Отговори
# 615
Когато двама се обичат и то с такава любов,има ли паднал в краката на другия?
Не те разбирам Fi
Този път наистина искам да си пиша с теб и да чета от теб не завоалирани постове за "подкрепящите Ферит"
Аз подкрепям всеки в този сериял,който заслужава,включително и Сейран
След като ме четеш,а и защо не?,знаеш,че вчера написах,че няма да обиждам ГГ,защото те не заслужават нашите обиди
Мислиш ли,че не мога да наредя и аз Сейран
Няма ли достатъчно материал в този глупав сценарий,за да го направя?
Излагам мнението си такова,каквото го виждам,без да обиждам,да нареждам и да се подигравам на този,който в момента не ми е ОК
При теб усещам някакъв конфликт
Добре,Ферит не е ок за Сейран
Защо тогава искаш да са заедно?
Защо го обвиняваш,че не си е свършил работата вчера/разбирай да отговори на това,към което се беше устремила Сейран/
Защо искаш да върви като паленце след нея и да я гледа влюбено в захлас?
Повече ли ще ти хареса такъв Ферит?
Разбира се,че той в никакъв случай,даже изобщо не е идеалният мъж,съпруг за която и да е жена
Но в него има нещо...Нещо,което Сейран откри,видя и се влюби
И това нещо ще бъде стълбата,по която той,заедно с ъс съпругата си ще се изкачва през целия си живот
И се надявам това да е Сейран
и се надявам,даже вярвам,че ще бъдат щастливи
Извинявай,ако с нещо съм те засегнала,но наистина от много време насам исках  да те разбера

Бяхме си обещали да се заобикаляме, но сме като плюс и минус при магнитите, а? Когато съм афектирана, а в момента съм точно в такова състояние, аз съм жлъчна и изключително остра в изказа си, а ти си прекалено чувствителна и накрая излизаш обидена, без дори да съм го целяла. Затова още в предисловието ти казвам, че нямам нищо лично към теб. Просто това е моят стил на изразяване. Пробвам и по друг начин, но това не съм аз. Когато съм агресивна, съм открито агресивна (говоря за агресия към ГГ), а при теб има една пасивна агресия, която аз не владея. И дори да твърдиш, че няма да нападаш ГГ, го правиш завоалирано. Във всичките ти постове не спестяваш нищо на Сейран, дори напротив. Не съм видяла никъде до сега да се поставиш в нейните обувки, да проявиш някаква емпатия към нейните болки, да й съчувстваш поне като на жертва на домашно насилие. Постоянно атакуваш, атакуваш и атакуваш. Ако греша и съм пропуснала нещо такова, моля да ме извиниш!
  Моят проблем е, че в този сезон аз не виждам любящ Ферит или ако го виждам, то любовта му не е насочена към правилния (според моите разбирания) обект, демек Сейран. Оттук идва цялата ми драма и всичките ми вътрешни конфликти. Сейран е оголена до кости, откровена до болка и напълно забравила думата гордост, а от другата страна какво получава?! Ти ок ли си с този Ферит? Не искам да ходи като паленце след Сейран, в момента така подтичва след кака, а искам достойно да се изправи до нея и да й покаже по някакъв начин, че му е важна. Важна като жена, като любима, а не като бивша, на която да се помогне. Не искам имението, разбирай неговия дом, неговото лично пространсто да се превръща просто в кризисен център за поредната жертва на домашно насилие, която по стечение на обстоятелствата той познава. Не съм ок с Ферит отрекъл се два пъти от Сейран, а в момента съм на тръни в очакване на трето. Юда си е светец пред наш Ферит. Не съм ок с разколебания, нерешителен, хлъзгав и непостоянен Ферит. Не съм ок с лавиращия между две жени Ферит. Вече откровено ми се повръща от триъгълниците на Ферит. Нямам сили да преживявам отново и отново драмите му, в които той е раздиран между жените си. И най- тъпото е, че драмите са негови, а негативите са за Сейран. Все тя е неразбралата го, бягащата от него, крещящата, агресивната и т.н. Не стига, че всяка простотия я твори той, ами накрая излиза, че трябва да проявяваме разбиране и да му съчувстваме. Ми аз не мога и ми е крайно нечестно и несправедливо спрямо Сейран да се изисква това и от нея.

