Отговори
# 255
  • София
Ох Пам много ти благодаря за експресния отговор поуспокоих се:hug:

Тали направо нямам думи ужас!

Карил много се радвам, че Дани вече е по-добре. А намери ли инфо за вода в ушичките? Дали наистина е така както ми каза съседката? Дано не е било ушето, а от храната. Аз от утре минавам на Нутрилон Комфарт заради запека. Дано има ефест, че 2 дни давах сок от круша по 20 мл., но освен, че не му хареса нищо не стана. Само първият път, но то си му беше време - четвърти ден без акане #Crazy

А педито ще я сменям - никакво внимание не обърна на детето добре че беше сестрата. Но трябвало 20 дни да давам по 3 капки Вигантол, че му била по-мека главичката. Това какво значи начални признаци на рахит ли? И трябвало вече да яде плодови и зеленчукови пюрета, а от другия месец каши #CrazyАбе то детето капките с лъжичка не ги иска аз чак каши да давам. То щял да плюе и да не иска, но аз трябвало да тъпча представяте ли си Луди жени ще има да взимат!

# 256
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на Данаил на Karil и Ники на 4efi!!!

Карил - радвам се, че нещата са се поуспокоили при теб и Дани е по-добре  Peace. А от ЦИБАЛАБ и аз се разочаровах още като бременна, ама нали ви бях писала, няма да се повтарям.

Леле, Тали... стискам палци с мъжа ти всичко да е наред... а за психопатите си права! Много хора са се побъркали и почти всичко човешко в тях е умряло... Дано в живота да си имаме работа с "другите", човеколюбивите, хора - и ние, и дечицата ни!!!  Praynig

Жени - радвам се, че се подобряваш!!! А за тази физиономия - с езичето по долните венци - Тодорова каза, че е от зъбите - т.е. правилно си се досетила. Дано изчакат зъбчетата поне още 3 месеца...

Цвети - чудесно е, че с приятелката и бебчето и всичко е наред!  Hug

За къпането - и ние не го правим всеки ден, нали не сме на режим, и доста относително е всичко... А за крустите - т.нар. бебешка кал - 3 дена поред и измих косата и и се появиха!!! След това я намазах с Дефламол - съвет от сестра ми за борбата с тях - измих я, пак я намазах, но не я бях мила примерно 3 дена - и се махнаха! Определено мисля, че имат нещо общо с прекалено честото миене на косата, или както една лекарка каза: "Хигиена е мръсна дума"  Mr. Green.

Ваксината Акт Хиб - е с/у Хемофилус Инфлуенца тип Б, която може да причини и менингит, както и други заболявания. Тя е единствената ваксина и с/у менингит в България, иначе в света има и други, които тук не се внасят въобще - Превенар, Менинго А+С и т.н., които са с/у различни видове причинители на менингит. Пиша го не за да ви объркам, а просто като информация - защото 4 години се чудих да бия ли на Йоана Акт Хиб или не, след поредния случай на менингит, излязъл в медиите... И изчетох доста неща за тези ваксини - в крайна сметка тя стана на 5г., а има смисъл Акт Хиб да се слага преди тази възраст... та така.

Ето малко снимчици от нас: тук, след красавеца Бу на Рени. Новото е, че се заиграва с балон; а иначе едното оче пак сълзи...

# 257
Мина, прочетох листовката за пентаксима. Акт хиб-а е за инфекциии, причинени от бактерията Хемофилус инфлуенца - в това число менингит, други инфекции на кръвта, но не и срещу друг вид менингити, причинени, да кажем, от вируси. Тъй че педито ти да я прочете, след като ти е казала, че не е срещу менингит! Не бях видяла, като му я слагаха на Михаил, че прахчето е отделно - просто дадох кутийката с пентаксим на лекарката и вероятно, докато съм го събличала, не съм забелязала...В листовката пише, че Хемофилус инфлуенца се слага след втория месец. Но у нас педитата практикуват и така - слагат ДТК и полио, а чак на 1 годинка инжектират с Акт хиб отделно. Ти си решаваш дали сега да го ваксинираш или тогава.

