Боледуване на децата ни - тема 82

• 20 622
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Аз от Ентерол ефект не съм видяла до сега при моите деца. Последно давах Тазектан + Ленодиар и за 1 ден се затегнаха. Също може и компот от дренки или чай от кората на нар.

# 676
Дами , здравейте!
Включвам се във вашата тема да споделя нашите двегодишни драми.
Още съм в търсене на първопричината , изобщо има ли такава физиологична или е чиста случайност такава последователност от боледувания при нас .
Дъщеря ми е на 3 години и 9 месеца . на 1 година и 8 месеца започна омагьосания кръг с две последователни ,непосредствено една след друга  хоспитализации в инфекциозно отделение ( ротавирус и норовирус).
Оттогава насам иначе неболедувалото ми дете влезе в серия и още не е излязло .
От тогава насам има още три хоспитализации - отит и бъбречна инфекция ; пневмония и след два месеца нова пневмония .
 През тези 5 хоспитализации за две години в болница детето е по 7-12 дни на минимум 2 - 3 венозни АБ , след което се изписва с опашка за вкъщи от още 5 - 7 дни перорално АБ . отделно между болничното лечение за две години е изпила още поне 5 АБ .
Сега последния и АБ (надявам се наистина да е последен поне за месец, два напред да си почине от АБ) беше вчера . Приеха я с пневмония , както казах втора за два месеца . Откриха клостридий  в акото (уж в латентна форма няаква  от много АБ вероятно получена), беше 10 дни на 3 венозни , изписаха я с панцеф за вкъщи 5 дни още и преди да го довърши се разсополиви и честито отит - още десет дни  зинат , между другото и направиха трета контролна снимка и сега от другата страна имаше някаква "Сянка " уж от съдовете . ... Та станаха 25 дни АБ за дете 3 г 12 кг....Двете пневмонии не се чуваха на слушалка , първата беше без кашлица даже . През тези две години установихме проблем със сливицата , но намерихме и алергии, чревна пропускливост  и непоносимости хранителни , който позволяват да се изчака с операцията за момента . Степента е 2ра. След първата пневмония тъкмо започнахме физиотерапия и се разболя . Сега дано да успея да я направя на време .
Между другото , давала съм пробиотици , витамини и имуностимуланти .
Аз ли някъде греша , мира не ми дават тези АНТИБИОТИЦИ ..............? Винаги се стига до тях след продължителна висока Т и црп

# 677
На моето дете, на 2г9м миналата седмица му направиха 3 инхалации с цяла доза пулмикорт в рамките на 2-3 часа  + 40мг урбазон мускулно. Но той буквално не можеше да диша и викахме спешна помощ. Аз не бях сигурна колко мога да му направя.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 16:53 от sweet_memory

# 678
Сложно, много са антибиотиците, ама имаш ли избор? Какво друго можеш да направиш? Моята два пъти лежа в болница за стомашен вирус, натъпкаха я с антибиотиците. Отделно редовно пие за респираторни заболявания, отити и тн, основно заради третата сливица. Не ходи особено често на градина заради това. И въпреки, че не ходи, пак си пие по няколко антибиотика на година. Приятелско дете на 4 изпи първия си антибиотик тази година...
Не се обвинявай, детето ще изгради имунитет и тези боледувания ще се разредят. Не знам какъв съвет да дам, освен да я пазите повече за да укрепне поне за сега, след всичките болести.