# 616
Хареса ми епизода Нямах очаквания , че ще има нещо по-вече от това , което показаха във фраговете И за края също
Спадът в рейтинга е натрупаната непоносимост и към героя и към актрисата Пакил Защо към Джем ги няма ?Момчето се оттегли тихо настрана и си върши работата Много разтеглиха действието , което уморява зрителите
 Афра има превес в интимните сцени и много добре балансират и двамата в тях
В последната сцена за мен бяха равностойни Те двамата просто носят пространството заедно Heart Eyes

Скрит текст:
Хареса ми това описание
Актьор, който надхвърля границите на логиката.
Вижте чертите на лицето му.
Краят изискваше лице като това. Лице, което ще остави зрителите объркани и много любопитни да разберат какво ще се случи.
Чертите на лицето му са неясни и странни и не можете да различите детайлите им. Дали е щастлив, тъжен, ядосан или разстроен?
Лицето му ви оставя в състояние на объркване, което е необходимо за края.

Разбрахме поне , че Халис е бил в болница и е болен

# 617
Ок Fi,това го знаем,повтаряш го във всеки пост почти
Но защо тогава го нареждаш,че не иска да си легне с нея?
Защо тогава въобще го искаш за Сейран
Това виждам аз в твоите постове
Той така,онака,такъв,онакъв,ама защо Ферит не иска да е със Сейран
И ти би трябвало не да го критикуваш,че не иска, а да се радваш и да го аплодираш
Аз завоалирано не нападам
Казвам това,което виждам
Не видях в постовете ти да кажеш нищо и за Сейран,защото тя не беше себе си,или не беше тази Сейран,която ти харесваш
В обувките и не влизам и то не защото не изпитвам емпатия към нея,а защото аз не бих постъпвала така
Нито щях да крещя и ругая цял първи сезон,дори тогава,когато Ферит не беше виновен за това,нито щях да се развеждам два пъти с него
Да не кажа,че изобщо нямаше да правя този цирк в болницата да го гоня,а директно щях да си му го кажа,че не го искам
Нямаше да се преструвам на щастлива на сватбата на сестра си пред очите му,нямаше да се омъжа за Синан
Затова не мога да вляза в обувките и тогава,когато не ги харесвам тези обувки
Но,не си права,тогава,когато съм на страната на Сейран,аз почти не пиша,защото изпитвам огромно чувство на смирение и съжаление към това момиче
И това беше почти половината от втори сезон
Сега,както вече писах,старата Сейран не би постъпила така.Не би влязла полугола в стаята,в която има сгоден мъж,пък било той и Ферит
Не би си позволила да се доближи до него,камо ли още малко и нещо друго
Точно това щеше да направи-да отиде да говори с роднините на Диар,а след това нямаше да е едва ли не съблазнителка на годеника на Диар
Ето това са моите мисли
Сигурна съм,че за част от тях си съгласна с мен
А Ферит,в момента той е това,което искахме да бъде в първи сезон
И се чудя защо не го харесваме такъв,като точно такъв го желаехме да бъде в държанието си тогава

