🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 7 (27.10 - 03.11)

• 47 701
  • 1 570
  •   1
Отговори
# 1 170
Стратегията на Георги/Тренера се оказа грешна, защото девойките се провалиха на игрите. Да си бе взела Марина битката, щеше и гривните на Бистра да присвои и да са една крачка по-близо до раздялата на Златните момичета. А пък Лора как гледаше пъзела като голям камък Joy Сори, но никой не им е виновен. Ако целта е била второто място - да се сърдят, но идеята беше друга и Марина се полакоми за гривните на Бистра. Но, да - за по-голяма сигурност можеха да разместят момичетата от другите лагери, така единствено губят опцията Мая и Бистра да бъдат разделени, макар че ако и двете завършеха на трето място и това не се губи. Ми да са мислили повече белите птици, да са си казали мнението, да са си взели игрите. Чак ми е нагло да обвиняват други при това положение. Като нищо Тренера ще си тръгне довечера, не че и за него ще ми е жал.

Бистра и Мая (особено последната) са толкова фалшиви в социалната си игра. Мътна смени изцяло пърформанса, откакто я обвиниха в лошотия, а и се видя, че игрите не са й силната страна.

# 1 171
Все пак е напълно възможно Марина да не е следила докъде е Мая и да не знае, че щеше с много голяма вероятност и сама да нареди.
Мая почти го беше наредила, щеше да се справи и без помощ. Същото с Нина и Лора. Нина буташе и разместваше, докато Лора беше забила. Като цяло не съм за помощ и подсказки, именно поради тази причина. Реално какво “щеше” е хипотеза. Трудно се ориентираме в истинските им възможности, поне във финален етап на игра.
Улових се, че не стискам палци на определени играчи, а според зависи от ситуацията на острова😆 В тази игра бях за Бистра от единия отбор, а от другия стисках палци най-много за Нина. Сякаш искам да видя човек на финала, за който никой не подозира и няма очаквания. Миро ми е фаворит отвсякъде, някак чиста душа,  блага енергия. Другите двама за финал- една жена със сигурност ми се иска да видя (без Пипи и зЛора), и от мъжете  Венци/Влади/Гогов. Общо взето ще си избера фаворити според развитието на играта и поведението на участниците до края.

# 1 172
Аз пък като гледам Бистра и Мая, все едно гледам гей двойка. Поне така се държат.

Ако бяха гей двойка Петя която си е лесбийка щеше да има приятелство с тях.
Въпреки, че и аз съм се замислял като гледам каква  близост имат двете, но съм виждал подобна близост сред много жени, а не са гей.

П.П. Тренера в началото искаше Бистра и Мая в различни групи. Гошко Лошко го разубеди
аз си мисля, че Жоро нарочно го разубеди. Видяхме го как с лекота се опитва да манипулира Влади и Кирил, Тренера бе лесна топка.
 Няма как човекът, който нонстоп крои стратегии да не се усети, че лагерът му ще направи за 3ти път една и съща грешка.

В един момент Марина и Лора станаха излишни, не само с негативната си енергия и сълзи. Нито могат да играят, нито искат, нито имат социална игра, не могат да помогнат на Георги по никакъв начин.

И аз мисля, че нарочно го разубеди. Направи една бърза сметка, че двете патици не му трябват да му крякат постоянно. Но още не знаеше, че Беркето ще  отиде в лагера на Нумеролозите.
Но не го спря ( даже защити пред  кречеталата) и най-вероятно се надява той на приятелска основа да му дава някаква информация 😉

Бистра и Мая (особено последната) са толкова фалшиви в социалната си игра. Мътна смени изцяло пърформанса, откакто я обвиниха в лошотия, а и се видя, че игрите не са й силната страна.

Аз мисля, че 99% от нещата които прави Мая от както е добричка са продиктувани от продукцията. Просто толкова фалшиво изглеждат въпреки, че на Мая явно и е присъщ някакъв такъв лигав маниер.
Но продукцията постоянно по някакъв начин иска да ни наблегне, абе направо си натъртва че те са златни момичета и трябва да се носят  на ръце и да се лигавят. На Бистра също явно и вкарват някакви думи в устата които много изкуствено ми седят. Или поне я карат да говори нещо по някаква тема. На нея страшно много и личи, че не е силна в социалните контакти. Отдавам го на религията и дългогодишните тренировки.
Между другото Мая снощи доста добре са представи. Аз очаквах да пристигне 5 мин след всички на плуването. Вярно, не беше от най-бързите. После си навакса и с пъзела. Трябваха и две топчета само да сложа още. Марина беше още много далеч 5-6 топчета сигурно.
А пък Лора  гледаше пъзела все едно току-що каца на острова и вижда извънземни.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 11:58 от Лорд Шаш

