🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 7 (27.10 - 03.11)

• 47 710
  • 1 570
  •   1
Отговори
# 1 485
Не мога да се абстрахирам от това какви са били участниците преди участието им в предаването, защото те са формирани като характери от опита си преди предаването, особено по-възрастните. В Играта може да открият нещо ново у себе си, може да отключат изненадващи и за тях самите качества, но от себе си едва ли ще избягат.

# 1 486
Е то се вадят медали и титли по-горе, явно си има хора, които се интересуват от участниците като хора навън, не като участници вътре.

Медалите са дошли, в следствие на качества. Труд, самодисциплина, усърдие, борбеност и пр. В този смисъл предложението ми беше да не отхвърляме качествата някому, само защото не ни харесва.
По отношение на надутост. Разликата между мен и теб е, че когато някой има успехи (включително в предаването) има право да се хвали и това не го прави високомерен, а самоуверен.
Когато някой няма успехи, а се хвали (Берке, Кирил) става жалък. Има сериозна разлика

# 1 487
  • España
Пак ли Бистра ….бистрим ?
На Острова тя е от участниците , които ту подкрепям , после ме подразнят с нещо и се обръщам срещу тях, после пак и пак … Това , което харесвам в нея е физиката : стройна , елегантно -грациозна , немрънкаща , трудолюбива и с много хъс за игра и победи . Тя е
: ,
а мен това ме впечатлява , предвид , че аз съм по-скоро
Скрит текст:
Обаче високомерие и надменност не толерирам ! Това с храната беше недопустимо ….

Нито Бистра, нито Мая са златни момичета. Мария Петрова да кажем е.

Съгласна съм ! Даже Мария Петрова е май-май последната .
Скрит текст:
Изобщо ерата на Златните момичета е някъде до към края на миналия век и се свързва с имената на Анелия Раленкова; Лили Игнатова; Илияна Раева; Диляна Георгиева; Камелия Дунавска ;Бианка Панова ; Мария Петрова . След тях …. чак през 2020-та имаме един златен ансамбъл от Олимпиадата в Токио . Гимнастичките  ни от по-новата генерация са -да , талантливи;да трудолюбиви, но не са златни! Изобщо този високопарен мегаломански подход ала Илиана Раева през последните десетилетия (то са кралици; диаманти….) излишно помпа самочувствието на следващото поколение гимнастички и съответно увеличава очакванията към тях , а това е доста смазващо и стресиращо !

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 23:13 от Воден пъпеш

# 1 488
В такъв случай допустимо ли беше от лагер 2 да не дават храна на Берке и Биляна които напуснаха? И точно Кирил да говори че "нищо не излиза от общата каса"?

# 1 489
В такъв случай допустимо ли беше от лагер 2 да не дават храна на Берке и Биляна които напуснаха? И точно Кирил да говори че "нищо не излиза от общата каса"?
Да, това също е грозно. Както и когато Георги искаше мимо гарсия преди да им се молят за храна. Миналия епизод същото, но към лагер1, там дори им предложи такава оферта, която знаеше, чее ще отхвърлят.

# 1 490
Проблема е че правилата позволяват такова поведение.  В едно риалити е абсурдно да говорим за морал, там важното е да се задържиш на всяка цена. Всеки отишъл там е отишъл за пари. Или най-малкото да се прочуе (лоша реклама няма.) А морала е доста разтегливо понятие, за разлика от правилата.

Може да не е красиво да заделяш храна за себе си. Но я да видим нещата от гледна точка на Бистра - има там някакви мързеланковци, които ѝ дават акъл как да пали огън; искат да я изгонят; и в същото време плюскат храната, която тя е изработила с битки. Виж - това че не поканиха на Миро и Майора бе гадно, те си бяха заслужили една покана. Но в никакъв случай не разбирам откъде  накъде ще делят с Мимо и антуража му, които само лежаха и мрънкаха.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 22:57 от Лорд Сняг

# 1 491
Я! Какъв спор се заформил за моята дългокрака любимка😉🤣
Сано - Красиви хора, красиво бягат. ( Към Бистра в последния епизод) А там Бистра верно беше като:

Верно водещ е и трябва да говори интересни работи. Но сигурно има вкус като знаем коя е жена му.

А до него седи другата шеметна красота Диляна Попова

И както казах по- напред Бистра понякога мисли малко детски. Като Биляна. Отдавам го на спорта

П.П. А може тя да е играча който е имал стратегия за обличане и т.н.
Трябва да се науча да гледам тези поднадхрасти....Ма много дълги бре...

Наздраве на всички тук!

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 22:55 от Лорд Шаш

# 1 492
  • España
Като стана дума : жената на СанОто е точно от Ерата на Златните момичета 😉!

# 1 493
Като стана дума : жената на СанОто е точно от Ерата на Златните момичета 😉!

Тя е в края на тази златна ера. Просто българите сме свикнали от онова време гимнастичките ни винаги да носят златни медали и имаме високи изисквания. И сега гимнастички които имат 100-на медала като Бистра ни се виждат слаби.
Да понякога говори леко високомерно, но ми е някак като, че ли са и подадени думи от продукцията. Изкуствено звучат.

Продължавам да харесвам Тренера въпреки, че показа известна безхарактерност. Но той се опитва да играе. Да мисли като хора 30-40 години по- млади от него. Явно е кротък човек който не може да мисли подмолно и стратегически и му е трудно.

Новите правила някой може ли да ги напише с 5-6 изречения да ги обсъдим следващите два дни.