# 618
Когато двама се обичат и то с такава любов,има ли паднал в краката на другия?
Не те разбирам Fi
Този път наистина искам да си пиша с теб и да чета от теб не завоалирани постове за "подкрепящите Ферит"
Аз подкрепям всеки в този сериял,който заслужава,включително и Сейран
След като ме четеш,а и защо не?,знаеш,че вчера написах,че няма да обиждам ГГ,защото те не заслужават нашите обиди
Мислиш ли,че не мога да наредя и аз Сейран
Няма ли достатъчно материал в този глупав сценарий,за да го направя?
Излагам мнението си такова,каквото го виждам,без да обиждам,да нареждам и да се подигравам на този,който в момента не ми е ОК
При теб усещам някакъв конфликт
Добре,Ферит не е ок за Сейран
Защо тогава искаш да са заедно?
Защо го обвиняваш,че не си е свършил работата вчера/разбирай да отговори на това,към което се беше устремила Сейран/
Защо искаш да върви като паленце след нея и да я гледа влюбено в захлас?
Повече ли ще ти хареса такъв Ферит?
Разбира се,че той в никакъв случай,даже изобщо не е идеалният мъж,съпруг за която и да е жена
Но в него има нещо...Нещо,което Сейран откри,видя и се влюби
И това нещо ще бъде стълбата,по която той,заедно с ъс съпругата си ще се изкачва през целия си живот
И се надявам това да е Сейран
и се надявам,даже вярвам,че ще бъдат щастливи
Извинявай,ако с нещо съм те засегнала,но наистина от много време насам исках  да те разбера

Бяхме си обещали да се заобикаляме, но сме като плюс и минус при магнитите, а? Когато съм афектирана, а в момента съм точно в такова състояние, аз съм жлъчна и изключително остра в изказа си, а ти си прекалено чувствителна и накрая излизаш обидена, без дори да съм го целяла. Затова още в предисловието ти казвам, че нямам нищо лично към теб. Просто това е моят стил на изразяване. Пробвам и по друг начин, но това не съм аз. Когато съм агресивна, съм открито агресивна (говоря за агресия към ГГ), а при теб има една пасивна агресия, която аз не владея. И дори да твърдиш, че няма да нападаш ГГ, го правиш завоалирано. Във всичките ти постове не спестяваш нищо на Сейран, дори напротив. Не съм видяла никъде до сега да се поставиш в нейните обувки, да проявиш някаква емпатия към нейните болки, да й съчувстваш поне като на жертва на домашно насилие. Постоянно атакуваш, атакуваш и атакуваш. Ако греша и съм пропуснала нещо такова, моля да ме извиниш!
  Моят проблем е, че в този сезон аз не виждам любящ Ферит или ако го виждам, то любовта му не е насочена към правилния (според моите разбирания) обект, демек Сейран. Оттук идва цялата ми драма и всичките ми вътрешни конфликти. Сейран е оголена до кости, откровена до болка и напълно забравила думата гордост, а от другата страна какво получава?! Ти ок ли си с този Ферит? Не искам да ходи като паленце след Сейран, в момента така подтичва след кака, а искам достойно да се изправи до нея и да й покаже по някакъв начин, че му е важна. Важна като жена, като любима, а не като бивша, на която да се помогне. Не искам имението, разбирай неговия дом, неговото лично пространсто да се превръща просто в кризисен център за поредната жертва на домашно насилие, която по стечение на обстоятелствата той познава. Не съм ок с Ферит отрекъл се два пъти от Сейран, а в момента съм на тръни в очакване на трето. Юда си е светец пред наш Ферит. Не съм ок с разколебания, нерешителен, хлъзгав и непостоянен Ферит. Не съм ок с лавиращия между две жени Ферит. Вече откровено ми се повръща от триъгълниците на Ферит. Нямам сили да преживявам отново и отново драмите му, в които той е раздиран между жените си. И най- тъпото е, че драмите са негови, а негативите са за Сейран. Все тя е неразбралата го, бягащата от него, крещящата, агресивната и т.н. Не стига, че всяка простотия я твори той, ами накрая излиза, че трябва да проявяваме разбиране и да му съчувстваме. Ми аз не мога и ми е крайно нечестно и несправедливо спрямо Сейран да се изисква това и от нея.