# 1 173
  • София
Когато и Диляна Попова ти е фенка. 🙄😊

# 1 174
И на мен нещо в близостта на Мая и Бистра ми идва в повече.

Пък аз не се сприятелявам с разни хора, само защото са хетеро. А и Петя ходи и по двата бряга, може да се "сприятели" с много хора Grinning

Варианти за бомбата за довечера:
*Съобщават някакви мега неочаквани правила за битката за храна.
*Този път отпадналите не могат да бъдат спасени

# 1 175
е БТВ, как може такъв спойлер да пуснат в промото? аз, която не обръщам внимание на промотата ми се наби в очите коя продължава.

# 1 176
Сега се замислих нещо, как така всички мъже са със супер дълги коси и бради вече, а Киро е с перфектно обръсната глава и оформена брада?! 😂

# 1 177
Някой чу ли как когато Марина фучеше, че са се издънили, Герги се изсухли по терлици казвайки - Ми то е много трудно да правиш стратегия за друг човек..... Демек той няма вина, завалията, че си изпърдяха късмета 😀

Ми като е толкова трудно защо прави? Той сложи и Берке срещу пет момичета (задължително Биляна) с идеята да им прибере гривните. То стана обратното Берке падна пръв, Биляна би. Жоро го няма по стратегиите, добър е само в интригите. Бедата е, че надценява възможностите на хората от лагера си, приема желаното за възможно.
Кирил и той - аз не знам дали е възможно Лора и Марина заедно да са трети и да са на елиминация една срещу друго. Струва ми се невъзможно.
Тъй ли бе? На каква база са тези заключения? Марина от 6 игри  няма нито една победа. Лорчето да не е по-добра и тя?
Единственото хубаво нещо от снощи е, че видяхме в играта повече участници които досега играеха малко.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 12:41 от Лорд Сняг

# 1 178
  • София
Марина няма победа, но никога не се е представяла слабо на трасето. Нещо финално и убягва/липсва. Това разбира се може да се приеме и като дефиниция на слаб или некомполексен играч. Не споря. Но само да уточня. Марина наистина е много силна и подготвена, но защо не и се получават нещата в игрите не мога да обясня. Понякога го има този феномен в риалити форматите и се е случвало и с други.

# 1 179
Само че то не е достатъчно да си добър в един компомент (да речем плуване или бягане), а трябва да си добър цялостно. Това не е ИВ с плуване или силова игра да си вземеш 90 процента от играта.  Пак казвам - най-добър е този койт бие накрая, игрите са комплексни.
Марина изобщо не си разпределя силите правилно, хвърля се с всички сили в началото, хаби сили и като се падне нещо логическо "изгаря".То и в другите спортове е така. В колоезденето и бягането например печели не този който е най-бърз, а който най-правилно си съхрани силите. Там гледат да си взе зад водача, той да ти пази "завет" и в последния миг да "натиснеш педала". Така е и в плуването. В бокса също гледат да не се "изхабят" в първите рундове и изтощават противника. Марина я няма в това да си разпредели компонентите. Това - първо.  Второ - има проблем със задачите за съобразителност.
 На оня пъзел   с Шерифката и Рената беше най-напред, но въпреки това ѝ отне страшно много време и не успя да завърши в определенето време.  Защото се искаше логика. и наблюдателност.
Сега пак ѝ се изпречи задача за съобразителност. Прави ми впечатление, че тя не се сеща като Гогов или Еляса да погледне какво правят другите и да използва готови решения.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 12:58 от Лорд Сняг

# 1 180
На мен ми е интересно, кога ще се усетят за Жоро, който в последно време ми прилича на зъл елф Joy

# 1 181
Няма да се усетят. Тетките  той ги води за носа, а Тренера и Кирил са нерешителни хора и нямат смелост да му се противопоставят. Тренера впрочем също е баламурник, лесно може да го водиш за носа. Кирил разбира че Жоро е коварен, ама не смее да му се противопостави

# 1 182
Марина е супер пренавита, истерична и играе все едно живота й зависи от това, нормално да не й се получават нещата. Особено пък като има и пъзел, където трябва да си събере мислите и бъде по-спокойна. Така или иначе и двете с Лора бяха пътнички, дори и стратегията да бе различна.