П.П. А Бистра явно е била и висока като дете и като състезателка по художествена гимнастика. Явно в пубертета рязко е дръпнала на височина. Дори на снимките и клиповете се вижда, че е висока за гимнастичка. Когато камерата  на Острова наблегне на краката и се сещам за "Полицая от Бевърли Хилс"  и Еди Мърфи как се любуваше на краката на Бриджит Нилсен. Тя е 183см 😉

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 00:15 от Лорд Шаш

# 1 494
Аз нямам проблем ако Тренера не бе казал, че ще спасява момичетата. Нямаше да имам проблем и ако честно би казал „бих спасил Марина, но не и Лора“. Нямаше да имам проблем и да каже „Да се оправят, няма да спасявам никого“  Но опитите му да си търси извинение, за да не даде гривните след като е бил камбаните какъв самарянин е, го правят жалък.

По-добре не можех да го кажа!  Остава ми по-симпатичен от Лора (която исках да си тръгне), но се олива!

# 1 495
Не знам кой определи Жоро за стратег. Досега стратегиите му не работят.
Коя стратегия не му е проработила? Пък и за човек на който не му работят стратегиите има доста гривни на ръката. И ако кажеш, че има разлика от това да си добър на битките и да си стратег, по мои спомени повече битки в които е участвал малко или много са били инициирани от него. Което си е вид стратегия.
Аа, не му проработи плана Биляна да отпадне когато бяха 5-те момичета и Берке. Тука признавам, че не проработи😄.

# 1 496
Красотата е в очите на наблюдателя.

# 1 497
  • Враца
На мен Бистра ми харесва, естествена, спокойна и горда.

Другите "преправи", са ми комични. Особено Рената и Мая , са "за къшмер".

Лора - състарена и зла.

# 1 498
Не знам кой определи Жоро за стратег. Досега стратегиите му не работят.
Коя стратегия не му е проработила? Пък и за човек на който не му работят стратегиите има доста гривни на ръката. И ако кажеш, че има разлика от това да си добър на битките и да си стратег, по мои спомени повече битки в които е участвал малко или много са били инициирани от него. Което си е вид стратегия.
Аа, не му проработи плана Биляна да отпадне когато бяха 5-те момичета и Берке. Тука признавам, че не проработи😄.

В битките е силен - не отричам, в стратегиите го няма. Отделно  пет гривни му даде Шериф.

1 стратегия - поиска да компрометира Биляна и да я изхвърли. Това сработи срещу него. Биляна взе 9 гривни, спаси Ванеса и напусна лагера, а после я последва и Берке.  Отделно от това се наложи да спасява Берке и не можа да използва Ина, за да му даде тя гривната си.
2 стратегия -  създаде коалиция с Влади и Венци. Нищо не показва, че тя е работеща. Влади се колебае дали да не подкрепи сълагерниците си
3 стратегия - Жоро нареди играта на Тренера с идеята Бистра и Мая да не могат да си помагат. В резултат се изправиха Марина срещу Лора, а Бистра помогна на Мая. В другия лагер също си помогнаха
4 Започна изнудване на лагер 1, в резултат Лагер 1 са в много лоши отношения с тях. А лагер 2, аха - аха ще се разпаднат.
5. Каза на Влади кого да си избере, за да вземе максимално гривни. В резултат Влади остана втори, Иван го би, впоследствие даде гривни на Берке, а Берке напусна лагера и бе остракиран.
отделно разговорите с Кирил, където също не се прояви като стратег.

Добър е битките и умението да манипулира другите (социалната игра), но тактиката му куца. Мисли много късогледо, не и в далечна перспектива.
По обратната логика трябва да признаем Дзами за невероятен стратег, само защото има много гривни, а нищо не  е направил.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 01:33 от Лорд Сняг

# 1 499
Аз сериозно щях да се затрудня със снощния пъзел, признавам си, а обичам да редя пъзели. Някакви въженца, wtf?

Изпуснала съм драмата покрай чорапите на Венци, но няма да връщам да гледам. Ще си карам неосведомена.

Едно и признавам на Бистра: безумно смела е и няма търпение да се хвърли в битка. За първи път в нашенски формат участник не само не е кръвно обиден, че е избран, ами и сам се бута за игра.
Иначе Бистра е била държавна шампионка, но не е успяла да влезе в националния. Как да влезе, като не е била от правилния клуб. Раева не може да търпи Нешка и затова децата от Левски отнасят сериозна балтия в оценките. Ако все пак покажат психика и се преборят за мястото си, немедленно премивават в клуба на Раева, както се случи с Невяна Владинова и Катрин Тасева, и със Стилияна Николова, и с Ева Брезалиева...
Височината в гимнастиката не е минус, дори напротив, стандартът на времето беше висока, слаба гимнастичка, задължително с дълги крака. Късокраки, ниски момичета не получаваха дори шанс за изява. Днес не е така.
Имаме си златни момичета и в по-ново време - световни и европейски титли при ансамблите, златото от Токио, Боряна Калейн и Стилияна Николова са абсолютни европейски шампионки, но е вярно, че "златно момиче" страшно много се обезцени и стана нарицателно за гимнастичка.
Мая има пето място на олимпиада с ансамбъла, но там имаше някакви конфликти и скандали с треньора.
И накрая да отбележа, Цветелина Стоянова си е жива и здрава, въпреки опита за самоубийство.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 07:05 от Дидичка

Общи условия

Активация на акаунт