Отговори
# 45
  • София
Мацки аз заради този полип сега ще чакам да свърши цикъла и отивам пак на лекар, за да се види какво става с него и ако трябва да се маха. Обадих й се и тя също каза, че вероятно е от него и ако до ден-два не се нормализира направо да отивам при нея та ще видим. Дано се пооправят нещата, че първият път ми беше 14 дни #Crazy 

# 46
Клюки, изобщо не си втълпявай глупости! И аз бях като теб като спрях да се цедя! Все ми се струваше че кърмата ми много е намаляла и не стига на Боил! Даже имаше период от около 2 -3 дни в който Бу искаше да суче през час, което още повече ме притесни! Обаче вътершно си знаех, че е някакъв период на интензивен растеж и че кърма си имам достатъчно! В крайна сметка се оказа, че Боил е наддал с цяло кило и цели 5 см за 1 месец! Миналата седмица Валентин като беше в командировка изобщо не се сещах за ядене и гърдите ми бяха станали като празни мехове - меки и отпуснати, ела сега да видиш как са откак взех да си ям нормално  Mr. Green! Даже ми се наложи и да се изцеждам 2 пъти! Вярно че качих 1 кило, ама голяма работа!  
  За захранването - ние сме само на кърма, нищо че имам половин чувал моркови, домашни тикви, картофи и чушки / нарязани и замразени/ от село! Мисля този път да изчакам максимално, защото се опасявам че и Боил също може да направи АБКМ, а и педи още нищо не е казала за захранване! Иначе Вили го захраних по старата система - първо сок, после пюрета, а накрая каши! Соковете ги започнах като стана на 2 месеца /тогава бях при друга педиатърка, която докара на Вили хемороиди и АБКМ от АМ, защото жълтеницата му била от кърмата ми  #Cussing out/, а пюретата след 4 месец! Рядко съм давала купени пюрета, купувала съм главно плодови!
  Ами това е за сега! Отивам да готвя, че 2 дни не съм, а баткото ще иска да яде като се върне от училище!

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 13:28 от benighted

# 47
  • София
Здравейте!!! Да се присъединя и аз към късно захранващите. Борис е още само на кърма и смятам да я караме така до 5 месеца най-малко. Педиатърката ни е също ЗА. Тъй като таткото има алергия, това е допълнителна предпоставка да не бързаме. Не виждам какво ще загуби. Тъй като смятам през юни да идем на морето за лятото, не знам как ще съчетаем захранването, но ще го измисля някак. Той тамън ще е навършил 6 месеца. А дали ще са купешки или домашни пюретата също ще реша в движение - но клоня към домашното  - ще търся материал на място. Аз съм отгледана с кисело мляко, но не действам по логиката "Щом нищо ми няма..." Иначе, наистина нищо ми няма - стомаха ми е здрав, алергии нямам, не боледувам - но и това зависи от много фактори, не само от захранването.

# 48
Клю,
По въпроса с кърмата- тука ни учеха, че ако бебето пишка и ака достатъчно, значи не гладува Simple Smile и всичко си му е ок... никой не прави контролно кърмене, а ни теглят веднъж на 2 месеца (ужасна профилактика мене ако питаш), ама ето на- живи и здрави сме си.

Аз смисъла на помпите едва наскоро го проумях- има смисъл, човек да си купува мощна и скъпа електрическа помпа, ако ходи на работа и трябва ежедневно да се помпи и то бързо, за да има какво да яде детето... по закон- майките кърмачки имат право на 20 минути почивка за цедене на всеки 3 часа... с тоя платен отпуск за бременност и раждане от 12 седмици- работещите американски майки, които кърмят, за мен са героини и заслужават златен медал...

Аз със зор цедя повече от 20-30мл с моята ръчна "Авент", ако реша да излизам някъде сама, та го права на 2 пъти за да има нещо, ако Дани огладнее междувременно, но не мисля, че детето ми гладува... много си е добре даже.
И МРАЗЯ ПОМПАНЕТО, АМА МНОГООО!!!!

Всъщност имам проблем, за който и навремето писах- Данни само лигави биберона и се прави че пие, а нищо не дърпа, и досега колкото пъти сме се опитвали да го прилъжем- толкова пъти злощастната ми кърма отива на боклука после.... Добре, че не съм се бавила досега навън без него, твърде много, та не е пищял от глад, или може би това ми е грешката...

Весето- сори, че ви обърках с Дил  Embarassed Стискам палци Баба Шарка да подмине мъника!!!!!

За храненето - тука по тв, тръбят, че за бебетата е най- добре "органик фууд", която си е по- скъпа, НО СПОРЕД МЕН СИ СТРУВА!!! Защото освен нитратите, във всички "обикновени" плодове и зеленчуци има и антибиотици, хормони и бог знае още какво...
Така, че който има баба на село- блазе му!!!