Карил, не бях видяла любовната ти лирика. Хареса ми, и образите, и езикът, има някакъв вихър в този стих, динамика е слабо казано, ти си експанзивна личност... Не ми се връзва медицината с този темперамент. Нещо друго ще да си си мечтала....И аз пишех стихове, също лирика, но по-малко любовна, по-скоро философска. И по-скоро бял стих, далеч нямам сатиричния ти талант от стиховете за свекита и мами. Иначе са натрупани няколко тетрадки, които вероятно никога няма да издам. Сега настана другата крайност - всеки се мисли за поет, без най-малката доза самокритика, намира си спонсор и издава стихосбирка. И така адски падна нивото на книжния пазар на български поети! Какво падна - направо се замърси!!! #2gunfire

# 258
  • София
Честити месечинки на Дани и Ники!!!

Мен така като почнат да ме занимават с това захранване много им се ядосвам...в крайна сметка ние като майки можем да си преценим как и кога да го направим... Е, то при мен хубавото е че педиатърката ми настоява за късното, та там си съвпадаме по мненията...

Та обажда ми се вчера мъжа ми, щото жената на брат му му обяснявала как така не сме захранили детето още... та нещо му разказвала и той милият се уплашил... и ме пита, та пак обяснявах наново за алергиите и късното захранване... Но вече го посъветвах, а и аз така ще правя, питат ли ме захранвам ли, ще казвам ДА, питат ли ме давам ли сокове и вода, ДА..., че направо ми писна цялата рода да ми дава акъл как се правело навремето...   

Карил, добре че Дани се е успокоил... аз ги пропуснах вашите перипетии, ама мого се уплаших от това с водата в ухото, щото като я къпя Йоана все и влиза, уж бърша, ама знам ли...

# 259
Мина, прочетох листовката за пентаксима. Акт хиб-а е за инфекциии, причинени от бактерията Хемофилус инфлуенца - в това число менингит, други инфекции на кръвта, но не и срещу друг вид менингити, причинени, да кажем, от вируси. Тъй че педито ти да я прочете, след като ти е казала, че не е срещу менингит! Не бях видяла, като му я слагаха на Михаил, че прахчето е отделно - просто дадох кутийката с пентаксим на лекарката и вероятно, докато съм го събличала, не съм забелязала...В листовката пише, че Хемофилус инфлуенца се слага след втория месец. Но у нас педитата практикуват и така - слагат ДТК и полио, а чак на 1 годинка инжектират с Акт хиб отделно. Ти си решаваш дали сега да го ваксинираш или тогава.
...

masha -  Hug. Може и след годинка да се сложи - ако се слага преди годинка се правят 3 приема на ваксината, а след годинка - 1. Аз все още не съм решила дали да я слагам...

# 260
  • у дома...
Здравейте мамита!

Да се присъединим и ние към къръшкия 8 март... То може ли нещо да има и ние да го нямяме?  Twisted Evil
В сряда сложихме Пентаксим на Хулиганката за пръв път. Та бяхме кисели та кисели  - не искаше да яде, или ако ядеше то беше по малко - от всичките яденета само оризовата каша си изпапа като добро дете; не искаше да спи - не че не и се спеше, просто незнаеше как.. Та така до днес на обяд... Май вече си е предишната Ани... Щото цял ден вчера ми висеше на ръцете. Добре че мъжо беше следобед на работа та малко от малко да ме отмени.

karil, мила, дано вече с Дани наистина всичко да е наред Hug. Нали вече е голям - на цели 4 месеца  Simple Smile. И дано вече няма перипетии около него и да си бъде едно спокойно, весело гукащо бебоче. Ти мислиш за всички нас и се тревожиш за всички ни, така, че виртуалната ни и духовна подкрепа е най-малкото което можем да ти дадем и което заслужаваш! Hug Hug

TALI, дано с Андрей всичко е на ред вече Praynig. Ако можем да помагаме с нещо казвай. И ще чакаме новини от вас. Hug

Мамета, декларацията за ДОД където татето трябва да я подаде, че да му възстановят тази ли е - Декларация за ползване на данъчно облекчение за деца по чл.29а, ал.7 от ЗОДФЛ  или някаква друга?

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 13:23 от velinova

# 261
Роси, Маша, Sbruny, благодаря за поясненията! Трябваше аз вчера да кажа да ни я слагат, ама ако знаете какво ми беше в този момент - по телефона в кабинета ми казаха много лоша новина, а пък аз си помислих още по-лоши неща, защото семейството ми има навика да ми спестява доста неща, защото съм с много лабилна психика и все ме щадят. Ама май нещата са на оправяне, дано!!!  baby_neutral  baby_neutral  baby_neutral

Тали, не мога да повярвам какво ви се е случило. Аз сигурно щях да откача. Ама щом всичко вече е ОК Hug Ако наистина имате нужда от нещо - насреща сме.

