Боледуване на децата ни - тема 82

• 19 867
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Мими, пробвала ли си Синулан сироп за каката? На моите деца доста добре им се отразява.
Преди да.Даже го търсих вкъщи няма го,но имам Синупрет сироп, каква в разликата между Синулан и Синупрет

# 46
Ваня, възможно е и грип да било. Преди седмица някъде беше първият регистриран случай, щам Виктория...

# 47
  • shumen
Ваня,стига си мисли за глупости.Може и грип да е било.

# 48
Ходихме в поликлиника България. Още е с абокада. Днес пак ще ходим. Не иска да се храни и едвам едвам пийва нещо. За този година ни е четвърти вирус с повръщане. Какво е това чудо не знам. Винаги е много тегаво при нея. Днес поне температурата падна, поддържа околко 37.2.

# 49
Ваня при теб как вървят нещата пребори ли я тая гад (за рака )?
Моя чисти храчки ..днес последен ден аб въпреки това духа сопол не е като да си е отишъл ..
Мими при всяка хрема личната ме кара да включвам еириус ...

# 50
  • shumen
Нехе,не я назорвай да яде.Давай по малко вода.
Ликеуинд,и нашата педи при сопол и кашлица изписва противоалергично.

# 51
Здравейте, при моята дъщеря  излезна Мораксела от поредната микробилогия. До тук, от както е тръгнала на градина бактерия след бактерия, антибиотични капки през седмица, от който след 3-тия ден детето започва да кашля, буквално си дере гърлото. Все едно изсушават лигавицата, хремата става задна и се започва едно кашляне, алергия ли прави от тях, не знам... И така след поредния курс на антибиотично лечение с Левофлоксацин капки, и отново суха отвратителна кашлица през 3 мин., отново ги спрях. Реших, че не мога повече да и съсипвам лигавицата в носа и оставям организма да се справи сам ( поне на този етап). Хремата почти се обърна отпред, макар като легне да е малко тегаво положението, но все пак издухва по-нещо от носа, макар и по-малко, но кашлицата поне намаля. Опитвам се да подсилвам организма.Възможно ли е  Мораксела да се махне сама, действа ли Носориг, имам го вкъщи, но ме е страх да и пръсна, защото е малко неприятен. Цинабсин би ли подействал или няма смисъл, ако грозната бактерия е все още там? Не мога обаче постоянно да капя антибиотик след антибиотик в носа и след 3 дена отново нещата се връщат в начална позиция. Педиатрите нищо не казват, освен щом е бактерия - капи антибиотик, през устата не знам дали искам да и давам( жизнена е, няма друго на този етап, освен хремата, лека кашлица- изледвания в норма, преслушвана многократно), защото утре като я пусна пак и залепи нещо ново, какво ще и дам тогава, втори/трети антибиотик.....

# 52
В същото положение сме и ние. Само, че сега е с друга бактерия, иначе и Мораксела е имал.. И аз вече не знам какъв подход да предприема. По същия начин като почна да капя капките започва една кашлица. Сега носа му е добре, обаче го чувам как говори носово и си кашля. Препоръчаха ми УНГ в града, който излекувал детенце което много боледувало така. И мисля да отида на консултация, че ми омръзна да го тъпча с антибиотици и антибиотични капки през ден..
Скрит текст:
Здравейте, при моята дъщеря  излезна Мораксела от поредната микробилогия. До тук, от както е тръгнала на градина бактерия след бактерия, антибиотични капки през седмица, от който след 3-тия ден детето започва да кашля, буквално си дере гърлото. Все едно изсушават лигавицата, хремата става задна и се започва едно кашляне, алергия ли прави от тях, не знам... И така след поредния курс на антибиотично лечение с Левофлоксацин капки, и отново суха отвратителна кашлица през 3 мин., отново ги спрях. Реших, че не мога повече да и съсипвам лигавицата в носа и оставям организма да се справи сам ( поне на този етап). Хремата почти се обърна отпред, макар като легне да е малко тегаво положението, но все пак издухва по-нещо от носа, макар и по-малко, но кашлицата поне намаля. Опитвам се да подсилвам организма.Възможно ли е  Мораксела да се махне сама, действа ли Носориг, имам го вкъщи, но ме е страх да и пръсна, защото е малко неприятен. Цинабсин би ли подействал или няма смисъл, ако грозната бактерия е все още там? Не мога обаче постоянно да капя антибиотик след антибиотик в носа и след 3 дена отново нещата се връщат в начална позиция. Педиатрите нищо не казват, освен щом е бактерия - капи антибиотик, през устата не знам дали искам да и давам( жизнена е, няма друго на този етап, освен хремата, лека кашлица- изледвания в норма, преслушвана многократно), защото утре като я пусна пак и залепи нещо ново, какво ще и дам тогава, втори/трети антибиотик.....

