Боледуване на децата ни - тема 82

• 19 868
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
Би трябвало да се направи посявка и да се види дали се размножават бактерии там или не. Както казах според мен за 2 часа няма как да се случи това, но все пак нито съм лаборант, нито лекар.
Иначе според резултатите на мен всичко ми изглежда наред, СУЕ е леко завишено, но доколкото знам то пада бавно.
Има едни кремчета за херпес, за деца не знам стават ли, но поне ти се мажи. Май беше казала, че и детето има, може от него да си прихванала.

# 736
Би трябвало да се направи посявка и да се види дали се размножават бактерии там или не. Както казах според мен за 2 часа няма как да се случи това, но все пак нито съм лаборант, нито лекар.
Иначе според резултатите на мен всичко ми изглежда наред, СУЕ е леко завишено, но доколкото знам то пада бавно.
Има едни кремчета за херпес, за деца не знам стават ли, но поне ти се мажи. Май беше казала, че и детето има, може от него да си прихванала.
Във Цибалаб са правени изследванията.
За първи път излиза бързо резултата от стерилна урина.
Според вас дали да не повторим във друга лаборатория стерилна урина.

# 737
Във Цибалаб са правени изследванията.
За първи път излиза бързо резултата от стерилна урина.
Според вас дали да не повторим във друга лаборатория стерилна урина.
Здравейте, ако сте от София, в Бодимед също излизат много бързо резултатите за стерилна урина, ако е чиста. Когато се налага все там давам, защото ако няма, ще излезнат бързо и няма да го мисля три дни - има ли, няма ли. Дори си го бяха написали като новина, че вече ( от няколко години ) разполагат с апаратура за стерилните урини, която позволява резултат същият ден, ако няма бактерии. Та лично на мен, не ми изглежда толкова странно, но ако се притеснявате много, може да я повторите, за да не се изпусне нещо.

# 738
Как протича вируса с повръщането и колко време продължава? След колко време се разболяха други членове на семейството? Големият от снощи е омърлушен, няма температура и не е вдигал, но през нощта повърна веднъж и веднъж сутринта, сега поиска да яде и му дадох малко препечена филия. Малкият тъкмо се възстановява от ларингит след лечение в болница и съм на тръни дали ще хване и той и кога да го очаквам.

При детето ми протече за един ден - 3 пъти повърна през няколко часа и това беше.
При мен три дена по-късно : цяла нощ повръщане и след това цял ден бях с Т.

# 739
Не знам кое е ново, кое е старо, но и двата пъти СУЕ е завишен. То вярно, че е по-бавен маркер, но все пак изглежда инфекция има. Леко завишен е, но не може да се каже. При моите деца в повечето случаи само по СУЕ и ЦРП се установява, другите не винаги мърдат.

# 740
Първата снимка са от 15 ти Ноември тази година
Втората снимка е от днес 26 ти Ноември
И аз вече се обърках .
Има ли инфекция малкия или няма.

# 741
Тянче, защо качваш от 15 и от днес? Тези от 15.11 вече нямат давност.

# 742
Е ние все пак не сме лекари ,нз от групата ако има някой с мед образование , по може да коментира ,инфекция има щом кашля и има сополи ,дали е бактериална ,дали е вирусна ,лекар трябва да Ви каже , в урината според тези резултати няма бактерия ,сега до колко са верни нз , в София сме ходили на една уроложка с 2 резултата в едната имаше бактерия в едната урина нямаше ,тя ни каза в лабораторията масово остават до обяд посявка ако не развие бактерия ,ти пишат че нямаш и това е , нз дали е така не съм лаборант , и все пак всяка лаборатория си работи различно , най добре отивате на лекар и говорите с него ,обяснявате всички симптоми ,който има ,вие вече и сополите борите и кашлицата ,колко дни ,на нас за кашлица са ни викали през 3 дни да ходим на преглед за слушалка и през 6 дни да пускаме кръв ,миналата година това ,от градината като се разболя.Нз вашия лекар как процедира, може пак да ви извика за преглед и с него да обсъдите ,ако трябва пак да се пусне иследване ,кога.Или да чакате още с тези лекарства ,който Ви е дал ,примерно да ги давате 10 дни пък ако не мине пак да идете и така.Успех.

# 743
Тянче, защо качваш от 15 и от днес? Тези от 15.11 вече нямат давност.
Качих от 15 ти за да се води от тях и новите изследвания дали има подобрение.
Хрема няма .
Има само кашлица.

# 744
  • shumen
Танче,има някакво възпаление.Не помня предния път дали правихте снимка или не,но моя само с кашлица без Т и хрема ми е правил пневмония.За по сигурно заведи детето да го чуят пак.
За стерилна урина винаги съм чакала 3 дни.Ето сега вчера пуснах на мен контролна стерилна урина и утре ще излезе.
Sweet memory,ние не сме го карали този вирус,но позната каза,че при тях е минал за два дни само с повръщане.
Аз ще видя като излязат ваканция ще го водя на кожен или дерматолог,че тия петна по вратлето му тръгнаха и по гърба.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 17:32 от danaeka

# 745
Танче, пуснете едни антитела за инфекциозна монуноклеоза- LG g и LG m. Няма нищо страшно, дори и да се окаже прекарана, после ще пиете 3 седмици изопринозин. Но с тези моноцити, е хубаво да се провери.

# 746
А защо не се заведе детето на лекар, а се пускат самостоятелно изследвания които да се разчитат после в група? Танче не разчитай тук на нас, всеки от опит може да напише нещо, но гаранция нямаш, че при твоето дете ще се разбере какво му е.

# 747
Момичета нова темичка
https://m.bg-mamma.com/?topic=1711698.new#new
🙂🙂🙂

Общи условия

Активация на акаунт