# 262
Тали, дано всичко е наред с вашия татко!!
А за захранването - аз вече не обяснявам нищо на никой, писна ми. Ама не ме и питат. казвам само че не давам нищо и сменям темата. Не ми се говори изобщо. Дразня се само, като ме карат да дохранвам с АМ. И защо съм давала от болната гърда да яде, като е болна..
Айде, излизаме на разходка след малко Simple Smile

# 263
Пишете ме и мен в отбора с каръшкия 8 март.
Първо ходихме да си избера САМА цветя и аз нали съм практична вместо букет си избрах разсад за саксиите на балкона - да ми е цветно цялото лято.
После бях на преглед при гинеколога -ами чак сега сварих, че с тия деца няма как. Прегледа беше страшно неприятен - боля ме после цял ден. Всичко уж е наред, но шийката ми е страшно къса и лекаря каза много да внимаваме, следващо дете не по-рано от 2-3 години, иначе трудно ще го износя и ще има доста последствия за мен. Може и никога да не ми се възстанови шийката, но така се получавало при раждането на едри деца (а моите и двамата бяха с големи глави и дебеланковци). Дано поне цитото даде добри резултати.
Следобеда Ники ми разказа играта - беше спал целия предиобед и реши че следобеда ще се носим на ръце. А седна - веднага рев. Ужас.
Хубавото на деня беше че таткото ни се появи все пак с букет вечерта. Но аз бях капут и не можах да се зарадвам.

# 264
Олелееее, Тали, какви са тия изроди,  малеееееее - наистина нямам думи....

Велинова,  нали таткото е на трудов договор- парите може да се връщат чрез работодателя, така че предполагам счетоводителката им най- добре ще знае- освен това трябва да занесе и декларация, подписана от теб, че  няма да се възползваш от тази възможност

Аз отивам сега да се цедя да има папане за малката, че още два дена кино и после НЯМА!!!

# 265
Здравейте и от нас с Ангелчо, той сега ритка в шезлонгчето до мене и почти ми пее  Heart Eyes

мамаМони и при нас е трудно даването на вигантола с лъжичка, та затова направо в устичката му ги капвам, ат ой обикновено сам я отваря, ако не, малко му издърпвам напред устничката и кап, кап

Карил честито 4-месечен бебок! Party Дано е здравичък и кротък, за спокойствие на мама!

Tali дано бързо да се възстанови мъжа ти, кураж! Леле бих го убила идиота, аз ставам мноого агресивна ако някой ми посегне по какъвто и да е бил начин!

Момичета да ви питам оптново за Зимафлор-а, от кога мислите да давате на бебоците или давате вече?

И за коритцата
, бебоците събират ли се още легнали в тях, и изобщо кои са най-дългите коритца или са стандарте размер, не съм се разтършувала още.............. newsm37

За къпането ние се къпеме в 21.30 почти всяка вечер, после папкаме и тате приспива бебчо, а мама се изцежда и разтребва, а първо в 21 ние задължително вечеряме че после не се знае за нас кога ще дойде ред, а и дали ще дойде въобще... smile3502

Сега отивам да врътна една пилешка супа и една мнооооооооооого вкусна салатка с ролца от раци!

На всички майчета и бебчовци лек и усмихнат ден!
newsm51

# 266
  • София
dreben78 ние сме с анатомичното корито на CAM, което е доста голямо и ще го ползваме дълго, но при обикновените знам, че бързо стават малки. Доколкото съм виждала по магазините има различни размери, но да не те объркам нещо.
А за Зимафлуор не давам, но и никой не ми е казал. Знам ли дали трябва вече newsm78Това май беше обсъждано ако не бъркам и Виктор на Гадамер доколкото си спомням беше препоръчал по-късно да се започне, но кога не помня... Марианче мила кога трябваше! Аз утре съм на зъболекар и ще взема да го питам и него за това.

# 267
дребен, дори да ви е малко тясно- все ще се оправите 2 месеца- после ще къпеш седнал

# 268
  • у дома...
Цвети, принципно си права за счетоводителката, ама полицейска му работа - връчили им по едн аслужебна бележка и оди се оправяй... newsm78

# 269
значи трябва да си вземе Годишна данъчна декларация по чл.41, ал.1 от ЗОДФЛ за 2006 г. , която не знам как се попълва + Декларация за ползване на данъчно облекчение за деца по чл.29а, ал.7 от ЗОДФЛ  и от теб декларация, че няма да ползваш и да го подаде до 10 април- аз това разбрах- може компетентните да ме поправят ако бъркам -

Общи условия

Активация на акаунт