Майчинството счетоводно - 3

• 148 852
  • 2 946
  •   1
Отговори
# 1 035
  • В полите на Пирин планина
Здравейте на всички.Много се радвам ,че ви има и ни помагате.Имам и аз едно въпросче и предварително се извинявам т.к.най-вероятно сте го коментирали ,но в 52стр.ми е трудно да го намеря.На 20.04 излизам в болничен за бременност и раждане /45-дневния/на кого се дава на работодателя ли?И разбрах че НОИ плаща обещетението ,но трябва ли да имам открита банкова сметка,аз сама ли я откривам и избирам банката?документите за банковата сметка и болничния аз ли нося в НОИ? Дано се изразих правилно .Предварително благодаря.

Болничният лист се представя на работодателя, заедно с удостоверение от банката за номера на банковата ти сметка / може дебитна карта, безсрочен депозит, разплащателна сметка /. Попълва се и Декларация собственоръчно от теб за банковата ти сметка.
Работодателят представя тези документи в НОИ на деня следващ датата на изплащане на заплатите във вашето предприятие. В 30-дневен срок от този момент си получаваш обезщетението то НОИ в твоята сметка.

# 1 036
  • Варна
Благодаря ви за отговорите момичета. Аз също си мислех за прекратяване поради съкращаване на щата, но явно няма да стане. Много гадно, защото не се знае малкия като тръгне на ясла как ще е там и кой работодател би ми търпял болничните в първите месеци на яслата. Embarassed
Друг вариант, за който аз си мислех е да ползвам 6-те месеца неплатен, но така съвсем ще го окъсаме.

# 1 037
Много благодаря Incandescent за светкавичния отговор ,дано не досадя ,но тази Декларация за банковата ми сметка в свободен текст ли е т.к.имаме нова счетоводителка и незнам дали е много в час с новите неща .

# 1 038
Много благодаря Incandescent за светкавичния отговор ,дано не досадя ,но тази Декларация за банковата ми сметка в свободен текст ли е т.к.имаме нова счетоводителка и незнам дали е много в час с новите неща .

Не образец е - в сайта на НОИ я има - www.noi.bg
Приложение 7 е към Наредбата за ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ И ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВНОТО ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ

# 1 039
Много много мерси Incandescent!!!

# 1 040
  • Варна
А къде се подава тъз молба (ша ма извините за невежеството)?

На работодателя  Peace
По този повод и аз имам един въпрос - тази молба-декларация представя ли се след това в НОИ, или понеже е заварено положение, тях не ги касае?

# 1 041
А къде се подава тъз молба (ша ма извините за невежеството)?

На работодателя  Peace
По този повод и аз имам един въпрос - тази молба-декларация представя ли се след това в НОИ, или понеже е заварено положение, тях не ги касае?

При заварено положение молбата е свободен текст и не се представя в НОИ - остава в личния картон на работника при работодателя.

# 1 042
  • Варна
При заварено положение молбата е свободен текст и не се представя в НОИ - остава в личния картон на работника при работодателя.
Благодаря ти за бързия отговор! Подготвям болничните за месеца, и възникна този въпрос.

# 1 043
може ли и аз да попитам нещо Simple Smile този месец трябва да си подам молбата за детски добавки-звъннах онзи ден на счетоводителката и тя отказа да ми издаде бележка-била издажала до 15,аз затова сега чувам -има ли право да ми отказва?

# 1 044
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Няма право. Ако си изпуснете срока за подаване тя ли ще ви даде детските за този месец?

# 1 045
може ли и аз да попитам нещо Simple Smile този месец трябва да си подам молбата за детски добавки-звъннах онзи ден на счетоводителката и тя отказа да ми издаде бележка-била издажала до 15,аз затова сега чувам -има ли право да ми отказва?

Дейзи е казала, но и аз да се включа - няма право да отказва  Stop Оплачи се на шефа - това е абсурд!

# 1 046
ами аз работя към военните и тя ми излиза с номера че трябвало да ходи специално заради мен до софия за бележката newsm78,тя не можела да я издаде,макар 4е ведомостите са при нея  #Cussing out

# 1 047
Здравейте, мами! Ще се радвам ако ми помогнете със съвет. Пусках отделна тема, но реших да пиша и тук. Накратко: отглеждам петмесечното си дете и първите 135 дни болничен изтекоха. Когато изявих желание да подам молба за продължаване на майчинството докато детето навърши 2 години, счетоводителят на фирмата каза да не го занимавам засега, че бил много зает и молбата ще подам по-късно. В същото време шефа ми още не ми е намерил заместник и ми се обади, че трябвало да карам някакво обучение, че искал да го ратифицират фирмата му по ISO. Въпроса ми е: Има ли право изобщо да ме занимава с подобно нещо при положение, че няма кой да ми гледа детето? Тези хора, които провеждат обучението не са ли наясно с положението на майките?! Друг е въпроса, че не съм получила нито лев откакто съм в "майчинство". Нарочно ли се правят на ударени със счетоводителя на фирмата и могат ли да прецакат майчинството ми, както е тръгнало... Как да постъпя? Мога ли да подам жалба в моя случай и към кого трябва да се обърна? Моля, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да пише! Благодаря ви предварително за оказаното съдействие!   bouquet

# 1 048
ами аз работя към военните и тя ми излиза с номера че трябвало да ходи специално заради мен до софия за бележката newsm78,тя не можела да я издаде,макар 4е ведомостите са при нея  #Cussing out

Ами това не е извинение и освен това е нейно задължение.

# 1 049

Ами това не е извинение и освен това е нейно задължение.
тя не направо си ми каза че другият месец ще ми я издаде-демк да пия студена вода този месец,длъжна е да ми я издаде в рамките на месеца нали?

Общи условия

Активация на акаунт