# 49
здравейте , милички !  bouquet
много одавна не съм се включвала , ама не ми остава вече никакво време . Върнах се на работа  Sad Само 2 дни в седмицата , но ми е ужасно тъпо и ужасно ми липсват децата  Cryзаради тъпите пари не можем да се порадваме на бебчовците , но какво да се прави ...
Сега , като ви чета , абе много сте хард, ха ха ха  Mr. Green защо се препирате така ? И едните и другите са прави за себе си ... Аз например като нямам кърма , предпочитам Мишко да хапва плодове и зеленчуци ( сама ги приготвям , купувам от една баба на село ) . Веднага обяснявам защо : от Милумила , наддава ужасно много е 7 кила , вярно че е едро дете , но все пак това трябва да прекрати , преди да съм го разболяла ... Иначе е 68  см вече #Crazy
купувам ваксини , щото не вярвам на родното зддравеопазване и така ... Ей , ама голям сладур стана  Heart Eyes нали си е моето гардже Simple Smile))) и с едни огромни зелени очи .... мъжа ми се шегува , че брат му му бил помагал , хахахаха Simple Smile)))
това е за сега , сладурки Simple Smile))
Апропо ,ако имах кърма и аз бих кърмила до последно ... мисля , че тези педиатри си правят експерименти с децата ни  #2gunfire

# 50
Ronja, не събуждай Лина на път... но ако се събуди - мисля че можеш да кърмиш и докато сте в движение - Дарко веднъж така се храни - огладня на път за баба ми.
Мишенце, благодаря за постинга ти, не спирай да пишеш.. дори не всички да сме съгласни (това е невъзможно бе хора, все пак сме българки).
И ние сме изцяло на кърма, вода не пие детето (щото майка му не му дава). Също така не иска биберон - просто ги плюе ... в устата влизат само естествени материи - цицка. Като почнем да ядем пюрета дали ще е от шепичка ?  Joy
Аз просто няма да дам бутилиран сок от моркови или ябълки... Баща ми има лозе, ябълките ще са оттам.. а морковите ще изчакаме новите, пак от лозята на дядовците... или в краен случай ще отида в някое село край Варна и ще търся да купя от стари хора.
За ползването на стерилизатора - възможно е, някъде го бях чела тук.. но по скоро за големите. За бебетата не е препоръчително да се ползва микровълнова - защото променя структурата на клетката на водата. Не се препоръчва и замразена кърма да я затопляте на микровълнова, или там да се топли вода за АМ.
Клюки, не се шашкай излишно - това че не цедиш, не означава че нямаш достатъчно. И аз се цедя много рядко - има кърма и след сукането, но не искам да стимулирам допълнително.

# 51
  • sofia
. Веднага обяснявам защо : от Милумила , наддава ужасно много е 7 кила , вярно че е едро дете , но все пак това трябва да прекрати , преди да съм го разболяла ... Иначе е 68  см вече #Crazy
Сега бързам да излизаме, ама ние на 20 бяхме 69 см и 8850 - само на кърма.....то си е до дете, не до мляко Wink

# 52
 Е,нямаше ме няколко часа и вие сте стигнали до 3-та стр. ooooh!
 Четох,четох мненията ви за захранването/апропо-не мисля,че спорим-просто изразяваме различни мнения Wink,тук всички се обичаме Heart Eyes/ и се зачудих-за какво ранно захранване говорим,като повечето от бебетата са почти,или на 4 месеца-та,това не е рано-между 4 и 6 мес. е нормално/за бебчовците,като моето напр.,които са изцяло на АМ,в края на 4 или началото на 5 месец хич не е рано дори-аз  забелязвам по моята шушулка,че когато й давам капките в лъжичка,тя вече не я избутва с език,т.е. може би вече е готова за друга храна,но така или иначе,аз съм решила да изчакам докато навърши 4 месеца.
  Относно готовите или домашни пюрета... Thinking-ние като си нямаме село,нито пък познати,които да отглеждат плодове и зеленчуци....не знам,може би ще давам и купешки,и ще правя,когато имам възможност.
   Хайде,ние отиваме на разходка-хубав ден и на вас  bouquet

# 53
. Веднага обяснявам защо : от Милумила , наддава ужасно много е 7 кила , вярно че е едро дете , но все пак това трябва да прекрати , преди да съм го разболяла ... Иначе е 68  см вече #Crazy
Сега бързам да излизаме, ама ние на 20 бяхме 69 см и 8850 - само на кърма.....то си е до дете, не до мляко Wink

ох ти ме успокои , скъпа , аз се бях шашнала от всякъде Sad(( все си мислех , че дуди е най - напред с килограмите Sad(((
Скоро ще правите ли среща ?. Аз гледах снимки и пак съм пропуснала SadУмирам си от мъка  Confused