# 53
Голямата ми дъщеря често имаше зелен сопол и съответно все нещо в носа. При нея обаче не слизаше надолу и не правеха проблеми, тогава няколко ме посъветваха да спра да капя всичко и да давам само повече вит. ц. Наистина спря, от първа-втора група в градината спря с хремите. И да - изчистваха се сами, поне при секрет не показваше нищо, после идва период, в който спада имунитета, разболява се и пак се появи нещо ново. Така известно време. С малкото също докато не прави проблем не капя и не слагам нищо, само промивам носа. При други деца пък веднага е надолу и съответно трябва да се реагира бързо.

# 54
Аз вече съм половин лекар по тези бактерии. Истината е, че с годините, боледуването на бактериите намалява. Ако в първа група боледувате всяка бактерия, в трета - моракселата пак я боледувате, ама само с прикапване на носа тук там. Това обаче не важи за стрептококите. Или примерно за хемофилус инфлуенца тип Б. И в първа и в трета все ще ви прави ларингити.

# 55
Аз се замислих, че то има ваксина за тези стрептококи - Синфлорикс. И я слагахме на три пъти. Обаче явно ние сме изтеглили късата клечка и си боледува качествено въпреки това. Надявам се като порасне още малко да разреди боледуванията. Мисля да го запиша и на спорт като стане на 5г.

# 56
Ако не слиза надолу и си е само с хрема детето, може би не бих лекувала бактерия. Ти му капеш 10 дни капки, или 7 дни пие АБ, пуснеш го на градина за 3 дни и айде пак наново. Няма смисъл. Но пък дъщеря ми много кашля от Моракселата, няма как да я оставя нелекувана. Дори и с капки не се оправя, трябва да пие АБ.
За мен хомеопатията не лекува бактерии. Може да подтисне симптомите, но да убие бактериите, не ми се вярва.

# 57
  • Varna
И моята е така със бактериите. След 20 дена мъки, грозно кашляне през две минути, най- накрая я накапах със Максотрола. Пуснах преди това микробиология и ако се наложи ще сменя. Пробвахме със промивки, хомеопатия и какво ли не. Сопола не спира, само малко намаля. Кашлицата се усили и вече не издържах. Такова дране. Капки последно слагахме Август месец. И да хомеопатията не лекува бактерии и според мен.

# 58
  • shumen
Аз също не бих капала нищо или давала АБ,ако бактерията не прави поразии.Моя е имал Мораксела,но при него слизаше надолу  и давах АБ по антибиограма.

# 59
Моята дъщеря в момента пие аб за "нещо", от което беше близо месец почти непрестанно с жълти сополи и кашлица, която ту изчезваше за ден, два, ту се появяваше и беше яко дране и опити да го отхрачи това чудо. Два вида аб капки пробвахме, Назопрес, Силвърскалер, еми не и не. Почти сигурна съм, че щеше да и мине с третите капки, защото има едни определени, които няма случай да не са и помогнали, обаче лигавицата и се скапа, проточи се много време и просто предпочетох тоя път да пие аб. Иначе не е била в някакво безобразно състояние, но ясно е как изглежда човек след почти месец хрема. Дъщеря ми пие антибиотици максимум 2 пъти годишно и то измолени от мен не с 300, а с 3000 зора. Надолу не слиза при нея, стои си в гърлото, но това на мен поне не ми действа успокояващо, защото кашля толкова брутално, че ми идва да избягам от вкъщи и да се върна, когато стане на 15 и вече тя ще иска да бяга..😃

Общи условия

Активация на акаунт