Майчинството счетоводно - 3

• 148 895
  • 2 946
  •   1
Отговори
# 1 005
  • В полите на Пирин планина
Аз малко като Пенчо - Питанката обаче ми се струва, че си проспах единия болничен , то не че другите ги видях Mr. Green, та болничният ,който ви издават при раждане от болницата за колко дена е и този от педиатъра за колко дена е ?

От болницата - 42 календарни дни, от педиатъра - разликата до 135 дни / в зависимост колко си ползвала от болничния за бременност и раждане преди термин или си преносила /.

# 1 006

От болницата - 42 календарни дни, от педиатъра - разликата до 135 дни / в зависимост колко си ползвала от болничния за бременност и раждане преди термин или си преносила /.
[/quote]
Екстра, Благодаря, помислих че е по-малко и  съм го проспала, то напоследък и мозъка ми работи на 3 часа и после рестартира явно  Joy

# 1 007
  • Пловдив
Въпроса ми не се отнася към майчинството-но незнам към кой да се обърна.
Работя в малка фирма и шефа ми освен другото ме използва и като счетоводител.Вкарвам фактурите и правя месечна справка декларация,а той на края на годината си плаща на счетоводител да му направят годишната делкарация.Пробле ма е там че ни правят обратна проверка,а аз съм пуснала ф-ра а я няма в дневниците на продажбите и следователно ДДС и не е платено.Ф-рата е от 09.2006г.Той ми беше казал да не ч вкарвам същия месец да не плаща много ДДС и на следващия сме ззабравили за нея.И така някой знае ли какво се прави в такъв случай.Много съм притеснена-само това ми липсваше Cry

# 1 008
Здравейте милички Hug

Искам да ви попитам как става прехвърлянето на майчинството на друг човек. Къде се ходи, какво е нужно, абе с две думи всичко, което трябва да се знае по въпроса newsm78

Мерси предварително за отговорите  bouquet

# 1 009
Здравейте милички Hug

Искам да ви попитам как става прехвърлянето на майчинството на друг човек. Къде се ходи, какво е нужно, абе с две думи всичко, което трябва да се знае по въпроса newsm78

Майчинство може да се прехвърли само на бащата на детето или на някой от вашите родители или от родителите на бащата на детето. Задължително изискване е този, на който ще прехвърляте отпускът да работи на трудов договор.
Попълват се ПРиложение № 2 и 3 от наредбата за работното време, почивките и отпуските. В 2 екземпляра се попълват. Единият се съхранява във вашето досие. Вторият, лицето, което ще ползва отпуска, го представя на неговия си работодател.

# 1 010
Да си задам и аз питанката.

Става въпрос за следния случай - бременна жена излиза в болничен от момента на установяване на бремеността. До тогава е получавала 600лв нето, редовни осигуровки. След изтичането на болничните за бременност и раждане колко ще и бъде обезщетението  за отглеждане на дете - 80% от нетното възнаграждение преди болничния ли (в случая цялата бременност)? От кога се брои 6 месеца назад за изчисляване на обезщетението за отглеждане на дете до 2 години?

# 1 011
Здравейте милички Hug

Майчинство може да се прехвърли само на бащата на детето или на някой от вашите родители или от родителите на бащата на детето. Задължително изискване е този, на който ще прехвърляте отпускът да работи на трудов договор.
Попълват се ПРиложение № 2 и 3 от наредбата за работното време, почивките и отпуските. В 2 екземпляра се попълват. Единият се съхранява във вашето досие. Вторият, лицето, което ще ползва отпуска, го представя на неговия си работодател.

А къде се попълват тези формуляри по месторабота или newsm78

# 1 012
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Става въпрос за следния случай - бременна жена излиза в болничен от момента на установяване на бремеността. До тогава е получавала 600лв нето, редовни осигуровки. След изтичането на болничните за бременност и раждане колко ще и бъде обезщетението  за отглеждане на дете - 80% от нетното възнаграждение преди болничния ли (в случая цялата бременност)? От кога се брои 6 месеца назад за изчисляване на обезщетението за отглеждане на дете до 2 години?

Обезщетението за гледане на дете до 2 години е фиксирана сума и за 2007 г. тя е 180 лв. независимо от това на колко е осигурявано лицето ползващо отпуска преди това

# 1 013
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте милички Hug

А къде се попълват тези формуляри по месторабота или newsm78

Зина ви е написала, че единият екземпляр от приложението го подавате при вашия работодател, а другия екземпляр се подава при работодателя на лицето на което се прехвърля отпуска.
Има доста такива теми пускани във форума и там всичко е обяснено подробно и по няколко пъти

# 1 014

Обезщетението за отглеждане на дете не се изплаща на база дохода 6 месеца назад. Нещо бъркате. Това обезщетение е фиксирана сума, която е еднаква за абсолютно всички, без значение какъв им е осигурителния доход.

# 1 015

Обезщетението за отглеждане на дете не се изплаща на база дохода 6 месеца назад. Нещо бъркате. Това обезщетение е фиксирана сума, която е еднаква за абсолютно всички, без значение какъв им е осигурителния доход.

Вероятно не се изразих правилно. Отпуск по майчинството след изтичане на болничните на каква база (върху кой период) се изчислява?

# 1 016
Благодаря за бързите отговори  bouquet  bouquet  bouquet

# 1 017

Вероятно не се изразих правилно. Отпуск по майчинството след изтичане на болничните на каква база (върху кой период) се изчислява?

Няма такова нещо - отпуск по майчинство. Има болничен за бременност и раждане ( 315 дни ) и след като този болничен изтече, има отпуск за отглеждане на дете до 2 години. Обезщетението за този отпуск за отглеждане на дете е фиксирана сума и не зависи от дохода на майката.

# 1 018
Благодаря много за отговорите!

Успешен ден!   bouquet

# 1 019
Искам да се посъветвам с вас:

родих дъщеря ми на 19.12.2006 г.,осигуряваат във фирмата на 170 лв.,работен стаж 5 год.
Колко пари трябва да получавам майчинство?

Защото имам съмнения,че във фирмата ми дават по-малко / така направиха с болничните-изплащаха ми 50% от тях/

Общи условия

Активация на акаунт