# 54
  Хихихи, Бедствието, ние на 28.02 пък бяхме 7550 и 68 см., а Бу не се роди толкова голям колкото Мишо  Wink! Но все пак за дете на АМ, това вашето май го водят много   newsm78, иначе Бу признава само цицата!
  Да ви се похваля - НЯМАМЕ стафилококи  newsm44! Много съм щастлива! Явно хремата която я имаше доскоро са били нормални секретчета! Е сега сополите са ни от вируса на баткото, но поне нямаме бактерии  newsm44

# 55
Фъстъчка, gadamer, беше пуснала линк с признаците, които може да се следят за започване на захранването. Ето го: http://karmene.greatnow.com/zahranvane.html

Мишенце, и аз съм фен на "Книга за кърменето"   Peace Досега, каквото съм прочела се е доказвало!!!

Мерелин, тук във форума има теми за това, че се ползва стерилизатора за задушаване, но както Вени е писала, не бих го ползвала за детето.

Sofko, аз веднъж храних от биберон - Лина рева адски 5 минути, и аз бях на косъм да и дам гърда, но накрая явно усети млякото и го изгълта! Така, че в твоя случай просто трябва упорство! Но така или иначе целта ти надали е да го свикнеш с биберон де, просто ако е гладно, детето в един момент ще засуче бибата. Американските майки направо ме изумяват...наистина им е много трудно. Предполагам само богатите раждат много деца. То те и не раждат толкова май  newsm78, ами осиновяват,,,което също е похвално де. Относно помпата - на мен много ми помага, когато ми се препълнят гърдите = А за ходенето на работа и кърменето - Абе ДА, ИМА НАЧИН, но мисля, че повечето ще се съгласят, че почнеш ли работа, кърмата в един момент ще спре. Стреса и начинът на живот влияят много, според мен.

Вени, не бих кърмила Лина в движение от съображения за сигурност, иначе предполагам няма да ми е трудно Simple Smile

# 56
   Мами благодаря ви за съветите Hug
Аз хицх не искам да стигам доо АМ ама за всеки случай да знам как става номера,че бебо днес сутринта например ту посяга да лапа цица ту я пуска и реве -е все на стачка ли да го оприличавам,а понеже едва излезе капкаот цицата реших че може да не му стига newsm78, а и днес за 1-ви път още не е акал а винаги поне по-два пъти го прави...
    И пак за пюренцата -аз да ви кажа например не мога да ям домашно кисело и прясно мляко,сирене,кашкавал...и макар купешките да са фалшименто по- ми пасват та си мисля дали не сме се изкривили и да сме станали едни искуственяци та истинското да ни навреди(това е шегичка разбирасе)

# 57
Ивиче, Жени Б, Златна, дайте едно рамо за д-р Жекова в темата "за" или "против" Окръжна болница. Някаква мама писала, че била истеричка, представяте ли си? Жекова - истеричка?!  newsm78 newsm78 newsm78

Ти, Жени, как си, по-добре ли си?

Днес е прекрасен пролетен ден. Имаха късмет нашите момчета и момичета, че не бяха като затворничета на зимата, а успяха да виждат често и за много зимно-пролетно слънце
Hug

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 17:29 от masha

# 58
Като сме почнали да говорим за захранването - аз мисля след месец вече да почваме, т.е. на 5 навършени месеца. Не мисля, че е рано, защото тъй като всяка нова храна се въвежда поне седмица, че и повече, като включим и почивката от няколко дни, то само за картоф, тиква и морков ще са нужни поне 3 седмици  #Crazy Множко ми се вижда. Това е лично мое мнение, и съм сигурна, че всяка мама прави най-доброто за детенце!
Рени, много се радвам, че нямате стафилококи. Аз все да питам и забравям  ooooh!

След час имам преглед при гинеколог, че още не съм ходила след раждането.  Embarassed Дано не ме изненада с нещо неприятно.  Praynig

Хайде оставям ви, приятна вечер на всички!  Hug

# 59
ето отговора на ДР.СЛЪНЧЕВА

"Здравейте! Можете да изчакате още около месец със захранването. Началото да е при навършен 4 месец към 5.
Първо е добре да започнете със сокове- моркови или ябълки. Те са неутрални и най-добре се понасят от децата.
След 15 дни от захранването със сокове  можете да давате постепенно на обедното хранене- плодово пюре 2/3 и 1/3 от млякото.
Отново след 15 дни продовите пюрета ги заменяте със зеленчукови. Те се усвояват малко по-трудно. Първите зеленчукови пюрета е необходимо да са на основата на картофи или моркови. Не трябва да има грах, броколи, карфиол. Тях ще ги давате вече когато бебето е свикнало със зеленчуковите пюрета.
Към 6м. следобедното хранене го заменяте с каша.
И в 7 месец редувате зеленчуково пюре с пюре с месо."

Общи условия

Активация на акаунт