Казвате на другите че не влизат в обувките на Сейран, а Вие кога влязохте в обувките на Ферит. Аз пък от Вас не чух веднъж да кажете нещо добро за Ферит, не бил обичал Сейран, но отиде да я спасява и изобщо не го интересуваше Дияр, и не само Ферит прави простотии, но и Сейран, доколкото помня тя заряза Ферит след като се оправи и се хвана с друг мъж.

# 619
Аз твърдо не искам и не харесвам Ферит от първи сезон. Не ми харесва като не знае какво иска. Не ми е Ок е да се пишат действията му  на доброто му сърце, прикривайки чувствата му. Щото това, което правеше за рибата, а сега за Сейран, не е само от добро сърце.
Единствената разлика е, че не си е легнал със Сейран. Все тая, че няма физическа изневяра.

# 620
Аз така и не разбрах , какво предизвикателство отправи Ферит към Сейран. За мен тя си го провокира. Ако си беше замълчала , Ферит щеше да си седне кротко на масата до Кака.   Сейро много ясно му каза : ти ще си щастлив , ако и двете бъдем покрай теб   и той не отрече. Предизвика го с това , че му каза -   дали днес  или утре  , или след месец аз ще си отида... Тогава вече Феро се хвана за думичката   "ако" - ако не се оженя..... Тя направо си го изманипулира и подтикна да предприеме  нещо. И добре , че стана така , иначе щях да чааакаме Феро да направи крачка.
Или аз нещо не съм разбрала ?

Може би за първи път не чакам фрага с нетърпение  , защото имам усещането , че ни чака  нещо , което няма да ни хареса , ама никак.

# 621
  • София
Какво е това странно всеобщо мнение, че след този разговор Ферит ще отиде да се ожени за бавачката си?
Не съм срещала такива коментари в Х, само тук ги чета.
Аз изгледах първите 30 минути с превод и не виждам никакво желание у него да се жени, а една самозаблуда и повтаряне как той всичко ще оправи.

# 622
Казвате на другите че не влизат в обувките на Сейран, а Вие кога влязохте в обувките на Ферит. Аз пък от Вас не чух веднъж да кажете нещо добро за Ферит, не бил обичал Сейран, но отиде да я спасява и изобщо не го интересуваше Дияр, и не само Ферит прави простотии, но и Сейран, доколкото помня тя заряза Ферит след като се оправи и се хвана с друг мъж.
Явно спомените Ви изневеряват. След като се оправя, Сейран е потърсила Ферит, но го е открила вече продължил с кака и е преценила (не казвам правилно или не), че ще бъде прекалено егоистично от нейна страна да прави опити да се вмъкне отново в живота му.  Точно тогава се отправя на път със Синан и не тръгва с него с идеята, че това ще е новият мъж в живота й, докато Ферит е продължил с Дияр точно като с нова жена до него. Поне за това сценаристите блаволиха да ни спуснат една ретроспекция, разиграла се в самолета, макар и мижава.
 Много често се поставям в обувките на Ферит и да Ви кажа намирам ги за прекалено удобни, за да предизвикат съчувствието ми.
 Най- хубавото, което съм казвала, казвам и ще казвам за Ферит е, че въпреки всичките му трески (при него са си направо клони) може да обича Сейран по правилния начин, просто не винаги знае (даже по- често не знае) как. Това да има благословията ми да я обича, ако не е комплимент, не знам какво е.

# 623
Има сет в Ялъто и черни завеси на СейФеровата стая! Афито и Рамо са там! ✌🏻

# 624
Какво е това странно всеобщо мнение, че след този разговор Ферит ще отиде да се ожени за бавачката си?
Не съм срещала такива коментари в Х, само тук ги чета.
Аз изгледах първите 30 минути с превод и не виждам никакво желание у него да се жени, а една самозаблуда и повтаряне как той всичко ще оправи.

