Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2024/2025г.

• 40 045
  • 669
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Новите произведения...дървени коледни картички:

# 541
Всички венци вече са готови.
Ето някои от тях

# 542
  • в сърцето на един мъж...
NeZ_9 много са хубави!

# 543
Къде има толкова сняг!

# 544
Къде има толкова сняг!
Ако питаш мен, снимките не са от сега. Снимах ги, докато ги правих. В един от дните валя малко сняг. Wink

# 545
  • Бургас
И дървените картички и венците са разкошни!
Браво момичета!

# 546
  • БГ
NeZ_9 разкошни венци и другата външна украса много ми харесва!Все ми се иска естествена украса, но освен клонки във ваза или кошници друго не сколасвам да направя!
Karmiel чудна елха и цялата украса!
Малко и от нашия дом

# 547
  • София
Откъде сте купили тази кукла.

# 548
  • Банско
Тази година ще наблегна повече на украсата с живи клонки от елха, понеже не взимаме истинска ( а и сме против да се секат дръвчета). Другата година мисля да помисля да взема елха под наем, наскоро разбрах че има такова място Simple Smile

# 549
  • София
Най накрая украсих и елхата при родителите ми. В семейството ми има традиция, датираща много от преди да се родя аз, да се купува всяка година нова играчка (понякога и повече от 1) и да се слагат всички на елхата. Обожавам тази елха.

# 550
Всъщност тези дръвчета са много за предпочитане пред пластмасовите. Пластмасовите биват транспортирани основно от далечни дестинации, и накрая завършват на боклука и натоварват още повече околната среда. Дръвчето идва от региона и докато бъде отсечено “обработва” солидно количество въглероден диоксид, накрая се компостира и допринася още повече за околната среда.
Когато се прави съзнателно и се засаждат нови площи ползата е много по-голяма. Да не говорим, че Коледата е празник на традициите и аромата на дръвче е част от тази традиция. Поне при нас немската организация за опазване на околната среда съветва да се предпочита естествено дръвче.

# 551
Преди години украсявахме само естествени дръвчета.
Но го правехме непосредствено преди Бъдни вечер и едва издържаше до Нова Година.
Не, че не е достатъчно...но напоследък свикнахме да украсяваме много по-рано и това доведе до нуждата от изкуствена елха.
Но пък в къщата на село, съм само с естествена украса и това компенсира до някъде нещата.
Наистина, друго си е, когато има естествен аромат! Christmas Tree

# 552
Всъщност тези дръвчета са много за предпочитане пред пластмасовите. Пластмасовите биват транспортирани основно от далечни дестинации, и накрая завършват на боклука и натоварват още повече околната среда. Дръвчето идва от региона и докато бъде отсечено “обработва” солидно количество въглероден диоксид, накрая се компостира и допринася още повече за околната среда.
Когато се прави съзнателно и се засаждат нови площи ползата е много по-голяма. Да не говорим, че Коледата е празник на традициите и аромата на дръвче е част от тази традиция. Поне при нас немската организация за опазване на околната среда съветва да се предпочита естествено дръвче.
Добре казано … Подкрепям напълно мнението Hug

# 553
Днес не можах да устоя на този автобус. Голям е, дълъг е 2 педии.

# 554
Също предпочитам естествени дръвчета и въобще материали за декорация по Коледа, намирам ги и за по-екологични.
Di Soleil, напълно споделям казаното, да не си ровя сега миналогодишни постове, ще се повторя, пък така препращам за по-лесно.
Цитат
Не, че не е достатъчно...но напоследък свикнахме да украсяваме много по-рано и това доведе до нуждата от изкуствена елха.
На мен ми се струва, че зависимостта е в обратна посока - точно заради масовото разпространение на изкуствени елхи и куп други декорации с едновременното внушаване на неекологичност на естествените елхи и чувство на вина за ползването им,  хората започнаха (и вече свикнаха) да украсяват по-рано, което пък на свой ред се ползва от маркетинга и все по-рано настойчиво, дори агресивно, се предлагат коледни продукти още от м. октомври - в разгара на есента и така един омагьосан кръг с краен резултат лавина от декоративна пластмаса за един ден.
Затуй, когато ми говорят за екологичност и отсечени елхички, се вбесявам. Всяко отсечено дърво може да бъде възстановено и утилизирано екологично, но пластмасата и свързаното с нея производство - не.
Аз продължавам да държа на естествената декорация, а останалата извън нея са само традиционни играчки за елха, свещници и две-три снежни преспапиета, които ползвам с прякото им предназначение.  
Държа, държа, ама ме затиснаха книжа и срокове и май ще карам Коледа с вашите декорации Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт