Прохождане

• 795
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, синът ми е на година и 4м, но не се е пуснал самостоятелно. Бяхме на ортопед каза че всичко е наред и е на психическа основа. Обаче когато го оставя сам да стои той сяда. Не се задържа сам на крачетата си, но по мебели се изправя и ходи. Не знам вече какво да правя

# 1
Нашето дете се пусна на 1г. 6 м- и ние го водихме на ортопед, нямаше проблем. Ще му дойде времето!

# 2
И синът ми до последно се държеше за мебелите. Беше го страх да не падне. Ортопедът каза, че при момчетата се случва много по-често късното прохождане, дори неговото дете е проходило късно и последните проучвания показвали, че е нормално да проходи до 1г. 8м. Та синът ми проходи точно на 1г.и 5м.

# 3
На моето дете му бях взела уокър, смятам че с него бързо преодоля страха си и се пусна сам. Не съм ползвала проходилки тип паяк, а само тези за бутане.

# 4
Аз до последно си казвах,че не го виждам това дете скоро да проходи ,ама буквално ,нямаше никакви изгледи . Беше на 1,3 +3 дни когато се пусна от раз без преди това да е правил каквито и да е самостоятелни крачки освен с уокъра . Реших да го държа за блузата близо до тила и той дя ходи ,хрумна ми идеята да сложа нещо до като го държа на мястото на ръката ми за да му дава усещането ,че съм с него . Проработи ! Детето си обикаляше мислейки,че го държа но когато се обърна видя,че всъщност аз седя и го гледам ,втурна се към мен и поиска да го взема . На следващия ден вече тръгна сам . Целта ми беше само веднъж да види,че е готов и може без мама и ексеримента сработи . Ако ползвате проходилка тип паяк съветвам ви да я махнете и купете уокър🙂 Намерете нещо ваше си ,което да накара детето да се чувства сигурно ,нужно е само веднъж да види че може и сам ,успех

# 5
Не се притеснявай. Всяко дете е различно.
Има теории че детето тръгва само когато укрепната ставите и мускулите. Ранното прохождане го водят за проблем.
В смисъл да го караш по-рано да проходи.

# 6
Здравейте! Ще Ви разкажа историята за моето прохождане. Родителите ми светла им памет са били много притеснени, а мама що рев е изревала, че няма да проходя.Намерили от приятели паяци и всякакви неща за прохождане, а аз съм сядала в тях и толкова. Един ден, когато сме били на гости на първи братовчед на мама, тя споделила притеснението си на съпругата му, която е била медицинско лице. И знаете ли какво е направила тя? От това се убеждавам, че е имало и други ненормални като мен Smiley и е знаела как да подходи. Взела е един конец и е хванала единия му край, а другия край е дала на мен. И разгеле съм тръгнала, мислейки конеца за голяма опора. Smiley И после като съм се отприщила, че ела да видиш... Та явно Вашето детенце е от страхливите като мен и му трябва опора, пък била тя и конец.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 22:45 от Sichi

# 7
Ще проходи съвсем скоро, не се притеснявайте.
Дъщеря ми пропусна пълзенето, в началото ме държеше за ръчичка или се подпираше на мебелите. Започнах да я окуражавам като заставах клекнала, на нивото на нейната височина, съвсем близо до дивана , протягах ръце към нея и я виках да дойде при мен. След няколко дни започна да се отпуска, постепенно увеличих разстоянието и при всяко падане казвахме “Браво” и пляскахме с ръце, за да не се наплаши.

# 8
Гледал го е специалист и е казал, че всичко е наред. Няма какво да го мислите за момента поне. Всяко дете е различно и съответно и развитието му. Нашият син също проходи късно, сега няма спиране. Почна и да скача доста по-късно (на 2,5 години чак) - според педиатърката му детето се развива нормално, така че няма повод за притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт