен г-жа Ташева не виждам. По Математика е вероятно г-жа Тричкова да вземе целия випуск. По Биология мисля, че г-жа Добринова, която се връща от майчинство ще ги поеме. По Физика се съмнявам да е г-жа Палатова, защото тя сигурно ще си продължи със сегашните 9 клас. Значи другият преподавател. По Философия сигурно г-н Бешенджиев ще си продължи със сегашните 8 клас. Много е трудно да се предполага и ще се разбере до края на лятото кои учители ще преподават на 9 клас !

# 86
Аз искам да попитам ganis ако има представа - за новите паралелки, които не се водят ЧЕ - полагат ли им се часове на немски по някои от предметите?

Също така към всички, със завършили деца - справят ли се децата, продължаващи да учат е чужбина?

# 87
И аз се интересувам от двете нови паралелки с профил математически и обществени науки. По-малко часове ли ще имат по немски език в сравнение с паралелките  немски с английски език и немски с френски език, водещи се чуждоезиков профил?

Също равнопоставени ли ще бъдат всички паралелки относно възможността да се явят и да придобият немска езикова диплома DSD?

# 88
Тя писа назад. 8-10 клас учат едно и също.

# 89
  • София
Да, в първи гимназиален етап няма никакви разлики, относно чуждите езици. Профилирането става в 11. и 12. клас, като учениците от тези две паралелки спокойно могат да изберат като трети и четвърти профил двата езика. Няма да има разлика в броя часове.
Единствената разлика е с паралелката Математика и Физика, в 8. клас.
Те ще изучават два часа Информатика , ООП и 3 часа Математика, ООП.
Останалите паралелки имат един час ИТ, ООП, три часа Математика, ООП и един час Математика, ИУЧ.
Всички, които изберат като трети профил НЕ, ще могат да се явят на ДСД.

Общи условия

Активация на акаунт