Боледуване на децата ни - тема 82

• 20 592
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
На нас винаги преди капки са ни изписвали физиологичен разтвор + издухване/дърпане с прахосмукачка, ксилометазолин и чак след това АБ капки.

Аз вчера щях да пиша, че се разписвам с два броя кихащи и подсмърчащи деца, ама писах за отривина и забравих. Почнах ги с Коризалия. И Виброцил им капах снощи, ама хич не го харесват и си правя оглушки още, щото хич не ми е до драми сутрин рано. И без това си легнах късно и се будиха 100 пъти

# 91
Абе този сироп синулан дали може да разкашля? Не мога да си обясня. Спрях го от градина тази седмица за запушен нос и някаква не много обилна хрема. Пресушихме я ужким. Не е кашлял изобщо до вчера….  Днеска вече бая кашля. Какво се случи, не знам. Понеделник е рожденик.. имаме торта за градината, имаме парти вечерта 😕

# 92
Тони, моите кашлят от синулана. Беше ни изписван като са здрави и кашляха като магарита от него, като го спра са добре...
Дани, таткото работи от вкъщи, та тя се гледа сама, намира си занимавки, чете си. Аз съм на 4 часа, точно за да мога да се прибера по-рано, не че успявам толкова рано, но не е като да съм до 5.
Мона, направи ковид тест, най-добре комбиниран и за грип.

# 93
Малката са я бърсали в яслата с мокри кърпи при пишкани е отново брутално червена и я боли като я мия. С какво мога да да я намажа там. Устничките са кърваво червени. Судокрем и т.н. могат ли да се мажат там. Извинете ме за тъпия въпрос...

# 94
https://www.weleda.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82 … %B5%D0%BD-g009831
Този крем абсолютно винаги е оправял зачервено или подсечено.

# 95
Тони, моите кашлят от синулана. Беше ни изписван като са здрави и кашляха като магарита от него, като го спра са добре...
Дани, таткото работи от вкъщи, та тя се гледа сама, намира си занимавки, чете си. Аз съм на 4 часа, точно за да мога да се прибера по-рано, не че успявам толкова рано, но не е като да съм до 5.
Мона, направи ковид тест, най-добре комбиниран и за грип.

Ваня, направо ме накара да се замисля…
А за работното време те разбирам и подкрепям. Аз съм от 9 до 14 часа. Работата ми е на близо, 5 минути пеша. Ако терасата ми беше от другата страна на булеварда, щях да виждам работното си място 😬 Но аз работя в дентална клиника с по дълго работно време и не е за един човек цялата смяна. Устройва ме. Имам време за всичко. А преди като бях до 18 часа, само се карахме вкъщи беше изнервена обстановката.

Как може да бършат децата с мокри кърпи… направо съм потресена. Милото дете! 😐

# 96
Някой пробвал ли е Нозориг на капки  и има ли ефект?Пише, че може да се ползва по-дълго.  Аз си пръскам, но Носориг спрей, но на мен ми е малко гаден, та не знам дали тя би го изтърпяла?

# 97
Аз съм мазала със судокрем,но когато не е толкова червена.Като бебе беше получила памперсов дерматит изписаха и тридерм и бях доволна.

# 98
Тя е без памперс, направо не знам как успяват да я нагасят така...

Рейна, маза ли си отпред не само дупето? Видях че го има в Хера на Йерусалим, като се наспим ще отидем.

Искам само да кажа, че предвид всички негативи в интернет към поликлиника България се справиха чудесно с каката. И като знам, че си спестих инфекциозно....

# 99
Судокрем, бепантен, бял крем рачев съм ползвала.

# 100

Рейна, маза ли си отпред не само дупето? Видях че го има в Хера на Йерусалим, като се наспим ще отидем.

Искам само да кажа, че предвид всички негативи в интернет към поликлиника България се справиха чудесно с каката. И като знам, че си спестих инфекциозно....
При кого бяхте там?

# 101
  • shumen
Ваня,браво на малечка.Щом може да чете и си се занимава сама е много добре.Моя и той можеше,но болен ли е търси само мен.
Тони,те повечето сиропи май разкашлят.
Нехе,аз мажех и още мажа,ако има нужда с един правен крем в аптеката или от монахините в Царевброд.

# 102

При кого бяхте там?

Доктор Янева и доктор Драганова. Три дни ходихме за система. И двете са страхотни.

# 103
Момичета, съсипана съм! На село сме и детето се оплака от ухо… трудно ми е да му измеря Т, защото термометъра е за чело, а тук е пусната печка на дърва да гори и термометъра отчита, че всички имаме Т. Но казва, че му е студено. Имаше само лека хрема…която мина за 3-4 дена. Нищо друго, нищо! Понеделник е рожденик… бях го спряла от градината тази седмица. Всичко се прецака 😢😢😢 утре трябва да кажа на детския кът и на гостите… направо се съсипах. Не спирам да плача. Миналия месец пи Аб заради ухо….
На 200 км от Варна сме, след малко си тръгваме…….. нищо не предвещаваше този сценарий.

Може ли от болка в гърлото да си мисли, че го боли ухо?

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 18:31 от toni1189

# 104
Не мисля че от болка в гърлото може да твърди, че го боли ухо, още повече че веднъж вече поне го е боляло ухо. Каката ми беше така, по време на едно море я заболя, после двр години все там я удряше. И това ще мине.
При нас се оказа ангина. Сутринта стана и каза, че го боли гърлото. Вдигна пак по обяд Т и след обяда се сетих да погледна. Много не разбирам, но видях налеп и го заведох на преглед. Естествено, антибиотик (очаквано, иначе нямаше да го водя де). Казах, че искам да хапчета, че ми писна да повръща течния. Да видим как ще се справи.

Общи условия

Активация на акаунт