# 679
Сложно, много са антибиотиците, ама имаш ли избор? Какво друго можеш да направиш? Моята два пъти лежа в болница за стомашен вирус, натъпкаха я с антибиотиците. Отделно редовно пие за респираторни заболявания, отити и тн, основно заради третата сливица. Не ходи особено често на градина заради това. И въпреки, че не ходи, пак си пие по няколко антибиотика на година. Приятелско дете на 4 изпи първия си антибиотик тази година...
Не се обвинявай, детето ще изгради имунитет и тези боледувания ще се разредят. Не знам какъв съвет да дам, освен да я пазите повече за да укрепне поне за сега, след всичките болести.
Евче , каква е тайната на лекуването при приятелското дете ? имунустомуланти какви ? иначе аз винаги след боледуване не я шускам дълго на градина . сега пък изобщо и не помисл1ям за зимата

# 680
И аз не знам какво да кажа! Просто понякога изглежда без изход ситуацията. И двете ми деца съм ги гледала еднакво. Разликата е до небето и колко боледуват и как боледуват.
Едно нещо знам със сигурност, градините  са ни под всякаква критика, особено когато са по-малки децата, никой не им обръща внимание, мокри ли са, потни ли са, закопчани ли са, жадни ли са, студено ли и е или топло. Смея да твърдя, че дори едно кекаво дете като каката заради ужасната градина боледуваше двойно и тройно повече от стрес! Колкото и да не исках да го повярвам стресът оказва огромно влияние. И влизаме в омагьосан кръг, колкото повече стоят в къщи, толкова повече се разболяват, а като я пуснех максимално до сряда и после три седмици в къщи. Нямаме нито едно коледно тържество...казвам го повод това, че Коледа наближава.
Извинете за дългия пост!

# 681
Ще бъда много чесна имате право да ме съдите ,не се обиждам ,и не претендирам че моето мнение е правилно и най доброто ,в тази ситуация аз не бих пускала детето на градина ако ходи на такава , нз не съм против градината като институция ,но нещо там вече взе много да куца 21 век европейска държава ,все пак не живеем в Африка или Индия , и това градините да бъкат от бактерии и то все опасни ,от глисти ,въшки и подобни екстри на мен лично не ми е Ок ,еми моето не ходи на ясла 1 ,2 ,група еми 3 пъти се разболя това дете за тея години Корона вирус ,всички в къщи , и 2 вируса айде 3 да си били ако не помня вече ясно ,имаме 3 пъти лежане в болници в Бургас , 3 болници в София ,като само в Пирогов сме лежали поне 4 пъти е един път не се върна болно това дете , с тая градина се съсипъхме и тази година и миналата , да има дни при лошо време сме си в къщи ,но иначе сме на вън на Театър ,по музейте ,на кафе дори ходим двете , еми не живеем в бункер че да се пазим, в парка играем,по магазини навсякъде е с мен.Хоспитализациите заради вродена аномалия ,която вече коригирах ме ,така де тя няма връзка и в бункер да я затворим пак щяха да се налагат операции. Нз за социализация и умения за мен това си е до интелект ,и много или малко вроден акъл дето се казва , бащами и чичоми ,бог да ги прости ,никога не са стъпвали в градина , еми няма такава социализация ,бащами с целия квартал си имаше приказка, е аз не съм такава за жалост , еми ходила съм на градина ,училище ,че даже и бакалавър и СДК изкарах, еми не се социализирах , имам си 3 приятелки и това е. Да вече е по сложно много хора найстина им се налага да ходи детето , ама и ние като родители май се примиряваме много   ето повдигнах въпроса ,защо не питаме в Хей  еми може пък да обърнат внимание хората да се мине децинфекция ,аа не те деца ще го израстът ,е добре но докато се случи , всяка седмица ли ще е на антибиотик това дете.Пожелавам успех на всички с боледуването и дано бързо минава ,ние поне за сега сме в къщи , примирих се ,че моята работа ще почака , но вече нямам нерви всеки ден да сме на аптеката и лабораториите.