# 1 183
  • España
Спомних си завета на Кънчо към Влади - да сече главите на змея. А той серенади им прави Stuck Out Tongue Winking Eye
Това може да е стратегия. Да приспи змея. 😃
То с този глас “медЯн загорски” трудно ще го приспи този змей ! 😂

За снощния епизод сте написали доволно много , нямам какво особено да добавя . За  “ стратегията на Глорианците “ не е само Жоро ( още по-малко Емо) виновен , а, според мен и безпочвената самонадеяност на Лора и Марина … хеле пък на първата : ще мачка ; ще къса , а то …..Нина я бие на втора поред игра …. За “майката на Галактиката “ даже и не ми се пише , тя има само две състояния : или рИве ; или назидава…. ааа…и тук/там минава в оправдателен режим ! За нея , колкото по-рано си тръгне , ще бъде по-добре чисто имиджово ( както направи Рената) ! Между другото , дали е в правилата на играта , ако на отпаднал играч ( да речем Марина) някой съотборник спаси живота , давайки му своите гривни ( Тренера) , то първият има ли вариант да ги откаже ?

В Мимоландия цари хармония ,дзен и …..музика . Мая ми е доста хлъзгава , но пък одобрявам “поддържани жени”. Бистра е като една черна пантера : красива, гордо-грациозна  и силна ! А мъжете им са най-уравновесените на Острова и това създава допълнителен баланс и спокойствие в кампа . Само Венци да не пее и …..говори 😉 …..много!

Лагер Нумеролози , обаче са ми фаворити ! По-назад , май mushama , беше написала , че Гогов е като” класен ръководител на зелено училище “ ( топ!!!!) . Цялата атмосфера в кампа им напълно обяснява защо “емигрантите” се насочват към тях .
 Всъщност , аз не знам “какво иска и очаква зрителят” ( кой е този човек да се запозная с него 😉) , нямам и претенциите на “професионален гледач на реалити-формати” ( в добрия смисъл на думата) , но аз , като зрител , очаквам да видя различни подходи , стратегии , социални игри и чисто физически умения , според натюрела на участниците . Не мрънкам , срещу “любовни елементи” ; интриги ; пасивност… не всичко е игри и наговаряния в храсталаците . Целта е оцеляване до финала и спечелването на едни пари , а пътят към това е различен , колкото са различни и участниците , поели по него ! Нормално е и , ако в един момент някой е осъзнал , че няма да се справи ( защото не вярвам предварителните нагласи да са пораженчески , като изключим МГ евентуално….)  да се откаже , това също е част от играта …Много упреци имаше в началото към “вкарването на четворката приятели “ , но ….видяхме до къде я докараха…. само с предварителни уговорки от вън не става …. на мен ми е интересна и динамиката на взаимоотношенията как се променя в хода на играта! То иначе и Киро “решавал пъзели с Биляна”…уж …..амааааа…….
 Само рИването и откровената злоба не приемам !

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 13:31 от Воден пъпеш

# 1 184
  • София
Малко да разнообразя Wink искам да се върна към форумния любимец и мой фаворит - Миро. Този човек ми е загадка, интуитивно го харесвам, въпреки досадното Школо, което с кеф изтрих от телефона си, защото ме побъркваше Stuck Out Tongue Winking Eye

Не мога да го разбера с тези декларации, че не държи да е на финала, че не иска да спечели, но иска да стигне до четворката. Защо? За да подкрепял Бистра??? WTF?
Ама защо Бистра точно? Защото била силна? Харесва му като човек? Подала му е ръка в началото? Не разбирам, просто не разбирам. Сега, може наистина да си му е някаква мисия цялото нещо, даже малко ми прилича все едно е дал обет пред Бога "влизам за да помогна на жена", той си знае защо. Не се подигравам, хората извървяват Камино примерно за да постигнат някакъв вътрешен мир. Но ми е много странно и непонятно.
Не искам да вярвам, че това е стратегия, защото всъщност работи много добре. Миро не е мишена на никой в момента. Алфите ще се изядат, а за него се не сещат, защото Миро няма амбиция за парите. Вярват му. Изумително е как ги приспива. Всъщност не чак толкова изумително, насреща му са татуисти, пожарникар (там няма смисъл), Киро Тъпото и Дзами, който не го знам какво работи в реала. Пропускам ли някой? Гимнастичките Simple Smile
Не знам, не знам. Чак си пуснах негови интервюта Wink Човека е харизматичен, интелигентен, успешен, възпитан и добре обигран. Корпоративна акула Wink
Ще продължа да го анализирам, да си знае Grinning

Общи условия

Активация на акаунт