Боледуване на децата ни - тема 82

• 20 617
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Сложно@е Доколкото ми е известно, ако няма медицинска причина за това, се дължи на скок в растежа или порастване на костите. Моето дете също е с плоскостълпие и е почти на 4.

Моето дете е с хрема. В момента спи и му хърка носът. Зверски киха. Започнах Изопринозин и Ксизал капки. 4 дни изкара на градина. Освен това чакам и пустата Варицела - ще се шари ли или няма да се шари..

съмнява ме да е тази причина , защото пише че при нея болката трябва да е едновременно в двата крайника. при дъщеря ми никога не е така. евентуално се съмнявам от разболяването да е нещо , не знам ....... дано да е така . а и болка в рамото , днес за първи път сподели . аз честно не  и се доверявам на сто процента на всичко което твърди

капки за нос не капеш ли?

# 691
Блгодаря за снимка яде две парченца варен картоф едва,едва просто не обича варени...и една гола филия 🤷бива,не в
е ходила от 13.30

# 692
  • shumen
Мими,нищо все пак е хапнала нещо.Дано до утре да е добре.
Сложно е скок в растежа според мен.
АБ моя за 2 години веднъж не беше пил,но тръгна на ясла и се започна.

# 693
Аз, да се пооплача.
Ами, останали сме без личен лекар, пише прекратена практика като проверя в интернет.
Направо Незнам, детето беше хремаво няколко дни и  се обадих, обаче изключен телефон и така лека по-лека разбрах.
Моля за координати на личен лекар за цялото семейство за р-н Симеоново и Драгалевци.
Гледах поликлиника България, но имало някакви групови практики и пакети, но цена не видях..
Благодаря на всички, предварително и бързо оздравяване на всички!

# 694
Аз и децата сме в Поликлиника България, но плащам на посещение, не ползваме пакети. Понеже винаги ги водя заедно, плащаме само 1 такса, която вече е 57 лв мисля (беше 30 преди 3 години). Ако ходим всички в един ден, също плащаме 1 такса. Като обслужване обаче съм много доволна, затова и не ги сменям все още.

# 695
Сложно, отговарям ти на въпроса за детето на приятелка, което не е пило антибиотици. Няма тайна! Те са много интелигентни и начетени хора, но абсолютни хипари, над нещата. Това дете ходи на градина по три-четири месеца и няма ден, в който да е отсъствало. Просто не боледува Anguished
Здрав е като бик. И не, не се храни особено здравословно, нито пък го тъпчат с витамини. Виждала съм го да яде пържени картофи със сокче по заведенията. Сигурно 1 на 1000 са такива.
Аз кърмих година и два месеца, готвя всеки ден вкъщи да има домашна храна с високо качество, и резултата е нула. За това казвам, че не трябва човек да се обвинява, смятам че правим най-доброто, на което сме способни.

# 696
Вчера "ходи"малко след първото прахче около час след това (13.30) и после вече не е ...24ч + всичко е ок засега.Днес мисля последно да й давам.

# 697
Аз кърмих година и два месеца, готвя всеки ден вкъщи да има домашна храна с високо качество, и резултата е нула. За това казвам, че не трябва човек да се обвинява, смятам че правим най-доброто, на което сме способни.
Не е резултата нула. Първо, че създаваш навици за цял живот и вероятността детето ти като възрастен да се храни с боклуци е много по-малка, второ, че в детството се полагат основите за здравето и на по-късна възраст. Може да изглежда така, че някои се тъпчат с боклуци и нищо им няма, но всяко тяло си има граници. В един момент просто чашата прелива. Колкото до детските боледувания, те наистина са "нормални". До 14 пъти в година ми е казвал педиатъра. Да, има деца които се разминават само с настинки, други са постоянно с ангини, отити и бронхити. И все пак имунната система се изгражда. Но полагането на грижи за здрав микробиом (не включва пържени картофки и сокчета) е едно от основните неща (има и други фактори разбира се) за да може и в зряла възраст ако ще и при старост вече дъло да водиш пълноценен живот. Така, че ти си готви домашна храна, кърменето също е било в плюс и тнт..

# 698
Във връзка с моракселата, за която говорих по-горе, вчера след като вече много му беше паднал гласа и започна да кашля с храчки, го заведохме при педиатър в болница Вита. Просто беше време вече за антибиотик првз устата. Детето ми днес направи 1г 11м и досега не е пило. Изписа Клацид за 7 дни + пробиотик и препоръча приемането му поне месец след антибиотика. За нослето почистване със спрей + инхалации + ксилогел за отбъбване на носната лигавица за 6 дни + витамин ц за 10 дни.
Днес 3 часа след вторият прием на антибиотика синът ми повърна обилно. Писах на докторката, тя твърди, че е реакция от антибиотика и да не давам нищо против повръщане и за хидратация. Но синът ми освен това е сънлив и иска да лежи само, което е нетипично за него. Няма температура. Възможно ли е това всичко според вас да е в следствие на антибиотика и вие как бихте постъпили?

# 699
Не знам дали може да е от АБ. Децата ми са правили реакции само с обрив. Може би бих пробвала да дам още една доза. Ако през останалото време не повръща, а само след АБ сигурно е от него. Може да помолите да ви го сменят, не може 7 дни да повръща все пак.

# 700
  • shumen
Мими,според мен не е нужно да даваш повече за дрис щом са минали 24 часа,че и повече.
DDchv,аз бих дала натриев цитрат щом повръща и е отпуснат.

# 701
Ddch, най-вероятно е от антибиотика, в списъка с нежелани реакции:
"Най-често съобщаваните нежелани лекарствени реакции са нарушенията от страна на стомашно-чревния тракт (гадене, повръщане, диария, нарушено храносмилане, коремна болка)". Наистина няма нужда от нищо за повръщане. Аз лично, ако повърне и след следващата доза, бих отишла да го сменят.

# 702
Аз и децата сме в Поликлиника България, но плащам на посещение, не ползваме пакети. Понеже винаги ги водя заедно, плащаме само 1 такса, която вече е 57 лв мисля (беше 30 преди 3 години). Ако ходим всички в един ден, също плащаме 1 такса. Като обслужване обаче съм много доволна, затова и не ги сменям все още.
Благодаря,
Има ли такава  възможност.
В смисъл записваш се за личен лекар по НЗОК, но плащаш за прегледи, така ли?

# 703
Тази мораксела трепахте ли я с аб капки преди това(изтървала съм) ...питам защото в момента сме с нея и сме на аб капки ...преди това ксилогел,но без секрет ....нз колко ще ви помогне ...ама пък нещо трябва да се слага в носа

# 704
  • Varna
Трепя я вече със втори вид капки и един изпит антибиотик. Още е там . Вади зелен сопол и кашля. Капките и антибиотика са по антибиограма. И бебето е със Мораксела. Втори ден след спирането на капките , пак започна да хърка .Имам чувството , че тоя щам е някакъв адски мутант и нищо не я мори.

Общи условия

Активация на акаунт