Заради погледа, който Ферит даде когато Сейран каза че ще бъде негова, в Туитър също срещнах това предположение

# 625
Да,Fi,ето я старата Сейран,за която пишеш
В момента обаче гледаме новата Сейран,която няма да се поколебае да се вмъкне в живота му с новата жена.Че даже и сгодени вече
Ето,за тази нова Сейран се опитвам да кажа,че няма да критикувам,но не съм съгласна едва ли не да се обожествява

# 626
Фи,мисля че сме приятелки,след като сме такива и във фейсбук.Затова надявам се да не ми се сърдиш за написаното.Ти,мила,от опита ти като филолог,си свикнала да правиш литературни анализи и ги правиш перфектно.Адмирации за това,но...мила,ние не гледаме и дискутираме,Шекспирови герои а пациенти на психиатър.Нали разбираш,че там нещата са напълно различни и тоя идеализиран от теб,образ на Сейран,няма как да не се променя?Стига вече с тази борбена Сейран от сезон 1.Някъде четох от туркиня близка на психиатърката,че сезон 1 е разказ на запознанството и съзряването на любовта им.Сезон две и три е по разказите им пред г-жа Гюлсерен и затова са объркани и непоследователни.Нека не забравяме,че и двамата имат психични травми.Спирам до тук и само ще кажа аз харесвам и Сейран и Ферит,техните болки,страхове и любов.Преди много се палех,но осъзнах,че това е Психологическа драма.

# 627
MysteryG  и аз не съм видяла желание у Феро да се жени. Обаче и нищо не прави по въпроса  , а дава надежди на кака , предложения прави , семействата набъркаха , извинява се за постъпките си относно Сейран. То годеж ли не беше , то гушкане ли не беше , хранене и т.н. Една влюбена жена , няма как да не се поддаде на изкушението  да мечтае за общо бъдеще. Донякъде я разбирам Дияр.Та тя милата очаква , че с изчезването на Синан и всеки ще си поеме по пътя. Да  ,ама не. Явно не познава Ферит толкова добре. Сега пази Сейро от Синан , после ще се намесва  в бъдещите и избори на партньор  и т.н
Затова най-добре е Сейро да замине. Нека Фарит си изживее новия брак с новата любов , пък после каквото сабя покаже.
Вече се съмнявам , че гледаме психологическа драма. По едно време си беше чист хорър , за сметка на Сейран разбира се. Психиатъра го видяхме в 2-3 епизода  и то само със Сейран. Повечето ни герои за са среща с него.

# 628
Ох, Вал! Аз през пост, през два, казвам, че в този сезон Сейран е моята кървяща рана, а ти ме критикуваш, че нищо не казвам за новата Сейран. Права си в едно обаче, рана или не, тя е моя и аз ще я превръзвам отново и отново, ще я лекувама пак и пак, но не мога да се откажа от нея.
Никога не съм идеализирала Сейран, а още по- малко пък съм я обожествявала. Писала съм и пак ще се повторя, че имам подчертан афинитет към Сейран не защото е идеална, а защото допусна множество грешки, заради идеалите си.
Повече не ми се водят спорове и се оттеглям. Серията ме напрегна достатъчно, за да се напрягам и сред вас. Тук аз търся утеха и в много постове я откривам.
Ще се включа на един по- късен етап, само за кратък анализ на стиховете към песента, че там има много материал за размисъл и се надявам някой да ме допълни след моя прочит. Това ще стане, разбира се, ако на Рени и остане време за цялостен превод. Рени, пак благодаря! Heart  Не се чувствай длъжна, моля! Ще минем и без разбор в крайна сметка.

# 629
Тъй де, като е психологическа драма, кво гледаме дубайски шоколади и други глупости.
Феро няма да се ожени за кака, но и Сейран ще остави. Още не й вярва, с неговата фобия от изоставяне. Нека си тръгне Сейран, тогава ще видим.
Кога е правил, както каже дядо му, пак ще направи обратното.

Общи условия

Активация на акаунт