Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2024/2025г.

• 45 511
  • 712
  •   1
Отговори
# 210
Да, тази година ще се прави коледно селце, но тъй като съм начинаеща ще пробвам нещо по-скромно . Та въпросът ми е от къде вземате дребните фигури, къщички, елхички и т.н. ? Какво може са се използва за изкуствен сняг ? За изкуствените елхи дали не може да се ползват естествени борови клончета ?
За основи видях идеи с памук и мъх, тези ми харесаха

# 211
От различни места. Общо взето, където намериш нещо, което смяташ, че ще ти е от полза. Моите са от ebay, Temu, Aliexpres и от физически магазини.

# 212
В ТЕДИ има голямо разнообразие на фигурки, къщички, елхички. Преди имаше в немските магазини, тези, които продават едновременно дрехи обувки, домакински съдове, украса. Във Варна напр, вече май няма такъв(има само за дрехи), но наскоро видях в едно малко магазинче пак за домашни потреби пак такива фигури като в някогашните немски магазини. Имаше човече до фенер, малка пързалка, такива неща.

За изкуствен сняг и аз щях да питам. Една година си купих от арт магазините много хубав, с пулверизатор. С него напръсках естествени клончета и шишарки, много хубаво се получи. На другата година пак купих, пак в подобна опаковка, беше абсолютен боклук, разтече се, едва се закрепи по клоните

Въпросът ми е каква марка и откъде купувате хубав изкуствен сняг, ако ползвате. Аз съжалявам, че първата година не обърнах внимание.

# 213
  • Някъде там
В магазините на Пепко и КиК също се предлага изкуствен сняг, но дали е хубав не знам.

# 214
Благодаря за отговорите , ще се похваля ако намира нищо интересно…

# 215
  • Под Сините камъни
Най- много човечета съм взимала от Мосю Бриколаж, но не знам тая година има ли. Щерката също ми носи и от Германия. Поръчвала съм и от Алиекспрес, но сякай идват или много малки, или пък големи. Къщички съм взимала от Деникс, Айко, Кик, Билла(там ударих джакпота с намаление от 70%)и от други магазинчета из нашия град.
Между другото вчера минах покрай Кик имат много сладурски къщички - магазини под формата на бургери, картофки и сладолед. 12лв мисля че беше бройката. За сега се въздържах, но няма да е за дълго.

# 216
  • Пловдив
Тъкмо магазинче- бургер, барбекю и сладоледена къщичка чакам (по 6 лв бройката) Joy От една група във ФБ си ги поръчах - всяка година качват най-различни неща.
Относно местата, от където взимам елементи - всички изброени до тук Joy - на първо място Бриколаж, Пепко, КиК, Теди, магазина тип "левче" за който споменах по-рано (Crazy Shop) - вдигнаха малко цените, но пак на фона на останалите магазини са си ниски (за справка - преди 3-4 години някъде, купих фонтан за 5 лв. Доста разпратих и по куриери в страната тогава), Алиекспрес, Тему. Сега се сещам, че и от Практикер си бях взела една църквичка много сладурски... Абе общо взето от всякъде, където ми харесат взимам Joy
За изкуствен сняг ползвам един плик от Джъмбо (вече е към края си, та трябва да се оглеждам за нещо подходящо). Самият "сняг" е като нарязани парченца найлон - Абе доста прилично имитира току-що навалели снежинки. Ще видя, мисля даже, че кутиите с елементи за селцето са тук в апартамента и ако е така, по-късно ще го снимам

# 217
Лорен Николсен не помня в коя тема я обсъждахме. Вече е качила клипчета с коледните декорации та ви черпя с едно 🎄
У нас никога няма да сложа чак толкова много декорация, но е красиво и обичам да я гледам

# 218
  • Под Сините камъни
Тъкмо магазинче- бургер, барбекю и сладоледена къщичка чакам (по 6 лв бройката) Joy От една група във ФБ си ги поръчах - всяка година качват най-различни неща.
Относно местата, от където взимам елементи - всички изброени до тук Joy - на първо място Бриколаж, Пепко, КиК, Теди, магазина тип "левче" за който споменах по-рано (Crazy Shop) - вдигнаха малко цените, но пак на фона на останалите магазини са си ниски (за справка - преди 3-4 години някъде, купих фонтан за 5 лв. Доста разпратих и по куриери в страната тогава), Алиекспрес, Тему. Сега се сещам, че и от Практикер си бях взела една църквичка много сладурски... Абе общо взето от всякъде, където ми харесат взимам Joy
За изкуствен сняг ползвам един плик от Джъмбо (вече е към края си, та трябва да се оглеждам за нещо подходящо). Самият "сняг" е като нарязани парченца найлон - Абе доста прилично имитира току-що навалели снежинки. Ще видя, мисля даже, че кутиите с елементи за селцето са тук в апартамента и ако е така, по-късно ще го снимам
Дай линк към тая група, моляяяя

# 219
Ехаа, първа. Тази година ще наблегна на украсата на дома- възглавници, одеала и др.

Нямам търпение да нахлуе коледния дъх и вкъщи 😂

# 220
Записвам се в темата, започвам да се оглеждам вече за украса. За сега съм взела единствено свещ еленче. Тази година мисля темата да е червено, зелено и златно Simple Smile класика.

И на мен много ми харесва тази комбинация 😍

# 221
Лорен Николсен не помня в коя тема я обсъждахме. Вече е качила клипчета с коледните декорации та ви черпя с едно 🎄

Е , аз ги обърквам , гледам много подобни клипчета , но конкретно това (не знаех ,че е известна  тук ) ми попадна случайно точно тази сутрин . Като начало - хареса ми ,че изми пода Satisfied , така де , иначе само пускат по една прахосмукачка , а по тукашния край без миене не може да мине ! В спалнята декорацията не е чак толкова много , особено на камината , само подредбата на  книгите като поставка за свещи ,не ми допада . Книгите заслужават уважение и имат друго предназначение .Но пък двете кресла с цилиндричните възглавници ...... това винаги ме е забавлявало - да му се не види , все-пак е място за сядане ! Не знам пускала ли съм тук това клипче , но е показателно до къде може да стигнем от престараване . Не стана ясно , но да кажа ,че организацията и декорацията на тази дама ми харесват като цяло .

https://www.facebook.com/reel/1948548295617905

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 16:15 от oska

# 222
  • Под сянката на разлистените кактуси
Лорен Николсен ми е любима! И 4 деца има, котки, кучета и кокошки, как й стига енергията и ентусиазма, просто не знам

# 223
Лорен Николсен ми е любима! И 4 деца има, котки, кучета и кокошки, как й стига енергията и ентусиазма, просто не знам
Вероятно не ходи на работа , та защо да няма енергия .. На мен не ми харесаха изкуствената елха и изкуствената камина на дамата. И като цяло в декорацията ми  липсва нещо лично, семейно или ръчно направо, препращащо към семейния уют, а не толкова изчистено и бутиково .. Но това е  въпрос на вкус ..

# 224
  • Под сянката на разлистените кактуси
Вероятно не ходи на работа , та защо да няма енергия .. На мен не ми харесаха изкуствената елха и изкуствената камина на дамата. И като цяло в декорацията ми  липсва нещо лично, семейно или ръчно направо, препращащо към семейния уют, а не толкова изчистено и бутиково .. Но това е  въпрос на вкус ..

Грижата за 4 деца, къща и животинки не  е работа? Ами да, сигурно си клати краката по цял ден...

Общи условия

Активация на акаунт