# 682
И аз не знам какво да кажа! Просто понякога изглежда без изход ситуацията. И двете ми деца съм ги гледала еднакво. Разликата е до небето и колко боледуват и как боледуват.
Едно нещо знам със сигурност, градините  са ни под всякаква критика, особено когато са по-малки децата, никой не им обръща внимание, мокри ли са, потни ли са, закопчани ли са, жадни ли са, студено ли и е или топло. Смея да твърдя, че дори едно кекаво дете като каката заради ужасната градина боледуваше двойно и тройно повече от стрес! Колкото и да не исках да го повярвам стресът оказва огромно влияние. И влизаме в омагьосан кръг, колкото повече стоят в къщи, толкова повече се разболяват, а като я пуснех максимално до сряда и после три седмици в къщи. Нямаме нито едно коледно тържество...казвам го повод това, че Коледа наближава.
Извинете за дългия пост!
Какво тържество , аз отсега съм предупредила всички баби и дядовци , че няма да се събираме за Коледа.
Мария , може би сте ме разбрала погрешно , детето ми няма да посещава градина и точно това уточних , че винаги съм я изчаквала да се закрепя и не съм я натискала на градина болна , неоздравяла и неукрепена . иначе и на ясла не я пуснах точно поради тази причина

# 683
И моята все пропуска празници в градината умишлено или не ...ами това е положението

Не е ходила вече 4 ч започнах да се радвам 😃ще видим де то и не е яла кой знае какво днес...една попара сутринта,сокче,прясно мляко,банан,пак малко сок за прахчето и едно пакетче солети...за вечеря нз какво ....

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 17:21 от Mimi9999

# 684
А да извинявайте това не съм го прочела явно ,съм го пропуснала ,и ние болна не я пускаме ,уж отива здрава и за 4 дена болна,но да видях друг коментар , и според мен в градините нещо куца ,неможе учителката да е с зимно яке и шапка пък децата вънка по блузи ,което успяло се облякло ,което не дочакало ред ,вънка бяга с блузата , да знам че са на 6 ама извинявайте ние 1 клас бяхме на 8 и на класната и се изтърка устата да вика за якета ,шапки , до 4 клас заплесите ,който забравяха шапки ,ходеше с торбата шапки и на всеки на главата.Еми деца са моята вчера изкара 2 летни рокли с който неска щяла да излиза , на градината като я оставят е първа дето сваля якето и шапката.И да и аз не вярвам че от студено се разболяваш ,ама и никога не съм пробвала зимата да ходя по блуза примерно и въпреки това си мисля че на 10 градуса няма причина децата да са вънка по блуза.

# 685
И моята все пропуска празници в градината умишлено или не ...ами това е положението

Не е ходила вече 4 ч започнах да се радвам 😃ще видим де то и не е яла кой знае какво днес...една попара сутринта,сокче,прясно мляко,банан,пак малко сок за прахчето и едно пакетче солети...за вечеря нз какво ....

Никакво прясно мляко.

# 686
За вечеря варен ориз ,малко е гадно де ама пък може и да стегне работата ,за разтройство знам че и подправки се избягват , ама с малко сол и джоджен,примерно.

# 687
Да Тони,мерси млякото беше след първото ходене и викам ще е еднократно ще се размине ама не ....
Аз знам,че и масло не може
Варя картофи сега

# 688

мляко в НИКАКЪВ слув-чай

това е ДИЕТАТА за чревни вируси , която снимах като лежахме в инфекциозно отделение Варна.

Забравих да ви споделя нещо друго , което много ме ТРЕВОЖИ и моля , ако някоя се е сблъсквала да сподели . Както вече казах детето е на близо 4 г , случва се да се оплаква от болки в костта под коляното ( не на двата крака едновременно ) , на ръката или рамото . не съм сигурна колко е вярно . водила съм я на няколко профилактични ортопедични до сега - има плоскостъпие и халтави стави . вероятно ще се вредим за ортопед чак януари .
умишлено казвам , че е по единично на един крак , то4ест слабо вероятно е да е на растежа

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 19:17 от сложно@е!

# 689
Сложно@е Доколкото ми е известно, ако няма медицинска причина за това, се дължи на скок в растежа или порастване на костите. Моето дете също е с плоскостълпие и е почти на 4.

Моето дете е с хрема. В момента спи и му хърка носът. Зверски киха. Започнах Изопринозин и Ксизал капки. 4 дни изкара на градина. Освен това чакам и пустата Варицела - ще се шари ли или няма да се шари..

Общи условия

Активация на акаунт