Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2024/2025г.

• 45 413
  • 712
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Подсетихте ме,че трябва да си търся стойка за елхата. До сега я държах в една кофа с камъни вътре,че да не се клати. Отвън замаскирах с голямо парче плат - имам златист и червен.

# 181
  • София
Честит първи сняг!

# 182
Браво на украсилите! Чудни неща показвате. И завиждам за снега!
И тази година украсата ще бъде за Никулден. Надявам се до тогава ръката ми съвсем да се е възстановила и да успея да взема дейно участие. Сега събирам идеи за селцето и тая тема ми е много голямо вдъхновение.

# 183
Поразгледах снимки от предходната тема… направо  ме зарибихте с коледното село Joy
Та имам въпрос към Кейтинка..

https://cdn.bg-mamma.com/8tM2/m9Znr.jpg

Как го направихте , отделни фигури ли са, реката, стълбите и т.н. ?

Driada, целият град лежи на платформа от две части изрязани от една голяма плоскост. Върху нея са залепени няколко слоя стиропор. Та реката лесно издълбахме после. За “водата” разтопихме няколко нюанса сини и бели свещи, после заляхме с течно стъкло (което поизтече малко през процепите 🤣). Всички скали и нива са правени от монтажна пяна, от тази, която се раздува. После ММ ги издялка в съответните форми. Стълбите са правени от парчета тънък фибран, захванати с клечки за зъби и след това целите ги минах с една гипсова смес и четка, ама потупвайки, за да стане този заледен ефект. Цялата стая е в строителни материали докато го сглобяваме; все едно ремонт правим. Затова и тази година ще пропуснем, просто има и други обстоятелства при нас и не ни се занимава и с това.
Май това е общо взето, ако нещо конкретно те интересува, питай 🙏.

# 184
  • Под Сините камъни
Преди слагане и след сваляне почиствам с един Био препарат, който щерката ми донесе от Германия. Не съм забелязала да попиват миризми или мазнотия, аз също доста готвя, а тая украса я правя от три или четири години.

# 185
Благодаря! Значи си имало начин с почистването. Виждала ли си в България този или подобен препарат?

# 186
  • София/Севлиево
И аз искам сняг.Ей това ми е от миналата година,за тази имам друга идея,ама снегът го няма (уж трябваше днес да е,но се отлага за четвъртък)...

# 187
  • Някъде там
Чудесни украси и елхи показвате. И да знаете, че завиждам за снега Flushed!
Поръчах си три опаковки от тези зелени топки.

# 188
Завидях за сняг. Удивително, че в Пещера не заваля. В събота ще слагам елха, то не се издържа вече )).

# 189
Аз още не съм се предала, снощи си купих хризантеми Simple Smile

# 190
  • Пловдив
Относно прахът - при ежедневно пускане на робота и използване на сушилня, то той буквално изчезва!
Родих се втори път, когато открий този факт. Живеем на първият етаж и до преди 6-7 години беше някакъв ужас, при все, че имам и алергия Rolling Eyes

# 191
Май само аз предпочитам да няма сняг 🤣.
Красиво е като вали и ако се задържи наваляло, но мизерията после е ужас. Може би ако съм някъде в гората в хижа и ще ми хареса. Но така в ежедневието… thank you, no thank you. И се радвам, че при нас има за около седмица-две през зимата.
Почнах да украсявам, нито ми е рано, нито ми е късно. Имам готови неща, но като приключа и ще покажа. Все още се колебая дали да слагам голямата елха.

# 192
  • София
Хайде и аз да се запиша за вдъхновения Blush
Тази година съм намислила да експериментирам с минималистична украса. Искам метална елха.
Да видим дали ще се "преборя" с домашните любимци, които настояват за пищна, дори за истинска Blush

Нещо подобно ми се върти в главата :

# 193
Поразгледах снимки от предходната тема… направо  ме зарибихте с коледното село Joy
Та имам въпрос към Кейтинка..

https://cdn.bg-mamma.com/8tM2/m9Znr.jpg

Как го направихте , отделни фигури ли са, реката, стълбите и т.н. ?

Driada, целият град лежи на платформа от две части изрязани от една голяма плоскост. Върху нея са залепени няколко слоя стиропор. Та реката лесно издълбахме после. За “водата” разтопихме няколко нюанса сини и бели свещи, после заляхме с течно стъкло (което поизтече малко през процепите 🤣). Всички скали и нива са правени от монтажна пяна, от тази, която се раздува. После ММ ги издялка в съответните форми. Стълбите са правени от парчета тънък фибран, захванати с клечки за зъби и след това целите ги минах с една гипсова смес и четка, ама потупвайки, за да стане този заледен ефект. Цялата стая е в строителни материали докато го сглобяваме; все едно ремонт правим. Затова и тази година ще пропуснем, просто има и други обстоятелства при нас и не ни се занимава и с това.
Май това е общо взето, ако нещо конкретно те интересува, питай 🙏.
УАУ, това  се казва виж пилотаж … Доста трудоемко ми се струва, но пък резултата си струва

# 194
Много харесвам минимализма! Споделям едни ръчно изработени дървени елхички, на които попаднах в Инстаграм, и се влюбих Heart Eyes А и са от български производител Heart

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 14:40 от SilkTouch

Общи условия

Активация на акаунт